Disney Publishing oznamuje další jmenování do funkce

Thierry Pedros byl jmenován do funkce ředitele divize Global Continuity Publishing společnosti Disney Publishing Worldwide. V úterý to oznámil Steve Murphy, výkonný viceprezident a ředitel společnosti Disney Publishing Worldwide.

Pedros (36 let) bude dohlížet na činnosti v oblasti přímé pošty a domácího učení, bude mít na starosti provozní výsledky těchto činností a také hlavní zákazníky firmy.

Pedros byl ředitelem oddělení publikací "Reference and Continuity Series" u divize Disney Consumer Products od roku 1995. Dohlížel na řízení podnikatelské činnosti v Evropě a měl odpovědnost za finanční výsledky a povinnosti v oblasti strategie, investic a redakční práce. Předtím byl Pedros u The De Agostini Group, Atlas Editions, světové jedničky v programu v kioscích a na objednávku poštou. V letech 1994-1995 jako ředitel marketingu a rozvoje u Editions Atlas France byl Pedros odpovědný za definici a řízení komerční strategie a za vývoj nových výrobků v divizi. V letech 1990- 94 byl Pedros viceprezidentem pro marketing v Atlas Editions, USA, kde vyvíjel a zaváděl výrobkové řady ve Spojených státech a Kanadě.

"Thierry je zkušený veterán v oblasti vydavatelství," uvedl Murphy. "Jeho profesionalita, zkušenosti a tvořivost budou obrovským přínosem pro pokračující růst společnosti Disney Publishing Worldwide."

Pedros, absolvent Ecole Superieure de Commerce de Rouen (MBA), bydlí v Paříži se svou ženou a dvěma dětmi.

Disney Publishing Worldwide je vydavatelská pobočka společnosti The Walt Disney Company, která vydává informativní a zábavné publikace pro čtenáře všeho věku po celém světě. Disney Publishing Worldwide se měsíčně dostává k více než 50 miliónům čtenářům a zastává přední místo ve vydávání knih pro děti na všech významných trzích. Po celém světě jsou knihy a časopisy vyráběny a tištěny ve 37 jazycích a jsou distribuovány ve více než 100 zemích.

K americkým podnikům koncernu patří Disney Children's Book Group, která tiskne Disney Press, Mouse Works, Hyperion Books for Children, Disney Editions a Jump at the Sun; dále Disney Licensed Publishing; vizuální a odkazové knihy Disney, a časopisy Discover, Disney Adventures, Disney Magazine and FamilyFun.

Na mezinárodní úrovni zahrnuje Disney Publishing Worldwide licenční vydavatelství knih, časopisů a seriálů na pokračování na všech významných trzích. Kromě toho v Evropě Disney publikuje knihy v Itálii pod značkou Disney Libri, ve Francii v rámci DH Editions, společného podniku mezi společnostmi Disney and Hachette, dále zahrnuje kompletní portfolio 22 časopisů včetně týdeníku Topolino, které vydává divize pro časopisy společnosti, a DH Presse, další společný podnik se společností Hachette, který vydává 10 časopisů ve Francii včetně týdeníku Journal de Mickey.

ots Original Text Service: Disney Publishing Worldwide

Internet: http://www.newsaktuell.de