Global Crossing získá Racal Telecom za miliardu mld. GBP

Společnost Global Crossing Ltd. (Nasdaq: GBLX) ("Global Crossing"), která buduje a provozuje nejvyspělejší globální síť z optických vláken na světě založenou na internetovém protokolu (IP), a společnost Racal Electronics Plc. ("Racal"), dnes oznámily, že dosáhly dohody v tom, že Global Crossing koupí Racal Telecom, skupinu divizí cele vlastněnou společností Racal za jednu miliardu liber (přibližně 1,65 miliardy amerických dolarů) v hotovosti.

Tato akvizice představuje důležitý krok k expanzi panevropských aktivit Global Crossing, a její celkovou strategii poskytovat zákazníkům integrovanou globální ucelenou připojitelnost a široké spektrum služeb.

IP schopnosti Racal Telecom a hluboká národní síť doplňují rostoucí dosah Global Crossing napříč pěti kontinenty. Očekává se, že tato kombinace vytvoří významné nové příležitosti pro růst příjmu a nákladové synergie vyplývající z:

- Platforem pro směřování spektra výrobků a služeb k multinárodním a velkým společnostem ve Spojeném království i mezinárodně

- Silné přítomnosti Racal Telecom ve vládních a dopravních sektorech, zvyšování stávajících operací Global Crossing ve Spojeném království (včetně centra Global Network Center umístěného v londýnské čtvrti Docklands a britského podniku nedávno získaného od Frontier); a

- Schopnosti Global Crossing nabízet bezproblémovou ucelenou připojitelnost v atraktivních termínech pro zahájení a ukončení dopravy mezi Amerikami, Evropou a Asií.

Koupě Racal Telecom urychluje směřování Global Crossing k tomu, stát se plně integrovaným poskytovatelem na data orientovaných produktů a služeb na nejdůležitějších telekomunikačních trzích na světě. Racal Telecom již nabízí extenzívní balík nových produktů soustřeďujících se na potřeby korporací, které budu zvyšovat využití její přenosové stupňové sítě. Síť Racal Telecom je primárním zdrojem síťové kapacity britské společnosti MCI Worldcom, mimo jejích dalších přenosových vztahů s Cable & Wireless, NTL a Telewest.

Operace Racal Telecom jsou vysoce komplementární k britskému podniku Global Crossing s tím, že neexistuje žádná duplicita personálu či aktiv. Racal Telecom nedávno podstoupil reorganizaci vedenou novým týmem manažerů na základě významné průmyslové expertizy. Mezi klíčové pracovníky vedení patří Martin Lea (vedoucí ředitel Racal Telecom), Martin Burvill (dříve působil u Equant a u BT Syncordia Global Solutions), Keith Dewar (bývalý ředitel pro marketing u Cable & Wireless Global Markets), Paul Gaffney (dříve manažer pro elektronické obchodování u IBM Global Services), Trent Homes (ředitel u International Carrier Services) a Bob Falconer (ředitel u Networks). Racal Telecom má navíc mnoho dovedných inženýrů, jejichž technické znalosti mohou být využity u panevropských aktivit Global Crossing.

Vysoce bezpečná síť Racal Telecom se sestává ze 7300kilometrové trasy vlákna podél železničních tratí a využívá přední IP technologie (SDH, DWDM, ATM a takzvaný Frame Relay). Síť Racal Telecom pokrývá více než 2000 velkoměst a měst ve Spojeném království a do konce roku 2001 bude v dosahu pěti kilometrů od sídla téměř 70 procent všech podnikatelských zákazníků ve Spojeném království. Vyspělá sít Racal Telecom navíc poskytuje společnosti Global Crossing datové přepojovače 20 ATM, hlasové přepojovače 4 AXE-10, síť frame relay napříč Evropou a největší síť X25 ve Spojeném království. Prostřednictvím hloubky této sítě má Racal Telecom více spojovacích bodů s British Telecommunications než jakýkoli jiný britský provozovatel, čímž se výrazně redukují náklady Global Crossing. Ve finančním roce končícím 31. března 1999 měl Racal Telecom předběžné příjmy přibližně 200 miliónů britských liber a zisk před odečtením úroků, daní a odpisů činil přibližně 38 miliónů liber.

Kombinace extenzivní datové expertizy Racal Telecom, dovedné pracovní síly a vysoká kvalita sítě dále zvyšuje schopnost Global Crossing nabízet plné spektrum datových produktů a služeb IP ve Spojeném království a v Evropě.

