Czech and Slovak Ivestment Corporation Inc. investuje do CCS Group a.s.

Czech and Slovak Ivestment Corporation Inc., fond specializovaný na investice finančního kapitálu, spravovaný Flemings, vstoupil významným minoritním akciovým podílem do CCS Group a.s., úspěšné soukromé společnosti, která se zabývá vydáváním profesionálních platebních karet na pohonné hmoty a dodává integrovaná řešení platebních systémů. Očekává se, že synergie mezi významným mezinárodním institucionálním investorem a úspěšným českým manažerským týmem vyústí v další růst a rozvoj obchodních perspektiv společnosti.

CCS Group

CCS Group a.s. je úspěšná česká společnost, která zaujímá významnou pozici v oblasti nebankovních platebních karet. Prostřednictvím platebních karet CCS odbavuje přibližně třetinu všech nákupů pohonných látek u čerpacích stanic v České republice. Značka CCS je velmi dobře známa a je synonymem vysoké spolehlivosti a kvality služeb. Zákazníkům, kteří potřebují využívat služeb CCS v zahraničí, poskytuje společnost mezinárodní karty UTA/CCS, které vydává ve spolupráci se společností UNION TANK, jež je druhým největším vydavatelem a operátorem petrokaret v Evropě. Dceřinná společnost CCS Group, Data Net a.s., patří k nejvýznamnějším operátorům a projektantům moderních integrovaných platebních systémů v České republice.

Czech and Slovak Ivestment Corporation Inc.

Czech and Slovak Ivestment Corporation Inc. (CZIC) je mezinárodní investiční společnost, která spravuje majetek v hodnotě 50 mil. USD a je řízena Flemings. Specializuje se na investice soukromého akciového kapitálu v České republice, na Slovensku a v sousedních zemích. CZIC byl založen v roce 1992 jako první z fondů tohoto typu, zaměřuje se na investice do zemí střední a východní Evropy a od svého vzniku se stal jedním z hlavních zdrojů akciového kapitálu pro rozvíjející se soukromé podniky v této oblasti.

Flemings

Flemings je mezinárodní banka se sídlem ve Velké Británii a 44 zastoupeními po celém světě. Její hlavní obchodní činnost spočívá ve správě aktiv, obchodování na trzích s cennými papíry a jejich analýze a v investičním a komerčním bankovnictví. Flemings poskytuje služby v oblasti institucionálního řízení investic společnostem a institucionálním a soukromým zákazníkům. K 31. prosinci 1998 byly ve správě Flemings kapitálové fondy v hodnotě 107 mld. USD.

Na případné dotazy odpoví:

Julian Healy, ředitel, Fleming Investment Management Limited, Praha

Milan Hladík, investiční manažer, Fleming Investment Management Limited, Praha, tel: (02)24812711

Michal Tietz, předseda představenstva a generální ředitel, CCS Group a.s., Praha

Miroslav Vacek, člen představenstva a finanční ředitel, CCS Group a.s., Praha

Keywords fondy