ERDAS vydává zdarma geobrowser pro Microsoft Office

ATLANTA (PROTEXT/ots)- Společnost ERDAS(R), Inc. oznamuje, že na webové adrese www.erdas.com/msx je k dispozici zdarma zeměpisný browser pro zobrazování map s názvem MapSheets Express (TM).

MapSheets Express je prvním prohlížečem geografických obrazů a map v rámci Microsoft Office. Uživatelé mohou vyhledávat geografické údaje a vyhotovovat jednoduché mapy pro web, pro zprávu nebo multimediální prezentaci.

"MapSheets Express otevírá svět geografického zobrazování pro každého", říká prezident společnost ERDAS Lawrie E. Jordan III. "Ať už se díváte na obraz vašeho domu nebo na účinky ekologického hazardu, jako je olejová skvrna, pro práci s tímto novým nástrojem nepotřebujete žádnou předchozí zkušenost se zeměpisnými údaji."

"Zobrazování a mapové údaje byly tradičně dostupné jako seznam jmen souborů uložených v počítači," pokračuje Jordan. "MapSheets Express otvírá dveře k jednoduchému, rychlému a zadarmo vyhledávání a prohlížení datových souborů. Lidé mají velkou potřebu sdílet data s jinými, ať už používají textový editor nebo web."

MapSheets Express využívá technologie Microsoft Windows, a umožňuje tak uživateli kopírovat a vsazovat mapy do zprávy napsané ve Wordu anebo v prezentaci PowerPoint. Uživatelé si mohou uložit mapy jako webové stránky a pak sdílet své údaje s lidmi, kteří mají na svém desktopu webový prohlížeč.

MapSheets Express si rychle získává oblibu masového trhu. Londýnský nedělní list Sunday Times zdarma distribuoval více než 1,5 miliónu kopií a kromě toho používají schopností MapSheets Express ve svých organizacích četní poskytovatelé dat, obchodní společnosti a vzdělávací ústavy.

MapSheets Express ve verzi 1.2 zrychluje výkon při manipulaci s velmi velkými datovými soubory na úroveň, která převyšuje jiné zdarma distribuované nástroje prohlížení, které mají omezené schopnosti prohlížení obrazů větších než několik málo megabytů. MapSheets Express používá standardní datové formáty a prolamuje tak bariéru mezi individuálními formáty a uživateli.

Stáhněte si program MapSheets a navštivte společnost ERDAS na webové adrese www.erdas.com/msx.

ots Original Text Service: ERDAS, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: media, Dana Wormer, 404-248-9000, linka 2216, nebo product manager Nick Park, 404-248- 9000, linka 2218, nebo sales, John Allan, 404-248-9000, linka 2295, všichni z Erdas, Inc.

Webová stránka: http://www.erdas.com

Webová stránka: http://www.erdas.com/msx