Global Crossing a Frontier oznámily fúzi

HAMILTON/BERMUDA/ROCHESTER 19.března (PROTEXT/Two-Ten)

Společnost Global Crossing Ltd. (Nasdaq: GBLX), majitel a provozovatel na světě první nezávislé celosvětové sítě z optických vláken a společnost Frontier Corporation (NYSE: FRO), jeden z předních poskytovatelů integrovaných komunikačních a internetových služeb v USA, tento týden oznámily, že podepsali definitivní dohodu o fúzi v transakci, která má v současné době hodnotu přibližně 11,2 miliardy USD na základě úterního závěrečného kursu akcií Global Crossing. Spojení dvou společností vytvoří první vlastněnou a provozovanou celosvětovou síť z optických vláken na bázi internetového protokolu, která bude schopná poskytovat zákazníkům integrované celosvětové služby v oblasti internetu, přenosu dat, dálkových a místních telefonních hovorů a konferenčních služeb.

Spojená síť bude mít délku 71.000 mil, přes milión mil vláken a nabídne extra širokou šířku pásma do 159 měst ve 20 zemích. Nabídne služby globální hlasové telefonie, přítomnost na webu, soukromé linky, ATM a internetové služby.

Podle podmínek transakce, která byla jednomyslně schválena představenstvy obou společností, akcionáři Frontier obdrží kmenové akcie společnosti Global Crossing v ceně 62 USD za akcii Frontieru s výhradou určitého kursovního rozpětí. Na základě současných tržních cen bude sloučená společnost asi ze dvou třetin ve vlastnictví současných akcionářů Global Crossin a z jedné třetiny současných akcionářů Frontieru. Očekává se, že transakce bude pokud jde o akcionáře Frontieru považována za reorganizaci osvobozenou od zdanění a že bude vykázána jako nákup. Po realizaci transakce se očekává, že ihned přispěje k růstu provozního cash flow společnosti Global Crossing.

Předběžné se očekává, že spojená současná tržní hodnota společností je téměř 30 miliard USD, přičemž sloučené roční tržby přesahují čtyři miliardy USD, zisk před úroky, daněmi a odpisy hmotných a nehmotných aktiv (EBITDA) je více než jedna miliarda USD a společnosti mají více než 8500 zaměstnanců.

"Fúze s Frontierem nám umožní značně urychlit naši strategii agresivního růstu," uvedl Robert Annunziata, generální ředitel (CEO) společnosti Global Crossing. "Nyní máme v USA silnou infrastrukturu jako doplněk sítě optických vláken na základě IP (Internet Protocol), kterou budujeme v Evropě, Japonsku, Mexiku a Střední a Jižní Americe. Jsou to dvě komplementární společnosti, jejichž činnosti se nepřekrývají, a dohromady budeme mít ideální pozici k tomu, abychom uspokojili explodující poptávku po širokém pásmu pro zvládnutí přenosů internetu, dat, videa a hlasu a abychom vytvářeli vynikající hodnotu pro naše zákazníky, akcionáře a zaměstnance. Budeme mít hodně jedinečných předností a schopností, působivý finanční profil, vynikající společný management a trh s celkovou hodnotou přibližně 450 miliard USD. Aktivita GlobalCenter Internet na webu společnosti Frontier je jedním z klenotů v koruně Frontieru a budeme se angažovat v rozšíření jeho služeb po celém světě."

"Tato fúze vytváří globální mocnou sílu na bázi IP s nevídanou kapacitou a rozsahem a je přirozeným vývojem společnosti Frontier do budoucna," uvedl Joseph P. Clayton, CEO společnosti Frontier. "Umocněním schopností díky spojení našich sítí, integrovaných služeb a podpůrných systémů bude mít sloučená společnost unikátní možnost profitovat z prudkého rozvoje globálního internetového podnikání"

Clayton se stane místopředsedou představenstva společnosti Global Crossing. Rolla P. Huff, který byl jmenován prezidentem a CEO společnosti Frontier, se stane prezidentem a CEO pro severoamerické operace společnosti Global Crossing. Čtyři členové představenstva Frontieru se stanou členy představenstva Global Crossing. Místní operace Frontieru ve státě New York budou nadále řízeny z Rochesteru a očekává se, že transakce se nedotkne ani dalších místních podniků Frontieru.

Annunziata doplnil: "Frontier nám poskytne fungující vysokorychlostní síť z optických vláken v USA na dlouhé vzdálenosti a s lokální připojitelností, širokým rozsahem datových a internetových služeb a rozsáhlé možnosti prodejů a podpory. To pomůže společnosti Global Crossing rychle se dostat do další fáze našeho strategického rozvoje, která v budoucnu spočívá v plně integrovaných maloobchodních službách pro podniky i domácnosti na globálním základě."

