Herní televize PG24 dosáhla sledovanost 6000 diváků za den

Praha 16. ledna (PROTEXT)

Herní televize PG24 je v provozu již dva roky, navazuje na TV pořad ProGamers vysílaný na kabelových televizích a distribuovaný prostřednictvím herních časopisů Level a Score. PG24 divákům přináší informace ze světa počítačových her a soutěžního hraní počítačových her (progamingu), je určena začínajícím i pokročilým hráčům. Na obrazovce PG24 se za dobu vysílání objevila řada pořadů věnovaných např. sériím Counter-Strike, Call of Duty, NHL, hře World of Warcraft a dalším.

Kromě těchto pravidelných pořadů bylo odvysíláno mnoho speciálů o velkých světových turnajích (World Cyber Games, Electronic Sports World Cup), naposledy o zážitcích české výpravy na WCG do USA. Některé turnaje (Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách na Invexu, Samsung Euro Championship na CeBITu v Německu) si mohli televizní diváci užívat prostřednictvím živých přenosů PG24, v místě konání štáb točil aktuální rozhovory s hvězdami herní scény.

Počátkem letošního roku došlo k prohloubení spolupráce ProGamers (pořadatel Mistrovství ČR) a United-Games (domácí herní portál) týkající se zejména online soutěží a lig, Českomoravského svazu progamingu a televize PG24, prvním produktem spolupráce byl živý přenos z finálového turnaje United-Games online lig. Tento turnaj se uskutečnil v sobotu 12. ledna 2008 v největší české počítačové herně VOLNÝ PG Cyber Café Špalíček v Brně, soutěžilo se o věcné ceny v hodnotě vyšší než 100.000 Kč.

Živý přenos z brněnského finále United-Games lig si na televizi PG24 naladilo rekordních 6000 diváků, což je ještě více než při přenosech z loňského InvexCupu. Největší zájem byl pochopitelně o Counter-Strike, ale ani freewarové závody TrackMania Nations nezůstaly příliš pozadu.

Pozornost televize PG24 pro rok 2008 se obrací k velkým světovým online turnajům, po úspěšném partnerství s Qcupem ve hře Starcraft: Broodwar je připravována podobná spolupráce ve hře Call of Duty 4. I nadále platí, že velké události domácí scény (zejména významné turnaje) budou vysílány živě z místa konání s odborným komentářem.

Partnery televize PG24 a Mistrovství ČR v počítačových hrách jsou společnosti AMD, ATI, Telekom Austria Czech Republic (VOLNÝ) Cisco, Electronic Arts a Microsoft Xbox 360.

O společnosti ProGamers s.r.o.:

ProGamers s.r.o. stojí u rozvoje nového sportovního odvětví - soutěžního hraní počítačových her, od roku 1998 se zabývá organizováním turnajů, od roku 2003 pak organizováním Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Je zakladatelem Českomoravského svazu progamingu, provozovatelem jediné středoevropské herní televize PG24, provozovatelem sítě počítačových heren PG Cyber Café (CZ, SK). Výnosy ProGamers generuje z prodeje reklamy, z poskytování servisu vydavatelům her a herního hw a z prodejů v síti PG Cyber Café. Více o projektech ProGamers naleznete na adrese http://www.progamers.cz/.

Kontakt:

Daniel Mikšovský - ředitel

E-mail: miksovsky@progamers.cz

Klíčová slova ČR-počítače-zábava-média-televize-ProGamers-PROTEXT

IT, telekomunikace
Média, společnost a životní styl