Pojišťovna ERGO zvyšuje zisk na akcii na 8,54 DEM

Düsseldorf 3.března PROTEXT/ots) - Skupina pojišťoven ERGO Insurance Group, která vznikla v roce 1997 spojením čtyř značkových pojišťoven, VICTORIA, Hamburg-Mannheimer, DKV and D.A.S., požádala odborníky DVFA o audit a schválení jejích zisků na akcii. Odborníci potvrdili, že zisk na akcii skupiny ERGO Insurance Group za obchodní rok 1998 činí 8,54 DEM (4,37 EUR). Je to o 12,2 procenta výše než údaj v předchozím roce, který zase byl o více než 45 procent nad hodnotou roku 1996. S příjmy pojistného, které přesáhly 24 miliard DEM (v roce 1997 to bylo 22,9 miliardy DEM - oba údaje včetně pojistného bez rezerv na refundaci pojistného a dividend pojistníků) je skupina na 2.místě na německém pojišťovacím trhu. Čistý zisk za rok 1998 dosáhl 582 miliónů DEM, což bylo o 10,6 procenta více než 535 miliónů DEM v předchozím roce.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Keywords ERGO Insurance Group