Společnost Eurand koupena firmou E.M. Warburg

Nadnárodní společnost Eurand dodávající léčiva v pátek oznámila, že ji převzala americká společnost E.M. Warburg, Pincus & Co. Detaily transakce nebyly zveřejněny.

Výkonný ředitel Gearoid Faherty řekl: "Jsme tímto obchodem potěšeni a je to pro nás jako nezávislou společnost příležitost. Budeme pokračovat v naší strategii intenzívního růstu prostřednictvím podpory našich dodávek léčiv, rozvoje na trhu našeho produktového portfolia a klientské báze. Navíc hodláme zvýšit náš program pro rozvoj nových technologií, zejména na poli zlepšování bio přijatelnosti chemických látek a orálního přijímání makromolekul. To je v souladu s naší strategií nabízet našim klientům široké portfolio technologií schopných vyřešit široký okruh problémů dodávek léčiv."

Výkonný ředitel Faherty pokračoval: "Dodávání léků se stalo jedním z nejrychleji rostoucích segmentů farmaceutického průmyslu s výraznými potenciálem pro budoucí růst. Průmysl dodávání léků je také vysoce roztříštěný a Eurand hraje významnou úlohu v současné konsolidaci. Eurand je historicky světovým lídrem v rozvíjející se inovace dodávek léčiv a naše technologie poskytují více než 200 výrobků prodávaných ve světě. Založili jsme silné partnerství s nejvýznamnější světovou farmaceutickou a biotechnologickou společností a těšíme se na budoucí růst vzájemných vztahů."

Eurand je nezávislou nadnárodní společností dodávající léčiva, která se věnuje řešení nejvýraznějších problémů dodávání léků ve farmaceutickém průmyslu. Technologie společnosti Eurand umožňují zvýšení absorpce, zdokonalení bio přijatelnosti orálního přijímání, zavádění dodávek na objednávku, specifického dodávání léků do regionů, zastírání chuti a rychlé rozpouštění. Eurand je jednou z několika společností dodávající léky, která nabízí široký okruh vývoje, zvýšení a komerční zpracování způsobilosti v Evropě i USA.

Warburg, Pincus je významná soukromá investiční firma, která ovládá investiční portfolio přibližně šesti miliard USD s dalšími pěti miliardami USD disponibilními pro investice. Společnost dohlíží na své investice ze sítě svých úřadů v New Yorku, Londýně, Hongkongu, Tokiu, Singapuru a Sao Paulu.

Warburg, Pincus je dlouhodobě aktivní partner pro podnikatelské řízení výstavby důležitých obchodů v rozšířeném časovém období a na světové bázi. Její období držení investic je průměrně šest let a může být prodlouženo až na 12 let.

Strategií Warburg, Pincus je zakládání pracovních vztahů se společnostmi, v nichž investuje, poskytuje finanční a strategické poradenství, právě tak jako přístup k jejich celosvětové síti vztahů, které se vyvíjely několik let a které jsou aktivní na trhu.

ots Original Text Service: Eurand Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: John Fraher, (USA) 937-898-9669, nebo Gearoid Faherty, 011-39-02- 954281, oba z Eurandu

Keywords Eurand-Warburg

Region