Dražebníci jednali o novele zákona o veřejných dražbách

Dne 25.2.2014 Komora dražebníků ČR uspořádala setkání dražebníků a zástupců státní sféry s cílem formulovat nové podmínky provádění dražeb. Zákon o veřejných dražbách je v platnosti již téměř 14 let a vznikl jako nástroj podpory bydlení. Gestorem tohoto zákona je MMR, jehož zástupci, přes opakované pozvání, se setkání s dražebníky nezúčastnili. O to více dražebníci ocenili podporu vyjádřenou ministrem MPO ing. Janem Mládkem, CSc. a účast zástupců tohoto ministerstva, v čele s ředitelem Odboru živností Ing . Bc. Petrem Kameníkem. Proto i prvním bodem bylo postavení dražebníka. Diskuze ukázala, že platný zákon o veřejných dražbách je v mnoha směrech nejenom v rozporu s občanským zákoníkem, ale i s potřebami transparentního zpeněžování majetku z insolvencí a narovnání vztahu mezi věřitelem a dlužníkem. Proto na workshop k novele zákona navázal seminář k elektronickým dražbám, které jsou účinným nástrojem potírání pletich. Komora dražebníků zde i představila novou verzi portálu www.prodejdrazbou.cz, který je nabízen dražebníkům zdarma.

Kontakt:

Komora dražebníků ČR, info@komoradrazebniku.eu

Keywords ČR-reality-zákon-služby-dražby-BFT Management

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Building industry, housing and real property
Politics, public administration and courts
Finance, economics

RECEIVING PRESS RELEASES