Oděvní gigant PVH kupuje Warnaco, očekávané výnosy 8 miliard USD

PVH kupuje firmu Warnaco a stane se tak společností s globální oděvní značkou s výnosy 8 miliard amerických dolarů

•Společnost Warnaco je v transakci oceněna na 2,9 miliard amerických dolarů - o 34% víc než byla poslední závěrečná cena

•Sjednotí modní dům “Calvin Klein”, aby byla zajištěna jednotná vize značky

•Společnost PVH bude operovat na všech předních spotřebitelských trzích po celém světě

•Akvizice posílí dlouhodobý rozvoj a rentabilitu společnosti PVH v čele se značkami “Calvin Klein” a “Tommy Hilfiger”

•Transakce přinese rostoucí výnosy na akcii o 0,35 dolaru v prvním roce, bez jednorázových nákladů a nákladů souvisejících s transakcí

PVH Corp. (burzovní index NYSE: PVH) a The Warnaco Group, Inc. (burzovní index NYSE: WRC) dnes oznámily, že uzavřely smlouvu o fúzi na základě které se společnost Warnaco stane majetkem firmy PVH a majitelé kmenových akcií firmy Warnaco obdrží 51,75 USD za jednu akcii v hotovosti a 0,1822 z kmenové akcie společnosti PVH za každou kmenovou akcii firmy Warnaco. Společnost Warnaco je v rámci transakce oceněna na zhruba 2,9 miliardy USD. S více než 8 miliardami USD hypotetických tržeb, se společnost PVH stane jednou z největších a nejvíce profitujících světových značek v oblasti stylového odívání. Její diverzifikované portfolio značek vedou tituly Calvin Klein a Tommy Hilfiger, ale zahrnuje i legendární značky - Van Heusen, IZOD, ARROW, Bass, Speedo, Olga a Warner’s.

Na základě poslední závěrečné ceny akcií PVH, by akcionáři společnosti Warnaco měli dostat 68,43 USD za akcii, o 34% více než byla poslední závěrečná cena kmenových akcií Warnaco. Fúze, kterou jednohlasně schválily správní rady obou firem, by měla být realizována začátkem příštího roku. V té době by měli bývalí akcionáři společnosti vlastnit zhruba 10% nesplacených akcií PVH. Kromě toho se očekává, že prezidentka a generální ředitelka společnosti Warnaco Helen McCluskeyová se stane členkou správní rady společnosti PVH. Správní rada společnosti Warnaco jednomyslně doporučila akcionářům, aby tuto transakci schválili.

Společnost PVH očekává na základě dosavadního vývoje roční přínos zhruba 100 milionů USD ze synergií, které budou plně realizovány za tři roky. K dosažení těchto synergií uhradí společnost PVH jednorázové náklady ve výši zhruba 175 milionů USD v průběhu tří let. Společnost PVH očekává, že v prvním celém roce (fiskální rok 2013, pokud dojde k dokončení transakce podle předpokladů) bude výnos na akcii 0,35 USD, bez jednorázového nákladu na sloučení a transakci, ale včetně důsledků možné ztráty licence. Pokud dojde k úplnému vydání 100 milionů USD nákladů na synergie ve třetím roce, společnost PVH očekává, že výnos na jednu akcii bude 1,00 USD, bez jednorázového nákladu na sloučení a včetně důsledků možné ztráty licence.

“Jde o jedinečnou příležitost znovu sjednotit módní dům Calvin Klein a posílit strategii rozvoje této značky ve světě,” řekl Emanuel Chirico, předseda představenstva a generální ředitel společnosti PVH. “To, že budeme mít globální kontrolu nad dvěma pro značku Calvin Klein nejdůležitějšími kategoriemi oděvů - jeansů a prádla - nám umožní odhalit další potenciál rozvoje této návrhářské značky ve všech hlavních kategoriích produktů, po celém světě a ve všech distribučních kanálech. Aktivity společnosti Warnaco se značkou Calvin Klein se přenesou na naši platformu Calvin Klein pod vedením prezidenta a generálního ředitele značky Calvin Klein Toma Murryho, aby byla zajištěna jednotná vize značky po celém světě.”

