Společnost CSC uzavřela dohodu s firmou Enron Energy

Společnost Computers Sciences Corporation (NYSE:CCS) oznámila, že podepsala dohodu se společností Enron Energy Services se sídlem v Houstonu, která je dceřinou společností Enron Corp. (NYSE:ENE) o poskytování dodavatelských služeb pro podnikatele (BPO).

Na základě dohody CSC získá veškerá aktiva a převezme závazky za podpůrné administrativní činnosti společnosti Enron Energy Service. K dosažení zlepšení zisku v produktivitě, bude CSC používat e-business pro technologická řešení činností, včetně tradičních odečtů měřících zařízení, fakturace a inkasa a souvisejících požadavků zákazníků pro maloodběratele plynu a elektřiny společnosti Enron.

Z hlediska růstového plánu společnosti Enron Energy Service má dohoda očekávanou hodnotu 1,1 miliardy USD na 11 let a očekává se, že Enron Energy Service ušetří jeden milión dolarů za rok. Dohoda také představuje první krok společnosti CSC na energetický trh s více než 200 milióny měřících přístrojů a 20 miliardami v ročních příjmech.

"Deregulace sektoru veřejných služeb otevřela nový horizont příležitostí pro informační technologie a poskytovatele energetických služeb," řekl prezident a výkonný ředitel CSC Van Honeycutt. "Součinnost mezi odečty, fakturací a inkasem u Enronu odpovídá schopnostem a pochopení společnosti CSC, jak mohou technologie zdokonalit obchodní provoz, nám poskytuje silný základ pro nabídky těchto nových služeb dalším energetickým společnostem a veřejným službám v celosvětovém měřítku."

"Jako v ostatních deregulovaných odvětvích průmyslu, snahy o snížení nákladů zvyšují potřebu dodavatelského zajištění různých obchodních funkcí, jako jsou externí kontrola bankovních procesů, zpracování nároků v pojišťovnictví a řízení energetiky v komerčních a průmyslových podnicích," řekl prezident a výkonný ředitel společnosti Enron Energy Service Lou Pai. "Jako externí poskytovatel energie chápeme skutečnou hodnotu zajišťování našich vedlejších podpůrných administrativních funkcí odborníkovi jako je CSC.

Přibližně 320 zaměstnanců a smluvních dodavatelů Enron Energy Service zařazených do fakturačního oddělení společnosti v Dublinu, Ohio přejde ke společnosti CSC. Přechod přinese těmto pracovníkům, zaměstnaných ve společnosti, jejíchž jádrem obchodu je poskytování informačních technologií pro takové funkce jako je podpora administrativy, výhody.

CSC má podle prezidenta chemické a plynárenské skupiny společnosti CSC Mikea Beebea významné zkušenosti v pomoci ostatním energetickým klientům přizpůsobit se rizikovým deregulovaným trhům. Společnost běžně poskytuje množství IT a obchodních přechodných služeb společnostem jako jsou Consolidated Edison, Florida Power and Light a New Century.

"Rozvoj internetových technologií spolu s dynamikou deregulovaných trhů otvírá úžasné možnosti, které budeme sledovat," řekl Beebe.

Společnost CSC v nedávné době uzavřela fiskální rok 1999 a oznámila více než pět miliard USD za obchodní, federální a mezinárodní odměny ve Spojených státech. Na konci roku získala společnost CSC několikamiliardovou zakázku od společnosti Internal Revenue Service na modernizaci státního daňového systému. Velikost tohoto obchodu nebyla ještě uveřejněna.

Chemická, ropná a plynárenská skupina společnosti CSC se sídlem v Newarku, Delaware bude odpovědná za nový energetický útvar, který bude stále sídlit v Dublinu, Ohio.

Informace o společnosti Enron Corp. Enron je jednou z vedoucích světových společností v oblasti zemního plynu a a energetiky. Její aktiva činí přibližně 30 miliard USD. Společnost produkuje energii a přírodní plyn, vyvíjí, konstruuje a provozuje energetická a vodárenská zařízení po celém světě a poskytuje svým zákazníkům na celém světě služby v oblasti financí, řízení aktiv a komodit. Internetová adresa společnosti enron je www.enron.com .

Informace o společnosti CSC Computer Science Corporation pomáhá svým klientům z oblasti průmyslu a vlády ve využití informačních technologií k dosažení strategických a provozních cílů. Společnost vyvíjí obchodní řešení, která dodává prostřednictvím 50.000 svých zaměstnanců ve více než 700 pobočkách po celém světě v oblastech jako konzultace o řízení a informačních technologiích, systémové poradenství a integrace a externí poskytování provozní podpory a informačních služeb.

Od svého založení v roce 1959 je společnost CSC známá pro flexibilitu ve svých obchodních vztazích s klienty. Společnost má smlouvy s několika hardwarovými a softwarovými technologickými společnostmi a je schopná určit a řídit řešení pro specifické potřeby svých klientů. Příjmy společnosti za 12 měsíců končících 1.lednem 1999 činily 7,4 miliardy USD. Její sídlo je v El Segundo v Kalifornii. Více informací o této společnosti najdete na webových stránkách pod adresou www.csc.com. ots Original Text Service: Computer Sciences Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Frank Pollare, Director, Public Information, 310-615- 1601, fpollare@csc.com, nebo Bill Lackey, Director, Investor Relations, 310-615-1700, blackey3@csc.com, oba z Computer Sciences Corporation; nebo Jenny Clarke z CSC Chemical, Oil and Gas, +44-1483-4453-905, jclarke3@csc.com; nebo Peggy Mahoney z Enron Energy Services, 713- 345-7034, pmahoney@enron.com Webová stránka: http://www.enron.com Webová stránka: http://www.csc.com

Keywords CSC-Enron

Region