Disney Publishing Worldwide jmenuje nového manažera

New York (ots-PRNewswire) - Sten Jorgensen byl jmenován ředitelem oddělení Global Children's Magazine Licensing společnosti Disney Publishing Worldwide. Oznámil to v úterý Steve Murphy, výkonný viceprezident a ředitel společnosti Disney Publishing Worldwide.

Jorgensen (37 let) bude odpovědný za celosvětový program vydávání časopisů pro děti a řízení hlavních licenčních společností a bude mít také odpovědnost v této oblasti za finanční výsledky na celém světě.

Jorgensen pracuje pro Disney Consumer Products od roku 1995. V letech 1997-1999 byl ředitelem oddělení Magazines, Europe, Middle East and Africa pro Disney Consumer Products. K jeho odpovědnostem patřilo vydávání časopisů v uvedených regionech, kde formuloval a zajišťoval růstové strategie v regionu a rozvoj a zavádění segmentační struktury, která umožňuje sledovat obchody v jednotlivých zemích. V letech 1995-1997 byl Jorgensen ředitelem oddělení Marketing, Publications kde prováděl komplexní tržní studie na hlavních evropských trzích a formuloval růstové strategie pro časopisy a knihy, které Disney vydává.

"Stenova zkušenost a kontakty ve vydavatelské činnosti znamenala obrovský prospěch pro naše operace v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky," uvedl Murphy. "Mám naprostou důvěru, že bude nadále stavět na tomto úspěchu a zvýší náš globální potenciál."

Jorgensen, absolvent kodaňské Copenhagen Business School, (BS, Master, Economics) a INSEAD ve francouzském Fountainbleau, bydlí v Paříži.

Disney Publishing Worldwide je vydavatelská pobočka společnosti The Walt Disney Company, která vydává informativní a zábavné publikace pro čtenáře všeho věku po celém světě. Disney Publishing Worldwide se měsíčně dostává k více než 50 miliónům čtenářům a zastává přední místo ve vydávání knih pro děti na všech významných trzích. Po celém světě jsou knihy a časopisy vyráběny a tištěny ve 37 jazycích a jsou distribuovány ve více než 100 zemích.

K americkým podnikům koncernu patří Disney Children's Book Group, která tiskne Disney Press, Mouse Works, Hyperion Books for Children, Disney Editions a Jump at the Sun; dále Disney Licensed Publishing; vizuální a odkazové knihy Disney, a časopisy Discover, Disney Adventures, Disney Magazine and FamilyFun.

Na mezinárodní úrovni zahrnuje Disney Publishing Worldwide licenční vydavatelství knih, časopisů a seriálů na pokračování na všech významných trzích. Kromě toho v Evropě Disney publikuje knihy v Itálii pod značkou Disney Libri, ve Francii v rámci DH Editions, společného podniku mezi společnostmi Disney and Hachette, dále zahrnuje kompletní portfolio 22 časopisů včetně týdeníku Topolino, které vydává divize pro časopisy společnosti, a DH Presse, další společný podnik se společností Hachette, který vydává 10 časopisů ve Francii včetně týdeníku Journal de Mickey.

ots Original Text Service: Disney Publishing Worldwide

Internet: http://www.newsaktuell.de