Tiskové prohlášení Spolany Neratovice k úniku chlóru

Pokračují sanační práce v objektu, ve kterém k úniku došlo. Předpokládá se, že budou trvat několik dní. Na základě provedených měření imisních koncentrací a podle předběžných výsledků uniklo do ovzduší v době od 08:00 do 17:00 dne 21.7.2000 cca 150 - 180 kg chlóru. Vyšetřovací komise příčin havárie začne pracovat ihned po skončení sanačních prací. Náklady na odstranění havárie se upřesňují, budou známé koncem příštího týdne. K dnešku ráno dle naší informace nevyhledal žádný občan v nemocnicích Mělník, Neratovice a Brandýs lékařskou pomoc v souvislosti s touto havárií. Ve 12:00 dnešního dne zůstávali v nemocničním ošetřování a na pozorování pouze 2 členové HZS.

Ing. Zdeněk Joska, tiskový mluvčí

Keywords PROTEXT-Spolana-havárie