Volkswagen si vybral brzdy a spojky od Dana Corporation

TOLEDO (USA) 28. července (PROTEXT/ots)

Společnost Dana Corporation (NYSE: DCN) byla vybrána jako dodavatel automobilky Volkswagen prvních hydraulických systémů ovládání spojky, které bude výrobce originálního zařízení (OEM)používat ve svých modelech kompaktních automobilů. Spolu s hydraulickými systémy bude Dana také dodávat posilovače brzd, kolové válce a brzdové hadičky pro modely kompaktních automobilů Volkswagen 2000 až 2003.

Tento kontrakt představuje pro Dana Corporation obrat 40 miliónů dolarů. Dana bude tyto produkty a systémy vyrábět ve svých automobilových závodech FTE v Německu, Mexiku a Brazílii. Automobilové závody FTE, které jsou divizí skupiny Dana Automotive Systems Group, jsou předními světovými výrobci brzdových systémů a systémů spojky.

Do této doby používal Volkswagen do svých kompaktních modelů systémy mechanického ovládání spojky. Systémy hydraulického ovládání nabízejí vyšší mechanickou výkonnost, jsou samonastavitelné a vyžadují méně času na kompletaci. Nový, lehčí systém také nabízí plastikový hlavní a přídavný válec, které je možno recyklovat.

FTE bude navíc dodávat vakuový brzdový posilovač skládající se z hliníkového hlavního válce a hliníkového posilovače. Volkswagen využije moduly a systémy FTE pro mnoho svých modelů kompaktních automobilů prodávaných v Evropě, latinské Americe, jako je Polo, Polo Classic, Škoda, Felicia, Gol, Parrati a Saviero.

"Jsme schopni nabídnout Volkswagenu expertízy globálního strojírenského a technologického vůdce v oblasti systémových integrací u podvozku automobilů," řekl prezident Dana Automotive Systems Group Bill Carroll. "Naše hydraulické provozní spojkové systémy jsou vzorové co se týče jejich lehké konstrukce, možnosti recyklace, odolnosti vůči korozi a vysoké výkonnosti."

Dana Automotive Systems Group nabízí produkty podvozku a integrované moduly a systémy zákazníkům kdekoliv na světě. Automotive System Group se skládá ze Spicer (R) - nápravy a hřídele, Spicer (R) - hnací systémy, Parish (R) - strukturální produkty, Nakata (R) - produkty řízení a pérování a FTE (R) - brzdové systémy a systémy spojky, a dále pak systémy strojírenské integrace a logistické divize.

Společnost Dana Corporation funguje jako jeden z největších nezávislých dodavatelů výrobců automobilů na světě. Dana Corporation byla založena v roce 1904 v Toledu v Ohiu ve Spojených státech a disponuje asi 330 hlavními továrnami ve 32 zemích a zaměstnává přes 86.000 lidí. Společnost dosáhla v roce 1998 obratu 12,5 miliardy USD. Internetová adresa společnosti je www.dana.com.

ots Original Text Service:

Dana Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Mette Sorensen ze společnosti Dana Corporation, 49- 95-31-813277