Disney Publishing ohlašuje jmenování do funkce

Giorgio Stock byl jmenován ředitelem oddělení Global Children's Book Licensing společnosti Disney Publishing Worldwide. V úterý to oznámil Steve Murphy, výkonný viceprezident a ředitel společnosti Disney Publishing Worldwide.

Stock '34 let) bude odpovědný za celosvětový program vydávání knížek pro děti, administrativu spojenou s udělováním licencí a celosvětový zisk a ztrátu z knih.

Stock byl ředitelem oddělení Publications za Disney Consumer Products Europe, Middle East and Africa od roku 1997. K jeho povinnostem patřilo definování regionální výrobkové, marketingové a licenční strategie a vyjednávání klíčových licenčních dohod. Před nástupem ke společnosti The Walt Disney Company zastával Stock různé funkce ve společnosti Bertelsmann AG v letech 1992- 1996. Stock bjyl viceprezidentem oddělení Direct Marketing u společnosti Euroclub v letech 1995-1997, kde byl odpovědný za nábor perspektivních členů klubu prostřednictvím všech médií s přímou odezvou. Byl ředitelem "Literárního cechu" u společnosti Doubleday Direct v letech 1993-1995, kde měl na starosti finanční výsledky a marketing v tomto klíčovém klubu. Stock zahájil svou profesionální dráhu u společnosti Bertelsmann jako viceprezident pro firemní rozvoj, kde se zaměřoval na podnikovou strategii a podílel se na změnách v divizi publikování. Ke společnosti Bertelsmann přišel po čtyřech letech v oddělení Corporate Finance/M & A u mnichovské obchodní banky Matuschka.

"Giorgio přináší do své funkce různorodé a úspěšné zkušenosti z vydávání," uvedl Murphy. Bude velkým přínosem pro růst společnosti Disney Publishing Worldwide v budoucích letech."

Stock je absolventem New York University (bakalář věd, s vyznamenáním) and Columbia University (MBA/MIA). Sídlí v Paříži.

Disney Publishing Worldwide je vydavatelská pobočka společnosti The Walt Disney Company, která vydává informativní a zábavné publikace pro čtenáře všeho věku po celém světě. Disney Publishing Worldwide se měsíčně dostává k více než 50 miliónům čtenářům a zastává přední místo ve vydávání knih pro děti na všech významných trzích. Po celém světě jsou knihy a časopisy vyráběny a tištěny ve 37 jazycích a jsou distribuovány ve více než 100 zemích.

K americkým podnikům koncernu patří Disney Children's Book Group, která tiskne Disney Press, Mouse Works, Hyperion Books for Children, Disney Editions a Jump at the Sun; dále Disney Licensed Publishing; vizuální a odkazové knihy Disney, a časopisy Discover, Disney Adventures, Disney Magazine and FamilyFun.

Na mezinárodní úrovni zahrnuje Disney Publishing Worldwide licenční vydavatelství knih, časopisů a seriálů na pokračování na všech významných trzích. Kromě toho v Evropě Disney publikuje knihy v Itálii pod značkou Disney Libri, ve Francii v rámci DH Editions, společného podniku mezi společnostmi Disney and Hachette, dále zahrnuje kompletní portfolio 22 časopisů včetně týdeníku Topolino, které vydává divize pro časopisy společnosti, a DH Presse, další společný podnik se společností Hachette, který vydává 10 časopisů ve Francii včetně týdeníku Journal de Mickey.

ots Original Text Service: Disney Publishing Worldwide

Internet: http://www.newsaktuell.de