GEO Specialty koupí od Rhodie výrobu galia

CLEVELAND 3. srpna(PROTEXT/ots)

GEO SPECIALTY CHEMICALS, INC. dnes oznámila, že dosáhla dohody se společností Rhodia, bývalou chemickou divizí společnosti Rhone-Poulenc, o koupi výroby galia. Závod na výrobu galia je součástí divize vzácných zemin společnosti Rhodia a vyrábí různé typy galia pro polovodičový průmysl s využitím v optoelektronice (diody LED) a v telekomunikacích. Divize má výrobní závody v německém Stade a ve francouzském Salindres a její vedení sídlí v Paříži. Rhodia je světovou jedničkou na trhu galiových produktů s ročním obratem 20 miliónů USD.

"To představuje získání základny pro průnik společnosti GEO do oblasti chemikálií pro vyspělé technologie," uvedl George Ahearn, generální ředitel GEO. "Společnost už nějakou dobu hledala možnosti akvizic na trhu speciálních kovů a máme v úmyslu na základě této akvizice rozšířit spektrum našich činností," dodal. Očekává se, že akvizice bude dokončena do začátku září.

Společnost GEO Specialty Chemicals, založená v roce 1993, má sídlo v Clevelandu ve státě Ohio a má 14 výrobních závodů na jihovýchodě USA ve státech Pennsylvánie a Maryland. Společnost uspokojuje potřeby po speciálních chemikáliích ve stavebnictví, ve výrobě buničiny a papíru, v odvětví nátěrových látek, pro ropná pole a v oblasti úpravy vody.

Významné milníky v historii GEO Specialty Chemicals, Inc.

1993 - GEO Specialty Chemicals se stává společným podnikem společností GEO Chemicals, Inc. a Key Equity Partners, pobočky Key Bank. GEO Specialty Chemicals kupuje závod na výrobu hliníku v Gulf Coast od společnosti Rhone-Poulenc.

1994 - GEO Specialty Chemicals kupuje Courtney Industries, Inc. z Baltimoru, předního dodavatele roztoku chloridu hlinitého (ACS), chloridu polyhlinitého(PAC) a chlorhydrátu hlinitého(ACH). Tyto sloučeniny se používají v různých aplikacích v průmyslu a při zpracování papíru a úpravě vody.

1996 - GEO Specialty Chemicals kupuje závod na výrobu síranu hlinitého. Po této akvizici se GEO Specialty Chemicals stává předním dodavatelem srážecích a vločkovacích činidel pro úpravu vody a papírenství.

1997 - GEO Specialty Chemicals oznamuje koupi severoamerické aktivity společnosti Henkel v oblasti chemikálií pro výrobu papíru a chemikálií pro stavebnictví a průmyslové technologie

1998 - GEO Specialty Chemicals oznamuje akvizici divize technických produktů TRIMET společnosti Mallinckrodt se sídlem v Allentown v Pennsylvánii.

ots Original Text Service: GEO Specialty Chemicals, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Edward M. Freshman, GEO Specialty Chemicals, (USA) 216-464-8336; nebo Edward Rojeck, Saifman, Richards & Associates za GEO Specialty Chemicals, (USA) 216-464-6660

Klíčová slova GEO Specialty

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)