Mistrovství Prahy v akrobatickém rock-and-rollu

Národní dny sportu a kultury prověří elitu akrobatického rock-and-rollu. Soutěžící se utkají o Velkou cenu Sokola a Večerníku Praha.

Akrobatický rock-and-roll je jednou z nejmladších sportovních disciplín. Zrodil se společně s proslulou americkou hudbou 50. let a patří k němu prvky gymnastiky, akrobacie i tance. Češi a zejména pražští reprezentanti patří ke světové špičce a tuto sobotu se v basketbalové hale Sparty na Letné utkají o Velkou cenu Sokola a Večerníku Praha při Mistrovství Prahy 2000.

"Akrobatický rock-and-roll se zejména v posledních deseti letech stal velice populárním a podívaná na soutěžní páry bude bezesporu zajímavá. V jejich tanci je kultura, elegance i dynamika pohybu a harmonie," řekl VP MUDr. Richard Becke, technický ředitel Českého svazu akrobatického rock-and-rollu. Soutěžní část mistrovství je na programu od 12:30 do 17:00. Finálové boje začínají úderem 18. hodiny a potrvají do 21:00. Soutěž je postupová a nominační pro Mistrovství Evropy a světa.

Kontakt: Studio Bohemia, Jiří Ševčík, tel.: (02)879426, 0602- 646220.

Keywords PROTEXT-akrobatický rock-and-roll

Region