Rehabilicare získala švýcarskou společnost Compex

NEW BRIGHTON (Minn.) 18. července (PROTEXT/ots)

Rehabilicare Inc. (Nasdaq: REHB), výrobce lékařských zařízení, dnes oznámila, že získala Compex S.A., soukromého konstruktéra, vývojáře a prodejce elektroterapeutických produktů pro domácí použití na evropském trhu lékařských, sportovních a fitness potřeb. Compex se sídlem v Lausanne ve Švýcarsku, byl založen v roce 1986 a v roce 1998 měl příjmy přibližně 8 miliónů USD. Je to jedna z nejrychleji rostoucích společností na evropském trhu sportovní rehabilitace.

Transakce v hotovosti zahrnuje nákup všech nevyrovnaných akcií Compexu a splátku dluhu 500.000 USD akcionářům. Rehabilicare zaplatil 11 miliónů USD při uzavření a zaplatí až 2 milióny USD do 31. prosince 2000 pokud Compex splní určité provozní cíle.

"Akvizicí Compexu jsme dosáhli našeho cíle stát se lídrem na světovém trhu a hlavním evropským hráčem v oblasti produktů domácí elektroterapie," řekl David B. Kaysen, prezident a výkonný ředitel Rehabilicare. "Je to důležitý mezník v naší konsolidační strategii a významně zvyšuje naše růstové příležitosti v Evropě, kde elektroterapeutické produkty mají vysoký stupeň obliby zákazníků a všeobecně nevyžadují lékařský předpis."

"Zkušený manažerský tým Compexu a odbornost ve vývoji produktů a prodeji atletům a spotřebitelům doplní sílu a výrobkové řady Rehabilicare," řekl Kaysen. "Očekáváme, že akvizice bude okamžitě růstová."

Compex bude působit jako plně vlastněná pobočka Rehabilicare. Jeho výrobky budou nadále prodávány pod značkou Compex.

"Jsme velmi potěšeni, že spojíme síly s Rehabilicare. Jsme přesvědčeni, že jeho zdroje nám pomohou pokračovat v kapitalizaci vysokého růstového potenciálu výrobkových řad Compexu, zejména v Německu a ve Španělsku," řekl Frederic Kohn, který byl v Compexu 10 let a bude pokračovat jako jeho výkonný ředitel, podléhající Kaysenovi.

Inženýři Compexu konstruují a vyvíjejí všechny výrobky společnosti, které jsou prodávány lékařům, terapeutům a atletům přes přímé prodejce ve Francii, Německu, Belgii, Španělsku a Švýcarsku a prostřednictvím výlučného distributora v Itálii. Příjmy Compexu se v posledních třech letech zvyšovaly složeným tempem 50 procent, přičemž nejrychlejší růst přinášely sportovní produkty, prodávané přímo atletům pro posílení a trénování svalů a na pomoc při oživení svalů po namáhavém výkonu. Sportovní produkty jsou určeny jak, pro elitní, tak pro "víkendové" atlety. Jsou schválené velmi známými evropskými atlety a prodávané ve specializovaných obchodech se sportovním zbožím.

Rehabilicare je vedoucí konstruktér, výrobce a dodavatel produktů pro elektromedicinské zvládání bolesti a rehabilitaci a služeb, používaných pro klinickou a sportovní medicínu, domácí zdravotní péči a profesionální medicínské aplikace.

Prohlášení v této tiskové zprávě, která nejsou historickými skutečnostmi, jsou výhledovými prohlášeními podle definice v zákoně Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Všechna taková prohlášení podléhají rizikům a nejistotám a jsou úplněji diskutována ve výroční zprávě společnosti na formuláři 10-KSB a v ostatních materiálech u Komise pro cenné papíry a burzy. ots Original Text Service: Rehabilicare Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: David B. Kaysen, CEO, nebo W. Glen Winchell, CFO z Rehabilicare Inc., (USA) 651-631-0590, nebo Diane Rose nebo Marian Briggs z Padilla Speer Beardsley Inc., (USA) 612-871-8877, za Rehabilicare Inc.

Klíčová slova Rehabilicare

IT, telekomunikace