Nabídka Ducati Motor je oceněna na 2,90 eura za akcii

BOLOGNA 22.března (ots-PRNewswire) - Ducati Motor Holding SpA, přední výrobce motocyklů vysokého výkonu, dnes oznámil, že jeho globální nabídka 90,200.000 kusů kmenových akcií ve formě cenných papírů American Depositary Shares (ADS), z nichž každý představuje deset akcií, byla oceněna na 2,90 eura za jednu akcii (5615,183 ITL) a 31,67 USD za ADS. Prodej akcií a ADS bude zahájen ve středu 24.března 1999.

Z celkového počtu 90,200.000 akcií jich je 17,000.000 nabízeno samotným výrobcem a 73,200.000 akcií je nabízeno společnostmi TPG Motorcycle Acquisition L.P., TPG Motorcycle Belgium S.A. (filiálka firmy Texas Pacific Group), Motorcycle Investment S.a.r.l. (filiálka firmy Deutsche Morgan Grengell Capital Italy) a CefisioComercio International e Servicos Lda. (společně, "Prodávající akcionáři"). Po ukončení nabídek budou 66,1 procenta z celkových 157,000.000 mít v držbě prodávající akcionáři a určité další strany (jestliže předkupní právo nakoupit agregát 13,530.000 dodatečných akcií bude plně využito). Zahájení a dokončení nabídky je očekáváno 31.března 1999. Čisté výnosy společnosti budou využity k zaplacení dluhů.

American Depositary Shares byly schváleny k zapsání se na burze New York Stock Exchange pod symbolem "DMH" a akcie byly schváleny k registraci na italské Mercato Telematico Azionario.

Banky Suisse First Boston, Mediobanca a Banca Commerciale Italiana vystupovaly jako společní globální koordinátoři této veřejné nabídky. Credit Suisse First Boston a Mediobanca byly společnými vedoucími manažery institucionální emise, a Lehman Brothers, Merrill Lynch, Banca commerciale Italiana a Cazenove vystupovaly jako spolumanažeři.

Toto tiskové oznámení nebude tvořit nabídku na prodej či akvizici nabídky k nákupu, ani nepůjde o prodej těchto cenných papírů nebo v nějakém státě nebo jurisdikci, ve kterém by takováto nabídka, akvizice nebo prodej byly nezákonné před registrací nebo kvalifikací pod zákony o cenných papírech jakéhokoliv takového státu či jurisdikce. Kopie prospektů je možno obdržet od Credit Suisse First Boston, 11 Madison Avenue, New York, tel: (212) 325-2288 v USA nebo na adrese One CabotSquare, London, E14 4QJ, UK, tel: (44-171) 888-3068 nebo na adrese Mediobanca, Via Filodrammatici, 10, 20 121 Milan, Itálie, tel: (3902)88291.

Společnost Ducati, založená v roce 1926, je velice známou mezi nadšenci motocykly inspirovanými závodními stroji, charakterizovanými unikátními vlastnostmi motoru, inovativním designem, vyspělou konstrukcí a celkovou technickou dokonalostí. Společnost vyrábí motocykly ve čtyřech segmentech trhu, které se liší svými technickými a konstrukčními vlastnostmi a orientací na zákazníka: HyperSport, Super Sport, Sport Naked a Sport Touring. Motocykly společnosti se prodávají ve více než 40 zemích světa, nejvíce pak na západoevropském a severoamerickém trhu.

Toto tiskové oznámení obsahuje stanoviska, která jsou prozíravá a podléhají řadě rizik a nejistot, která by mohla způsobit věcnou odlišnost skutečných výsledků od předpokládaných. ots Original Text Service: Ducati Motor Holding SpA Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Jason Jacobs z Ducati Motor Holding SpA, +39-051-641- 3222; nebo investoři, Lynn Morgen, Christine DiSanto, nebo Amanda Mullin, 212-850-5600, všichni z Morgen-Walke Associates, Inc., za Ducati Motor Holding SpA, v USA, nebo Herve Pauze, z Morgen-Walke Europe S.A., +33-1-47- 03- 6810, za Ducati Motor Holding SpA; nebo tisk, Stacy Berns nebo Lauren Gargano, 212-850-5600, oba z Morgen-Walke Associates, za Ducati Motor Holding SpA v U.S., nebo Madeleine Resener z Morgen- Walke Europe S.A., +33-1-47-03-6810, za Ducati Motor Holding SpA

Klíčová slova Ducati