Gates nastínil vizi Microsoftu v komunikacích a PC

Ve svém úterním prohlášení na veletrhu Telecom 99 + Interactive 99 zdůraznil Bill Gates, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) úlohu, jakou Microsoft hraje ve splývání komunikační techniky a nastínil problémy a příležitosti, které stojí před odvětvím komunikací a výpočetní techniky. Gates se zmínil o klíčové roli Microsoftu jako poskytovatele technologií a obchodního partnera pro poskytovatele služeb se snahou urychlit rozvoj širokopásmových sítí a položit základ pro služby nové generace, které poskytnou podnikům a spotřebitelům služby a informace, které budou chtít, kdekoli, kdykoli a na jakémkoli zařízení.

Gatesova prezentace při znázornění vize Microsoftu zahrnovala předvedení ucelených řešení pro mobilní datové služby s použitím platforem Microsoft(R) a síťové infrastruktury diAx a s přístupem z celé řady mobilních zařízení, která jsou vybavena technologií mikroprohlížeče Microsoftu a operačním systémem Windows(R) CE. Předvádění ukázalo mobilní datové služby na platformách Microsoftu, které udržují lidi ve styku s jejich firemními informacemi na serveru Exchange Server a s obsahem webu. Tyto služby umožňují uživatelům provádět transakce když jsou na cestách.

"Software bude hrát kriticky důležitou úlohu při napomáhání získat univerzální přístup podniků a spotřebitelů k jejich informacím." uvedl Gates. "Posláním Microsoftu je poskytovat technologické a platformové bloky, které umožní uplatnění nových služeb na širokopásmových sítích a začlenit je do PC, televize a telefonu do nové generace inteligentních zařízení. Máme v úmyslu nabídnout zákazníkům přístup k jejich informacím kdykoli, kdekoli a na jakémkoli zařízení."

Gates také věnoval speciální pozornost Windows 2000 jako nejlepší platformě pro poskytovatele služeb použitou pro aplikaci služeb nové generace. Rodina serverových produktů Windows 2000, která bude brzo k dispozici, nabízí zlepšenou možnost odstupňovatelnosti kapacity, spolehlivosti a ovladatelnosti u kriticky důležitých telekomunikačních aplikací a přitom zajišťuje aplikace a komunikační funkce na vyšší úrovni. Ze všech těchto schopností budou mít prospěch jak vývojáři aplikací - poskytnutím funkční a výkonné platformy pro vývoj nové tenerace síťových řešení - a poskytovatelé služeb, kteří budou moci uplatnit řešení sítí a služeb rychle a nákladově efektivně.

Telecom 99 + Interactive 99 se koná ve středisku PALEXPO v Ženevě od 9. do 17. října 1999. Produkty a řešení Microsoftu budou vystavovány ve stánku 7095 v hale 7. Seznam akcí, aktivit a tiskových sdělení mohou novináři najít na virtuálním pressroomu Microsoftu na Telecomu 99 na adrese http://www.microsoft.com/presspass/events/telecom99/.

Microsoft, založená v roce 1975, je světová přední společnost dodávající software pro osobní počítače. Společnost nabízí širokou škálu produktů a služeb pro podniky a osobní použití, přičemž každý z nich je navržen s cílem usnadnit a zpříjemnit lidem každodenní využití plných schopností osobních počítačů.

POZNÁMKA: Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corp. ve Spojených státech resp. dalších zemích. Ostatní názvy produktů a společností v tomto sdělení mohou být ochranné známky příslušných majitelů.

ots Original Text Service: Microsoft Corp.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: pouze pro novináře - Donovan Pacholl, 503-226-5638, or donovanp@wagged.com, nebo Deborah Pleva, 503-226-8230, nebo deborahp@wagged.com, nebo Rapid Response Team, 503-443-7000, nebo rrt@wagged.com, všichni z Waggener Edstrom, zastupující Microsoft Corp.

Webová stránka: http://www.microsoft.com

Keywords PROTEXT-Microsoft-Gates