Shell posiluje svou pozici v České republice

Společnost Shell si pokládá za čest oznámit úmysl převzít společnost DEA Mineraloel ČR spol. s r.o. v České republice výměnou za 45 čerpacích stanic Shell situovaných ve východní části Německa. V České republice tak přebírá 21 čerpacích stanic DEA, dále rozpracované projekty na výstavbu dalších stanic a kontrakty na dodávky pohonných hmot, maziv a olejů současným zákazníkům DEA.

Tato dohoda posílí existující síť čerpacích stanic Shell v České republice a zajistí silné postavení na důležitém a perspektivním trhu v rámci střední a východní Evropy. Výměnou nebude nijak zásadně ovlivněna pozice firmy Shell v Německu.

Finální podoba dohody obou společností bude ještě podléhat schválení příslušných antimonopolních úřadů. Předpokládáme, že k tomu dojde v průběhu třetího kvartálu tohoto roku.

Pavel Šenych, Country Chairman Shell Czech Republic k tomu řekl: "Čerpací stanice DEA v ČR se vhodně doplňují s naší stávající sítí a zlepší se tak naše přítomnost v dalších regionech. Tato změna umožní novým zákazníkům přístup k široké škále našich výrobků a služeb. Z ekonomického pohledu tyto nové stanice zajistí kritický objem prodejů, který potřebujeme pro další zefektivnění své činnosti."

Shell Oil Products působí v 28 evropských zemích a je aktivní v oblasti ropného zpracovatelského průmyslu, zásobování a distribuce stejně jako poskytování služeb a výrobků velkoodběratelům i soukromým zákazníkům. Organizace Shell Oil Products prošla od října 1998 restrukturalizací s důrazem na linie obchodních aktivit a využití synergických efektů evropského modelu řízení.

Další podrobnosti lze získat na adrese:

Shell Czech Republic a.s.

Pod Pekárnami 2/878

ing. Pavel Šenych