Prezidentka a generální ředitelka společnosti Warnaco Helen McCluskeyová, řekla: “Tato transakce bude pro naše akcionáře zajímavým přínosem a přinese významný prospěch i nově vzniklé sloučené společnosti. Jsme pyšní na to, čeho jsme dosáhli, na probíhající rozvoj a zisky a nárůst ceny akcií o zhruba 500% od reorganizace firmy v roce 2003. Náš tým vybudoval silnou globální infrastrukturu, posílil přímý kontakt se zákazníky a vytvořil pevné základy pro dlouhodobý rozvoj. Těšíme se na příležitosti, které nám toto spojení přinese pro další úspěchy jeansů a prádla značky Calvin Klein Jeans a Calvin Klein Underwear, zvyšování potenciálu našich legendárních značek a budoucnost našich partnerů.”

“Společnost PVH má na svém kontě celou řadu úspěšných akvizic. Věříme, že tato transakce bude pro naše akcionáře velkým přínosem, stejně jako poskytne další příležitosti partnerům, prodejcům a dalším obchodním spolupracovníkům obou firem po celém světě,” řekl Chirico. “Máme v plánu sjednotit zavedené operace společnosti Warnaco v Asii s našimi úspěšnými operacemi v Severní Americe a Evropě, abychom měli dostatek energie na rozvoj strategie značek Calvin Klein a Tommy Hilfiger. Nepřestáváme věřit, že síla našich značek, ohlas našich obchodních strategií a silný kreditní profil bude v dlouhodobé perspektivě pokračovat a dojde ke zlepšení finančních výsledků a návratnosti v roce 2013 a po něm.”

Dokončení transakce podléhá obvyklým podmínkám, včetně souhlasu akcionářů vlastnících většinu nesplacených kmenových akcií společnosti Warnaco a schválení v souladu s platnými antimonopolními zákony a zákony o hospodářské soutěži. Finanční krytí ve výši 4,325 miliard USD (tvořené překlenovacím úvěrem a zajištěným úvěrem) poskytly firmy Barclays, BofA Merrill Lynch a Citigroup Global Markets Inc. podle běžných podmínek. Prostředky budou použity na přefinancování dluhu, financování hotovostní úhrady, úhradu dalších výdajů souvisejících s transakcí a zajistí společnosti PVH likviditu do budoucna.

Očekávání pro třetí čtvrtletí a celý rok 2012

Společnost PVH Corp. očekává, že výnosy na akcii (podle jiné metodiky než jsou obecně uznávané účetní standardy GAAP) za třetí čtvrtletí a celý rok 2012 budou nejméně v horní části rozmezí zveřejněného už 2. října 2012.

Společnost Warnaco plánuje zveřejnění zprávy o výnosech za třetí čtvrtletí 2012 v pondělí 5. listopadu 2012. I když zveřejněné výsledky operací zatím nejsou konečné, společnost Warnaco očekává, že čisté výnosy za třetí čtvrtletí budou ve výši zhruba 612 milionů USD a výnosy na akcii za třetí čtvrtletí z probíhajících operací v souladu s předpoklady analytiků. Společnost Warnaco rovněž znovu potvrdila dříve zveřejněné pokyny pro fiskální rok 2012, bez jakýchkoli jednorázových nákladů souvisejících s dnes zveřejněnou transakcí.

Poradci

Hlavním finančním poradcem společnosti PVH při této akvizici a jejím financování bude firma Peter J. Solomon Company, jako jediný a nestranný poradce správní rady PVH. Právním poradcem společnosti PVH bude firma Wachtell, Lipton, Rosen & Katz.

Financování uspořádají a povedou společnosti Barclays, BofA Merrill Lynch a Citigroup Global Markets Inc. Dalšími finančními poradci společnosti PVH byly firmy Barclays, BofA Merrill Lynch a Citigroup.

Exkluzivním finančním poradcem společnosti Warnaco byla firma J.P. Morgan, která jí rovněž poskytla nestranný názor. Právním poradcem společnosti Warnaco byla firma Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP.

Konferenční hovor a podrobnosti o internetovém vysílání

Společnost PVH poskytla další podrobnosti týkající s tohoto oznámení v konferenčním hovoru a internetovém vysílání se zástupci investorů, které proběhlo ve středu 31. října 2012 v 8:30 východního času. Internetové vysílání můžete sledovat na adrese http://www.pvh.com přes ikonku Tisková oznámení PVH (PVH News Announcement) nebo volejte telefonní číslo 888-205-6743 v USA nebo 913-312-0413 (zpoplatněné) z ostatních zemích. Použijte vstupní kód 1476035. Další materiály o transakci naleznete v sekci pro investory na adrese http://www.pvh.com.

