Zákazníci SAP získali ocenění Computerworld Honors Program * Univerzitní nemocnice v Jeně, Americká armáda, město Houston a veřejné školy v Orange County získaly prestižní ocenění

Praha 28. března (PROTEXT)

Společnost SAP dnes oznámila, že čtyři zákazníci SAP z oblasti veřejné správy získali prestižní ocenění společnosti IDG s názvem Computerworld Honors Program. Ocenění je udělováno firmám a organizacím za kreativní využití nejnovějších informačních technologií, které přispívají ke zdokonalení společenského soužití. Laureáty každoročně vybírá porota složená ze stovky předních IT odborníků a ředitelů významných IT společností.

Univerzitní nemocnice v Jeně získala ocenění za zavedení technologie RFID, Americká armáda za nasazení SAP ERP, město Houston v Texasu za efektivní správu procesů stejně jako veřejné školy v Orange County. Všichni tito zákazníci SAP si 4. června ve Washingtonu převezmou cenu a zároveň se budou ucházet o ocenění nejlepší projekt v oblasti vládních a neziskových organizací.

Již v minulosti byly oceněny projekty SAP z oblasti veřejné správy, například vloni projekt efektivního výběru daní SUNTAX státu Florida, v roce 2005 informační systém státu Jižní Karolína a v roce 2004 projekt Ukuntinga z Kapského města.

SAP je tradičním dodavatelem informačních systémů pro státní správu a samosprávu, více jak 3000 zákazníků z oblasti veřejné správy používá SAP. Patří mezi ně významné evropské i světové organizace a instituce, například Evropská komise, kompletní státní správa Rakouska, Francie, Kanady a Izraele, armády a ministerstva obrany Německa, Norska, USA a další.

Mezi hlavní přínosy řešení SAP pro veřejnou správu patří mimo jiné použití standardního softwaru, auditovatelnost, bezpečnost, škálovatelnost, transparentnost, vyšší efektivita procesů a nebo záruka dlouhodobé podpory.

Pro více informací kontaktujte:

Květa Kubotová

Public Relations Manager

SAP ČR, spol. s r.o.

O SAP

SAP je největším světovým dodavatelem aplikačního software pro podniky a organizace všech velikostí. Celkově více než 38.000 zákazníků ve 120 zemích světa využívá přes 100.600 instalací SAP software. Na českém trhu působí společnost SAP od roku 1992 a dosud získala více než 550 českých zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Mezi zákazníky patří nejen menší a střední firmy, ale i velké společnosti a organizace.

Řešení SAP ERP postavené na platformě SAP NetWeaver napomáhá organizacím a společnostem v potřebných inovacích a změnách, které zlepšují vztahy k zákazníkům a občanům, vylepšují spolupráci s externími partnery a zvyšují efektivitu procesů uvnitř podniků a organizací.

Mezi významné zákazníky v oblasti veřejné správy patří v České republice například Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zemědělství, NKÚ, ČSSZ, Město Plzeň, Město Liberec, Masarykova nemocnice v Ústí n. L., Ústav leteckého zdravotnictví Praha, Dopravní podniky hl. m. Prahy, 6 univerzit a další.

SAP je veřejně obchodovatelnou společností na několika světových burzách (Frankfurtská burza, NYSE ad.). Více informací naleznete na adrese http://www.sap.com/cz.

Klíčová slova ČR-počítače-komunikace-správa-SAP-PROTEXT

IT, telekomunikace
Politika, veřejná správa a soudy