Interaktivní třírozměrné modelování z fotografie

První společné řešení Cycore Cult3D/Eyetronics ShapeSnatcher okamžitě vytváří plně interaktivní třírozměrné předměty z fotografií bez použití laseru. E-obchodníci nyní mohou produkovat funkční vzorky výrobků na webových stránkách ve zlomku času.

Cycore Computers, švédský developer nástroje interaktivního webového modelování Final Effects, Cult Effects a Best of Comdex finalist Cult 3D, navázal partnerství s bruselskou modelingovou firmou Eyetronics, aby dodával metodu produkce plně interaktivních třírozměrných modelů stisknutím tlačítka.

Nejnovější nabídka Eyetronics, systém ShapeSnatcher, přeměňuje jakoukoliv digitální, analogovou nebo videokameru na účinné zařízení pro získání třírozměrného objektu, které developerům umožňuje snadný záznam třírozměrných obrazů s vyloučením nutnosti trávit hodiny při složitém modelování s využitím CAD a konstruktérských programů. Tyto obrazy poté mohou být vloženy do editoru Cult3D firmy Cycore pro výrobu plně funkčních webových modelů, které umožňují webovým surfařům s modely v reálném čase "komunikovat".

ShapeSnatcher, patentovaný Eyetronicsem a oceněný v roce 1998 cenou European Information Technology Prize, může přeměnit jednoduchou fotografii na podrobný třírozměrný model. Pracuje s celou řadou digitálních a analogových kamer a přeměňuje fotografie na třírozměrné modely v jednom kroku. Pro poskytnutí interaktivních modelů mohou být objekty ShapeSnatcher vloženy do cycorského editoru Best of Comdex Cult3D, který umožňuje webovským developerům snadné "zpracování" třírozměrných modelů, které dovolují webovským surfařům vyzkoušet produkty online. Cult3D se vyznačuje takovou interaktivitou a spičkovou kompresí, které developerům umožňují produkovat rychle interaktivní webové modely, které mohou vidět koneční uživatelé na jakémkoliv druhu systému, včetně 28,8k modemů Pentium první generace. Řešení Cycore-Eyetronics dohromady nabízí nejsnadnější, nejdostupnější metodu tvorby kompilovaných e-komerčních produktů na webových stránkách. Proč to chcete

"Není již důvod pro e-komerční stránky nevyužívat třírozměrné obrazy," řekl Jerry Pettersson, viceprezident Cycoru pro vývoj produktů. "Tím, že umožníme budoucím zákazníkům skutečně používat produkty online, může každý webový obchodník používat Cult3D a ShapeSnatcher pro poskytování úplnější zkušenosti s prodejem online. Naše nové spojenectví s Eyetronicsem je součástí naší strategie učinit proces vytváření a zobrazování vysoce kvalitních interaktivních třírozměrných modelů dostupný široké řadě developerů a zákazníků bez ohledu na jejich vlnové pásmo a programovací nebo hardwarové zdroje. Eyetronics vyvinul nástroj, který jako Cult3D přináší sílu multimédia pro širokou řadu aplikací a zvýhodňuje konečné uživatele tím, že určuje online obchodní omezení."

"Vždy jsme hledali rychlejší a snadnější způsoby vytváření třírozměrných modelů," řekl Filip Defoort, generální ředitel Eyetronicsu. "Snadná použitelnost, přizpůsobitelnost a pružnost ShapeSnatcheru společně s interaktivními aplikacemi Cult3D jsou přirozenou volbou pro e-obchod, podnikání, vzdělávání a další vertikální trhy, které mohou využívat zobrazování třírozměrných realistických modelů na webu. Jak pracuje

Nástroj ShapeSnatcher 3D přemění vaši kameru na skutečné zařízení pro získání tří rozměrů. Stačí vsunout váš diapozitiv ShapeSnatcher do jakéhokoliv diaprojektoru, promítnout diapozitiv na jakýkoliv předmět a uložit obraz. Software ShapeSnatcheru vytvoří třírozměrný model. Software pracuje se širokou řadou kamer, přičemž kvalita třírozměrného modelu, který můžete vytvořit, je neomezená.

Třírozměrné modely vytvořené ShapeSnatcherem se přenesou do cycorského Cult3D jedním kliknutím myši. Funkce editoru Cult3D dodá třírozměrnému modelu interaktivitu bez nutnosti větších programovacích znalostí. Cult3D kompresuje model v mimořádně vysoké míře - typický soubor 1MB může být redukován přibližně na 1OK bez zahrnutí kvality obrazu. Kde a jak to dostat

Rozvojový nástroj a zapojení Cult3D jsou volně k dispozici pro zavedení na http://www.cult3d.com. Licenční poplatek 3600 USD bude účtován za všechny objekty Cult3D, které jsou umístěny na webovou stránku. Pro další podrobnosti kontaktujte info@cult3d.com. Prohlížeč Cult3D může být používán s Netscapem 2.0 nebo Internet Explorerem 4.0 a následujícím operačními systémy: Windows 95, 98, a NT; MacOS (Power PC); UNIX (Linux, HP/UX, AIX, Sun); a BeOS.

ShapeSnatcher bude k dispozici od 15.května 1999. První verze poběží v systémech Windows 95/NT, verze pro Linux a SGI budou brzy následovat. Celý softwarový balík ShapeSnatcher stojí 4999 USD; pro uživatele s malými potřebami modelování Eyetronics a Cycore nabízejí speciální balík služeb založený na předplatném. Uživatelé zaplatí předplatné 750 USD na rok 135 USD za třírozměrný model. Pro další informace kontaktujte info@eyetronics.com. Kde to lze vidět v činnosti

Pro zhlédnutí Cult3D v činnosti zaveďte zapojení z http://www.cult3d.com a potom navštivte následující stránky: :: Nokia - Nokia 9110 Communicator: http://www.nokia.se/products/data/9110communicator :: CNN - Media Showcase: http://www.cnn.com/SPECIALS/multimedia :: Nobel Foundation - Nobelova cena za fyziku a chemii: http://www.nobel.se/prize/medal3d.html Kdo to umožnil

O počítačích Cycore

Společnost Cycore Computers se sídlem v Uppsale ve Švédsku se specializuje na vývoj speciálních efektů a třírozměrné technologie pro Internet i pro průmysl videa a filmové postprodukce. Cult3D(R) Animation je první reálněčasovým mnohoúčelovým třírozměrným motorem pro Internet. Tvůrci oceněných Final Effects (TM) a Studio Effects (TM), produkt Cult Effects Cycoru je zasunut pro Adobe After Effects používané v průmyslu videa a filmové postprodukce. Cycore Computers má v USA prodejní kancelář v San Mateo, CA. Kvůli dalším informacím o společnosti navštivte Cocore na webu buď na http://www.culteffects.com nebo http://www.cult3d.com.

O Eyetronicsu

Eyetronics byl založen v roce 1998 v Heverlee v Belgii. Společnost se specializuje na technologie získávání tří rozměrů, od spotřebitelsky orientovaných produktů až po špičkové speciální efkty pro filmový průmysl. Její patentovaná technologie ShapeSnatcher je prvním zařízením pro dynamické získávání tří rozměrů na světě.

UNS Kontakt: Lisa Meldsted, tel.Massachusetts 00 A 617 587 2817 nebo email lmelsted@brodeur.com nebo mobilní telefon v NAB, 00 1 617 791 0699 nebo Sten Kaiser, Cocore Computers, tel. Švédsko 00 46 18 65 65 60 nebo email sten@cycore.com

Keywords Cycore Computers

Region