Gatesovi se zatím celého majetku vzdát nehodlají

REDMOND (USA) 3. srpna(PROTEXT/ots)

V protikladu k tvrzení článku, který vyšel v listu Sunday Times o tomto víkendu, nemají Bill a Melinda Gatesovi žádné okamžité plány rozdat celý svůj majetek. Uvedl to Trevor Neilson, mluvčí jejich nadací.

Podle Neilsona věnovali Bill a Melinda Gatesovi dvěma nadacím 11,3 miliardy USD na podporu iniciativ v oblasti zdravotnictví a vzdělání na celém světě. Od založení nadací William H. Gates Foundation a Gates Learning Foundation vyjádřil manželský pár své přání vrátit většinu svého bohatství zpět společnosti. Poskytli několik významných darů celosvětovým iniciativám na poli zdravotnictví a vzdělání a nadále hodlají takové dary pravidelně poskytovat.

ots Original Text Service: Gates Learning Foundation; William H. Gates Foundation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Trevor Neilson, Gates Learning Foundation, (USA) 425-882-1200, linka 28, nebo trevor@glf.org, nebo pager, (USA) 888-509-5276; nebo Susan Durgan, APCO Associates, 206-652-1993, nebo sdurgan@apcoassoc.com, nebo mobilní telefon (USA) 206-898- 8132, za Gates Learning Foundation

Klíčová slova Bill Gates