Transakci musí schválit akcionáři obou společností a také ještě musí vypršet čekací lhůta v souladu s Hart-Scott-Rodinovým Protimonopolním zákonem. Transakce také podléhá schválení Federální komisí pro spoje (FCC) a dalších regulačních orgánů a obvyklým podmínkám realizace podobných transakcí. Očekává se, že transakce bude dokončena ve třetím čtvrtletí 1999.

Počet akcií Global Crossing, které obdrží akcionáři Frontier, bude upraven tak aby na jednu akcii Frontieru připadla hodnota 62 USD, pokud se akcie Global Crossingu budou v oceňovacím období před dokončením transakce budou pohybovat v pásmu od 34,56 do 56,78 USD za akcii. Mimo tohoto pásma akcionáři Frontieru obdrží fixní počet akcií Global Crossing, 1,0919 akcie na horním konci pásma a 1,7939 akcie na spodním konci.

V souvislosti s transakcí dává Frontier společnosti Global Crossing opci získat až 19,9 procenta svých nesplacených akcií v hodnotě 62 USD za akcii a také likvidačního poplatku, pokud by došlo z nějakého důvodu k ukončení fúze. Akcionáři Global Crossing, představující více než většinu hlasovacích práv společnosti, vyjádřili svůj souhlas s hlasováním ve prospěch fúze.

Finančními poradci Global Crossing byly společnosti Merrill Lynch & Co., Salomon Smith Barney, Inc. a Chase Securities, Inc., finančními poradci Frontieru byla společnost Morgan Stanley Dean. Právním poradcem Global Crossing byla společnost Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom., právním poradcem Frontieru byla společnost Simpson Thacher & Bartlett. O společnosti Frontier: Společnost Frontier Corporation je jedním z předních poskytovatelů integrovaných komunikačních služeb, včetně internetu, IP a datových aplikací, meziměstských a místních telefonních hovorů pro podnikatele v celých USA. Samoopravná optická síť Frontieru poskytuje zákazníkům rychlé přenosové rychlosti, větší kapacitu šířky pásma a bezkonkurenční spolehlivost. Frontier poskytuje místní telefonní služby ve 32 státech USA a v Kolumbijském distriktu.

O společnosti Global Crossing:

Společnost Global Crossing buduje a provozuje nejvyspělejší globální platformu z optických vláken na světě pro přenos dat, hlasu, videa a internetu. Síť Global Crossing překlene čtyři kontinenty a bude zahrnovat 80 procent mezinárodního spojového provozu. Hlavním sídlem provozních činností společnosti Global Crossing je Hamilton na Bermudách, holdingová společnost má sídlo v Los Angeles a kanceláře v New York City, Morristownu ve státě New Jersey, v San Francisku, v Miami, Londýně, Amsterdamu a Buenos Aires.

Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výrazem záměrů, přesvědčení, očekávání nebo předpovědí společnosti nebo managementu, jsou výhledová tvrzení. Je důležité poznamenat, že skutečné výsledky obou společností se mohou významně lišit od výsledků, předpovídaných v takovýchto výhledových tvrzeních. Informace týkající se faktorů, které by mohly způsobit, že skutečné výsledky se významně liší od výsledků uvedených ve výhledových tvrzeních, jsou čas od času obsaženy ve zprávách, které obě společnosti předkládají americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Kopie těchto zpráv je možné získat buď u společností nebo SEC.

KONTAKT: Global Crossing Ltd.: pro investory: Jensen Chow, 17.března: +1-212-687-8080, po 17.březnu: +1-310-385-5283, jchow@globalcrossing.com,

anebo pro média: Tom Goff, 17.března: +1-212-687-8080, po 17.březnu: +1-310-385-5231, tgoff@globalcrossing.com; nebo George Sard, David Reno nebo Heather Reeves, všichni ze společnosti Sard Verbinnen & Co. +1-212-687-8080, za Global Crossing Ltd.; nebo Frontier Corporation: pro investory: Kirsten J. Sullivan, +1-716- 777-6179, nebo pro média: Michele D. Sadwick, +1-716-777-6021, pager +1-888-857-0606, nebo Jim Collins, +1-716-777-6950, pager +1-888- 857-1091, nebo obecné informace: +1-716-777-7702/

Webová stránka: http://www.globalcrossing.bm/

Klíčová slova Global Crossing-Frontier