Kampaň plyšových hraček IKEA 2010 UNICEF a Save the Children děkují všem zákazníkům IKEA(R) za darovaných 11,4 milionu eur

Zákazníci a zaměstnanci IKEA umožnili nadaci IKEA Foundation darovat z výtěžku Kampaně plyšových hraček 2010 celkem 11,4 milionu eur organizacím UNICEF a Save the Children na projekty podporující dětská práva na kvalitní vzdělání.

IKEA Foundation darovala 1 euro za každou z prodaných 8,6 milionu plyšových hraček a dětských knih ve svých více než 300 obchodních domech IKEA, a to v období od 1. listopadu do 23. prosince, a navíc 1 euro za každý výrobek ze sortimentu pro děti a speciální dětské menu v restauraci IKEA prodané během posledního týdne této kampaně. Od svého počátku v roce 2003 poskytla každoroční Kampaň plyšových hraček dary ve výši 35,2 milionu euro. Tento výtěžek už pomohl 8 milionům dětí v téměř 40 zemích.

IKEA Foundation věří, že všechny děti by měly mít přístup ke kvalitnímu vzdělání. Díky tomuto daru mohou organizace UNICEF a Save the Children rozšířit současné projekty a zahájit projekty nové ve 22 zemích, například v Africe, východní Evropě a v Asii. Projekty přispívají ke zlepšení kvality vody a hygienických zařízení ve školách, zlepšují přístup ke vzdělání pro většinu dětí, dodávají vzdělávací pomůcky a školí učitele ve vzdělávacích metodách přátelských k dětem.

"Jsme velice vděční za podporu zákazníků IKEA, kteří nám pomáhají shromáždit finanční prostředky, které pomáhají dětem na celém světě uplatňovat jejich základní právo na vzdělání," říká Leila Pakkala, ředitelka UNICEF pro získávání zdrojů a partnerství.

"Chtěli bychom poděkovat všem zákazníkům IKEA, kteří se zúčastnili kampaně. Díky nim a díky úsilí zaměstnanců IKEA na celém světě bude mít mnoho dětí možnost chodit do školy a získat vzdělání. Jsme hluboce vděční za to, že se k nám přidali, a děkujeme IKEA Foundation za podporu boje za dětská práva na zdraví, bezpečné dětství a kvalitní vzdělání,“ říká Elisabeth Dahlin, prezidentka výboru pro spolupráci Save the Children a IKEA Foundation a generální tajemnice Save the Children ve Švédsku.

Kromě globálních projektů UNICEF a Save the Children Kampaň plyšových hraček podpořila i několik lokálních charititavních projektů. Ve více než 10 zemích, kde IKEA působí, včetně České republiky, zorganizovaly místní obchodní domy sbírku s názvem "Darujte dvakrát", kde zákazníci věnovali téměř 40 000 plyšových hraček zakoupených v IKEA dětským oddělením v nemocnicích, dětským krizovým centrům a dětským institucím v blízkosti obchodních domů IKEA.

Celková suma kterou jsme mohli díky našim zákazníkům a kolegům přispět za IKEA Česká republika je 287 731 eur.

O IKEA Foundation

Posláním IKEA Foundation je zlepšovat životní možnosti dětí a mládeže, a dosáhnout tak podstatných a trvalých změn k lepšímu. Spolupracujeme se silnými strategickými partnery, kteří využívají inovativní přístupy k dosažení rozsáhlých výsledků ve čtyřech základních oblastech dětského života. Současné projekty IKEA Foundation přinášejí užitek zhruba 100 milionům dětí.

Více se dozvíte na http://www.ikeafoundation.org

O společnosti IKEA

Společnost IKEA je nábytkářská společnost se švédskými kořeny, kterou v roce 1943 založil Ingvar Kamprad. Cílem společnosti je přispět k lepšímu každodennímu životu mnoha lidí. Filozofií společnosti je nabízet široký sortiment funkčního vybavení domácnosti s kvalitním designem za ceny tak nízké, aby si je mohlo dovolit co možná nejvíce lidí. Společnost IKEA vlastní 320 obchodních domů v 38 zemích, z nichž 37 obchodních domů vlastní a provozují majitelé franšíz, kteří nepatří do skupiny společnosti IKEA Group. Obchodní domy IKEA přivítají každoročně celkem 626 milionů návštěvníků.

Více informací naleznete na adrese http://www.ikea.cz

O Save the Children

Organizace Save the Children je jedna z největších nezávislých světových organizací pro děti. 29 národních organizací spolupracuje na programech ve více než 120 zemích po celém světě. Vizí Save the Children je svět, kde jsou zajištěna práva každého dítěte na přežití, ochranu, rozvoj a účast. Cílem Save the Children je dosáhnout průlomu ve způsobu přístupu k dětem na celém světě, a zajistit tak okamžité a trvalé změny v jejich životech.

Více informací naleznete na adrese http://www.savethechildren.net

O organizaci UNICEF

UNICEF má základnu ve více než 150 zemích, kde pomáhá dětem přežít a rozvíjet se od raného dětství po celé období dospívání. Organizace UNICEF, která je největším dodavatelem vakcín pro rozvojové země na světě, podporuje zdraví a výživu dětí, jejich přístup k nezávadné vodě a hygieně, kvalitní základní vzdělání pro všechny chlapce a dívky a ochranu dětí před násilím, zneužíváním a AIDS. Organizace UNICEF je financována výlučně z dobrovolných příspěvků jednotlivců, firem a nadací a z vládních prostředků.

Více informací naleznete na adrese: http://www.unicef.org

Pro více informací o Kampani plyšových hraček IKEA kontaktujte, prosím:

IKEA

Jindřiška Válová

E-mail: jindriska.valova@ikea.com

UNICEF

E-mail: unicef@unicef.cz

Keywords ČR-sociální-trh-děti-nábytek-firmy-IKEA-UNICEF

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts
Business, marketing