FMC prodává firmě Great Lakes svůj závod na aditiva

CHICAGO 3. srpna(PROTEXT/ots)

Společnost FMC Corporation (NYSE: FMC) v pondělí oznámila, že dokončila už dříve oznámený prodej svého podniku na výrobu technologických aditiv společnosti Great Lakes Chemical Corporation (NYSE: GLK) se sídlem v Indianapolis za částku 162 miliónů USD v hotovosti.

Součástí transakce jsou závody FMC v Trafford Park (v anglickém Manchesteru) a Nitro ve státě Západní Virginia. Divize technologických aditiv vyrábí látky pro retardaci plamene fostátových esterů, kapaliny pro retardaci plamene a přísady do maziv, jakož i speciální chemikálie pro úpravu vody používané v průmyslových aplikacích a při odsolování. Divize zaměstnává zhruba 500 osob. FMC Corporation je jedním z předních světových producentů chemikálií a strojů pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává zhruba 16.000 osob ve více než 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost dělí svou činnost do pěti segmentů: energetické systémy, potravinářské a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" v souladu se zákonem Private Securities Litigation Act (Zákon o občanskoprávních sporech v oblasti cenných papírů) z roku 1995: Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výhledovými tvrzeními, podléhají různým rizikům a nejistotám, týkajícím se konkrétních faktorů uvedených ve zprávě společnosti na formuláři 10K a v dalších zprávách, které společnost předkládá Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Takové informace obsažené v tomto sdělení představují nejlepší úsudek managementu k datu tohoto sdělení na základě v současné době dostupných informací. Společnost nemá v úmyslu tyto informace aktualizovat a zříká se jakéhokoli právního závazku v opačném smyslu.

ots Original Text Service: FMC Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Investoři - Randy Woods, (USA) 312-861-6160, nebo Média - Tom Kline, (USA) 312-861-6100, nebo Pat Brozowski, (USA) 312-861-6104, všichni z FMC Corporation

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax (USA) 800- 758-5804 linka 121861