Na prvním Čínském mezinárodním veletrhu dovozu, který bude probíhat ve dnech 5.-10. listopadu v Šanghaji, se očekává účast 150 000 odběratelů

První Čínský mezinárodní veletrh dovozu se bude konat  v Šanghaji (PRNewsfoto/China International Import Expo)

První Čínský mezinárodní veletrh dovozu se bude konat v Šanghaji (PRNewsfoto/China International Import Expo)

Inaugurační Čínský mezinárodní veletrh dovozu (CIIE) se bude konat v Národním výstavním a konferenčním centru v Šanghaji od 5. do 10. listopadu 2018.

Počáteční přihlášky a rezervace na expo CIIE naznačují, že počty návštěvníků budou na první mezinárodní výstavě tohoto druhu bezprecedentní. Zájem je dán růstem dovozu do Číny v roce 2017, který dosáhl téměř 12,5 miliardy RMB (1,95 bilionu USD), což oproti roku 2016 představuje nárůst o 18,7 %. Očekává se, že toto číslo se v příštích pěti letech zvýší na částku 8 bilionů USD, protože Čína, druhá největší světová ekonomika a druhý největší dovozce, pokračuje ve svém vývoji do nových fází vývoje.

Šest průmyslových odvětví označených jako odvětví s největším potenciálem růstu v oblasti přeshraničního obchodu, které budou na výstavě CIIE zvýrazněny, jsou potraviny a zemědělské produkty; oděvy a spotřební výrobky; spotřební elektronika a domácí spotřebiče; automobily; lékařské přístroje, léky a zdravotní péče; a inteligentní hi-tech zařízení, které se v období od ledna do listopadu 2017 těšila působivému nárůstu dovozu:

OdvětvíHodnota dovozu od ledna do listopadu 2017 (meziroční nárůst)Předpokládaná hodnota dovozu za pět letKlíčové oblasti růstu
Potraviny a zemědělské produkty104,4 miliard USD (> 14%)700 miliard USDSója, kojenecká výživa, víno, ovocné a zeleninové šťávy
Oděvy a spotřební zboží12,85 miliard USD (> 13,2%)65 miliard USDPříbory, kuchyňské nádobí, hračky, pleny
Spotřební elektronika spotřebiče pro domácnost20,44 miliard USD (> 11,2%)100 miliard USDOhřívače vody, čističky vzduchu a vody, sluchátka
Automobily45,8 miliard USD (> 15,4 %)260 miliardy USDVozidla SUV a vozy na nové energie
Lékařské nástroje, léky a zdravotní péče35,88 miliard USD (> 17 %)250 miliard USDModerní zařízení, klíčové patentované léky

Výstavy se zúčastní odborné čínské delegace návštěvníků z oblastí, jako je vzdělání, vědecký výzkum, kultura a cestovní ruch, vedle několika obchodních komor, vládních skupin, vedoucích pracovníků průmyslu a odborníků z hlavních místních podniků z mnoha provincií, obcí a autonomních oblastí Číny. Kromě výše uvedeného budou na výstavě také zástupci čínského elektronického obchodu a internetových technologických gigantů, jako je Alibaba, JD.com, Suning a kaola.com.

„S tolika firmami, organizacemi a návštěvníky bychom chtěli pozvat všechny vystavovatele, aby oslovili čínské odběratele a firmy, které chtějí přilákat," řekl Sun Chenghai, zástupce generálního ředitele CIIE Bureau. „Tyto žádosti můžeme pak přiřazovat k exponátům vystavovatelů CIIE, abychom zajistili přesnější, efektivní a přizpůsobený zážitek všem našim hostům."

Vystavovatelé, kteří mají zájem, mohou navštívit webové stránky http://www.ciie.org/zbh/en/, kde si do 30. června mohou ověřit svou kvalifikaci pro účast.

O Čínském mezinárodním veletrhu dovozu

První Čínský mezinárodní veletrh dovozu je pořádán Ministerstvem obchodu Čínské lidové republiky a Šanghajskou městskou lidovou vládou a je podporován Světovou obchodní organizací, Konferencí obchodu a rozvoje při OSN a Organizací OSN pro průmyslový rozvoj.

Více informací naleznete na webových stránkách: http://www.ciie.org/

Kontakt:

+86-21-67008870

info@sinoexpo.cc

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/631431/China_International_Import_Expo.jpg

Keywords Čína-obchod-trh-služby-China International Import Expo

Region