Živé vysílání prezentace společnosti, stejně jako audio záznam, který bude k dispozici tři hodiny po ukončení konference, můžete získat po přihlášení na adrese http://www.pvh.com přes ikonku PVH News Announcement. Materiály k této prezentaci budou k dispozici rovněž na adrese http://www.pvh.com v sekci Internetové vysílání pod ikonkou Investoři.

O společnosti PVH Corp.

Společnost PVH Corp., je jednou z největších oděvních firem na světě. Vlastní a po celém světě prodává známé značky Calvin Klein a Tommy Hilfiger. Je největším světovým výrobcem košil a vázanek, a prodává různé zboží pod vlastními značkami: Van Heusen, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, IZOD, ARROW, Bass and G.H. Bass & Co. a licencovanými značkami, jako například Geoffrey Beene, Kenneth Cole New York, Kenneth Cole Reaction, MICHAEL Michael Kors, Sean John, Chaps, Donald J. Trump Signature Collection, JOE Joseph Abboud, DKNY, Ike Behar a John Varvatos.

O společnosti Warnaco Group, Inc.

Společnost Warnaco Group, Inc., se sídlem v New Yorku, je přední světový výrobce oděvů, který se zabývá návrhy, vyhledáváním zdrojů, marketingem a prodejem pánských i dámských sportovních oděvů a doplňků, prádla a plavek pod vlastními i licencovanými značkami jako například Calvin Klein(R), Speedo(R), Chaps(R), Warner´s(R) a Olga(R). Více informací naleznete na internetové adrese http://www.warnaco.com.

VÝHLEDOVÁ PROHLÁŠENÍ

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení a informace o současné a budoucí perspektivě a našich operacích a finančních výsledcích, které jsou založené na momentálně dostupných informacích. Skutečné budoucí výsledky a finanční výnosy se mohou zcela lišit od výsledků uváděných v těchto prohlášeních. Tato výhledová prohlášení zahrnují předpoklady o našich operacích, jako je kontrola nákladů a podmínky na trhu a navrhované fúzi (včetně jejích přínosů, výsledků, důsledků a načasování), které nemusí být realizovány.

Rizika a nejasnosti týkající se navrhované transakce zahrnují, mimo jiné: riziko, že akcionáři společnosti Warnaco fúzi neschválí; riziko, že se nepodaří získat souhlas regulačních orgánů nebo tento souhlas bude podléhat neočekávaným podmínkám; riziko, že nedojde ke splnění dalších podmínek fúze; potencionální nežádoucí reakce nebo změny obchodních vztahů vyplývající ze zveřejnění nebo realizace fúze; nejasnosti týkající se načasování fúze; reakce konkurence na navrhovanou fúzi; náklady a problémy související se začleněním obchodů a operací firmy Warnaco do obchodů a operací společnosti PVH; neschopnost dosažení nebo opožděné dosažení úspory nákladů a synergií vyplývající z fúze; neočekávané náklady, poplatky nebo výdaje vyplývající z fúze; soudní spory v souvislosti s fúzí; neschopnost udržet si klíčové zaměstnance; a jakékoli změny všeobecných ekonomických nebo specifických průmyslových podmínek. Další faktory, které mohou způsobit, že se budoucí výsledky nebo události budou lišit od očekávaných výsledků, jsou rizika uvedená pod bodem 1A, “Rizikové faktory,” ve výroční zprávě společnosti PVH na formuláři 10-K za fiskální rok končící 29. ledna 2012, výroční zprávě společnosti Warnaco na formuláři 10-K za fiskální rok končící 31. prosince 2011, čtvrtletní zprávě společnosti Warnaco na formuláři 10-Q za čtvrtletí končící 30. června 2012, a dalších zprávách, které společnosti PVH a Warnaco předkládá Komisi pro cenné papíry (SEC). Prosím prostudujte si kapitolu “Rizikové faktory” a další upozornění v těchto hlášeních. Nemáme žádnou povinnost aktualizovat nebo revidovat tato výhledová prohlášení ve světle nových informací, výskytu určitých událostí ani jinak. V důsledku těchto rizik a dalších faktorů, se skutečné výsledky mohou lišit od očekávaných výsledků popsaných v této tiskové zprávě a naše finanční výsledky a výsledky operací mohou být negativně ovlivněny.

