CDMA One schválen sdružením TIA k publikaci

COSTA MESA (Calif.) 18. července (PROTEXT/ots)

CDMA Development Group (CDG) dnes oznámila, že cdma2000 phase one byl schválen k publikaci 12. července 1999 podvýborem TR45.5 Sdružení telekomunikačního průmyslu (TIA), čímž bylo dosaženo konečného mezníku ve standardizačním procesu pro mezinárodní standard 3G. CDG mimořádně aktivně prosazovala tento standard 3G v procesu TIA a umožnila tak první rozmístění služeb 3G na trhu operátory na celém světě.

"Drží nás to v agresivním plánu pro zavádění 3G a zajišťuje to brzkou dostupnost infrastruktury CDMA 3G," řekl Perry LaForge, výkonný ředitel CDG. "Rychlé dokončení standardu bylo výsledkem úzké spolupráce mezi CDG a podvýborem TR45.5 TIA. Blahopřejeme TIA k jeho dosažení."

Standard, známý v technických kruzích jako 1XRTT, přináší první fázi služeb 3G na trh a je pokládá základy pro široký soubor vysokorychlostních bezdrátových informačních služeb. Vývojový tým CDG a podvýbor TR45.5 zajistily rychlé tempo dokončení standardu a vyhoví tak požadavkům světové operátorské obce. Vývoj cdmaOne bude postupovat podle plánu, stanoveného představenstvem CDG.

Urychlené dokončení standardu zajišťuje, aby se plány oznámené operátory pro cdma2000 phase one brzy staly skutečností. V listopadu 1998 Bell Atlantic Mobile oznámil, že začne postupně zavádět vysokorychlostní bezdrátové datové kapacity cdma2000 ve své síti cdmaOne. V Austrálii spustí Telstra síť cdmaOne později tento rok a oznámila již své plány na zkušební bezdrátové internetové, multimédiové a paketdatové služby umožněné cdma2000. Sprint PCS nedávno předvedla interaktivní bezdrátovou videokonferenci s vysokým rozlišením při 128 kilobitech za vteřinu, používající platformu cdma2000. Zároveň Sprint ohlásil další terénní zkoušky.

1XRTT poskytuje operátorům pružnost při zavádění pokrokových datových služeb, aby mohli plnit požadavky vznikajícího trhu. Standard poskytuje datový paket 144 kb/s v mobilním prostředí a významně vyšší rychlost ve fixním prostředí. Mezi ostatní rysy dostupné s 1XRTT patří dvojnásobné zvýšení jak hlasové kapacity, tak pohotovostního času, pokrokové služby datových paketů a velmi prodlouženou životnost baterie. Všechny tyto schopnosti budou k dispozici ve stávajícím 1,25 MHz kanálu ve stávajícím spektru. Zatímco 1XRTT je vyvinut z cdmaOne v rámci rodinného deštníku systémů vznikajících z díla IMT-2000 ITU, 1XRTT bude poskytovat životaschopné tempo růstu pro všechny operátory bez ohledu na jejich technologickou platformu 2G. Podpůrné rysy jsou důležitými prvky v poskytování pokrokového bezdrátového přístupu na Internet a datových služeb pro stále více sofistikovaný bezdrátový trh.

LaForge uzavřel: "Nejdůležitějším faktory pro zavádění 3G jsou nyní čas pro prodej, pružné a nákladově efektivní rozmístění opcí a kompabilita se stávající infrastrukturou a koncovým zařízením. Vývojová strategie cdmaOne splňuje všechny z těchto důležitých požadavků operátorů a výrobců a poskytuje dodatečnou výhodu umožnění služeb 3G ve stávajících celulárních a PCS pásmech."

CDG uvádí prezentaci živého Internetového vysílání spolu s otevřeným zasedáním otázek a odpovědí s předních představitelů bezdrátového oboru pro projednání CDMA a jeho vývoje na 3G. Mezi hlavní představitele oboru patří Dr. Irwin Jacobs, předseda a výkonný ředitel QUALCOMM, Inc., Craig Farrill, technický ředitel Vodafone Airtouche, David Poticny, viceprezident pro bezdrátovou světovou strategii v Lucent Technologies a Perry LaForge, výkonný ředitel CDG. Pro další informace o této události navštivte po pátku 16. července Sekci událostí webové stránky CDG na www.cdg.org nebo navštivte webovou stránku událostí na www.digevent.com, kde uvidí videozáznam vysílání.

CDMA Development Group (CDG) je neziskové obchodní sdružení, vytvořené pro podporu světového vývoje, zalvádění a používání cdmaOne. Mezi více než 100 členských společností CDG patří mnozí z největších světových bezdrátových operátorů a výrobců zařízení. Mezi primární aktivity CDG patří vývoj charakteru a služeb cdmaOne, veřejné vztahy, vzdělávání a semináře, záležitosti předpisů a mezinárodní podpora. V současné době pracuje v různých podvýborech CDG na záležitostech souvisejících s cdmaOne více než 500 osob. Pro další informace o CDG kontaktuje Christine Bock z tiskové kanceláře CDG na 714-540-1030, linka 11, e-mail chrisbock@bockpr.com nebo navštivte webovou stránku CDG na http://www.cdg.org. ots Original Text Service: CDMA Development Group Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Valerie Christopherson nebo Christine Bock, za CDG News Bureau, 714-540- 1030, chrisbock@bockpr.com Webové stránky: http://www.digevent.com; http://www.cdg.org

Klíčová slova CDG

IT, telekomunikace