V komentáři k oznámení hlavní výkonný ředitel Global Crossing Bob Annunziata prohlásil:

"Extenzivní síť Racal Telecom se připojuje k existujícím operacím Global Crossing v Británii a brzy bude dokončena pan- evropská síť, a představuje výjimečnou příležitost akcelerovat náš rozvoj první nezávislé globální telekomunikační společnosti na světě. Na zákazníky orientované aktivity a zkušená pracovní síla, které Racal Telecom nabízí, pro nás vytvoří platformu v Evropě, ze které můžeme podnikům nabízet plné výhody pramenící z operací Global Crossing na celém světě."

Lodwrick Cook, spolupředseda Global Crossing, dodal:

"Racal investoval za posledních pár let přes 400 miliónů liber do vybudování nejširší na IP založené sítě ve Spojeném království. Tato síť nás přibližuje k zákazníkovi co se týče kapacit, které vyžadují. Naše datacentrická globální síť nám také vytváří dobrou pozici pro poskytování osy pro nové mobilní operace třetí generace, které budou brzy licencovány." Poradcem Global Crossing byl Goldman Sachs.

Prezentace pro analytiky se uskutečnila v úterý v 9:30 britského času na adrese City Presentation Centre, 4 Chiswell Street, London EC2.

Dotazy: Global Crossing: Rick Laubscher, pondělí 11. října: +44 20 7251 3801, úterý 12. října, pátek 15. října na veletrhu Telecom 99, Ženeva: +41 79 615 50 31, A potom: +1 310 385 3820, http://www.globalcrossing.com/ Finsbury: Roland Rudd, Justine Samuel, Melanie Bosworth, +44 20 7251 3801

Společnost Goldman Sachs International, která je regulována ve Spojeném království úřadem pro cenné papíry The Securities and Futures Authority Limited, jedná za Global Crossing ve spojení s transakcí popsanou v tomto oznámení a pro nikoho jiného a nebude zodpovědná za nikoho jiného než za Global Crossing co se týče poskytování ochrany poskytované zákazníkům společnosti Goldman Sachs International nebo za poskytování rad týkajících se této transakce.

Oznámení učiněná v tomto tiskovém prohlášení, která poukazují na úmysly managementu, víru, očekávání či prognózy pro budoucnost, jsou výhledová tvrzení. Je důležité zmínit, že skutečné výsledky společnosti se mohou významně lišit od předpokládaných výsledků, které jsou uvedeny v těchto výhledových tvrzeních. Informace týkající se faktorů, které by mohly způsobit to, že se skutečné výsledky budou lišit od těch budoucích, které jsou naznačeny v těchto výhledových tvrzeních, jsou čas od času obsaženy ve zprávách o společnosti u americké Komise pro cenné papíry a burzu (SEC). Kopie těchto zpráv lze obdržet na vyžádání u společnosti Global Crossing či u SEC.

O společnosti Global Crossing

Global Crossing (Nasdaq: GBLX) vlastní a provozuje síť z umělých optických ve Spojených státech a rozvíjí a provozuje první skutečnou na IP založenou síť z optických vláken s 88.100 oznámenými mílemi, které spojují pět kontinentů, 24 zemí a 170 velkoměst. Síť Global Crossing a její nabídka produktů bude dostupná pro více než 80 procent mezinárodní světové komunikační dopravy. Prostřednictvím divize Global Crossing Marine založené v Chemsfordu vlastní Global Crossing také největší flotilu plavidel na světě k pokládání a údržbě kabelů a v současné době obsluhuje více než třetinu délky všech světových podmořských kabelů. Global Crossing je zahrnuta v indexu S&P 500 a v Nasdaq 100. Operace Global Crossing mají sídlo v Hamiltonu na Bermudách a vedení sídlí v Los Angeles v Kalifornii, v Morristownu ve státě New Jersey a v Rochesteru ve státě New York. Chcete-li více informací, navštivte www.globalcrossing.com.

Kontakt: Global Crossing: Rick Laubscher, pondělí 11. října: +44 20-7251-3801, úterý 12. října - pátek 15. října na veletrhu Telecom 99, Ženeva: +41-0-79-615-50-31, a potom: +1 310-385-3820; nebo Finsbury: Roland Rudd, nebo Justine Samuel, nebo Melanie Bosworth, +44 20-7251-3801 Webová stránka: http://www.globalcrossing.com/ (GBLX)

Keywords PROTEXT-Global Crossing-Racal Electronics

Region