DALŠÍ INFORMACE A KDE JE NAJDETE

V souvislosti s navrhovanou fúzí uváděné v této tiskové zprávě, předloží společnost PVH Komisi pro cenné papíry (SEC) Registrační prohlášení na formuláři S-4, které bude zahrnovat Prohlášení o předběžné nabídce společnosti Warnaco a Předběžnou nabídku společnosti PVH, stejně jako další dokumenty týkající se navrhované transakce. DOPORUČUJEME AKCIONÁŘŮM SPOLEČNOSTI WARNACO, ABY SI PROSTUDOVALI REGISTRAČNÍ PORHLÁŠENÍ A PROHLÁŠENÍ O PŘEDBĚŽNÉ NABÍDCE A PŘEDBĚŽNOU NABÍDKU TÝKAJÍCÍ SE FÚZE AŽ BUDE K DISPOZICI, STEJNĚ JAKO VŠECHNY OSTATNÍ SOUVISEJÍCÍ DOKUMENTY PŘEDKLÁDANÉ KOMISI SEC, VČETNĚ POZDĚJŠÍCH ÚPRAV NEBO DOPLŇKŮ TĚCHTO DOKUMENTŮ, NEBOŤ BUDOU OBSAHOVAT DŮLEŽITÉ INFORMACE.

Bezplatnou kopii Prohlášení o předběžné nabídce a Předběžné nabídky, stejně jako dalších hlášení s informacemi o společnostech PVH a Warnaco, můžete získat na internetových stránkách komise SEC na adrese http://www.sec.gov. Tyto dokumenty můžete rovněž zdarma získat na internetových stránkách společnosti PVH na adrese http://www.pvh.com v sekci “Investoři” nebo společnosti Warnaco na adrese http://www.warnaco.com pod hlavičkou “Vztahy s investory.”

Společnost PVH a Warnaco a někteří její vedoucí pracovníci se mohou zúčastnit jako vykonavatelé plné moci akcionářů firmy Warnaco v souvislosti s navrhovanou fúzí. Informace o ředitelích a vedoucích pracovnících společnosti PVH a jejich vlastnictví kmenových akcií PVH jsou uvedeny v Prohlášení o předběžné nabídce pro letošní výroční schůzi akcionářů společnosti PVH, předloženém komisi SEC v doložce 14A 10. května 2012. Informace o ředitelích a vedoucích pracovnících společnosti Warnaco a jejich vlastnictví kmenových akcií firmy jsou uvedeny v Prohlášení o předběžné nabídce pro letošní výroční schůzi akcionářů společnosti Warnaco, předloženém komisi SEC v doložce 14A 11. dubna 2012. Další informace týkající se zájmů těchto účastníků a dalších osob, kteří by měli být účastníky transakce, naleznete v Prohlášení o předběžné nabídce a Předběžné nabídce až bude k dispozici. Tato zpráva nepředstavuje nabídku ani pobídku k prodeji k prodeji nebo odkupu cenných papírů ani by k prodeji cenných papírů nemělo dojít v žádné jurisdikci, kde by taková nabídka, pobídka nebo prodej nebyly v souladu se zákony o cenných papírech. Žádná nabídka cenných papírů nesmí být realizována jinak, než prostřednictvím Předběžné nabídky, která splňuje požadavky uvedené v kapitole 10 Zákona o cenných papírech z roku 1933, ve znění pozdějších předpisů.

Fotografie/Multimediální galerie naleznete na adrese: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50460388&lang=en

Kontakt pro investory:

PVH Corp.

Dana Perlmanová

Finanční ředitelka, oddělení pro rozvoj obchodu a vztahy s investory

e-mail : danaperlman@pvh.com

Tel : (212) 381-3502 (momentálně nedostupné)

Tel : (908) 698-5518

Warnaco

Deborah Abrahamová

Viceprezidentka, vztahy s investory

Tel : (212) 287-8289

Kontakt pro média:

PVH Corp.

Meghan Gavigan /

Dan Gagnier / Jonathan Doorley /

Nathaniel Garnick

Společnost Sard Verbinnen & Co

e-mail : mgavigan@sardverb.com

Tel : (312) 895-4737 /

Tel : (212) 687-8080

Warnaco

Jeffrey Taufield / Wendi Kopsick

Společnost Kekst and Company

Tel : (212) 521-4800

Zdroj: PVH Corp.

Tuto tiskovou zprávu a související multimediální materiály si můžete prohlédnout online na adrese:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Keywords USA-textil-finance-PVH Corp.