Samsung a Yahoo navázaly strategické partnerství v oblasti mobilních telefonů * Mezinárodní výstava spotřební elektroniky International CES 2007

Soul/Las Vegas (Jižní Korea/USA) 9. ledna (PROTEXT/Businesswire)

Firmy se dohodly, že budou nabízet služby společnosti Yahoo!, jako například aplikaci Yahoo! Go for Mobile 2.0 a vyhledávač Yahoo! oneSearch(TM), na nových mobilních telefonech společnosti Samsung po celém světě.

Společnosti Samsung, přední tvůrce a výrobce mobilních telefonů a Yahoo! (burzovní index Nasdaq:YHOO), přední světová internetová společnost, dnes oznámily, že navázaly strategickou spolupráci a budou nabízet oblíbené služby společnosti Yahoo! na milionech nových mobilních telefonů společnosti Samsung ve více než 60 zemích. Společnost Samsung bude předem instalovat služby společnosti Yahoo!, jako například aplikaci Yahoo! Go for Mobile 2.0, vyhledávač Yahoo! oneSearch, Yahoo! Mail a Yahoo! Messenger, na svých mobilních telefonech již v prvním pololetí roku 2007. Tato nová spolupráce je dalším důkazem snahy obou společností zaujmout vedoucí pozice na trhu mobilní internetové komunikace.

Společnost Samsung již představila svůj první mobilní handset (náhlavní sada) SGH-E570 s nainstalovaným vyhledávačem Yahoo! Search a v roce 2007 plánuje rozšířit nabídku svých mobilních telefonů s předem nainstalovanými službami společnosti Yahoo! V následujících měsících chce propagovat vyhledávač Yahoo! oneSearch po celém světě.

"Společnost Samsung pochopila požadavky zákazníků, kteří chtějí mít přístup k internetu kdykoli a kdekoli," řekl Kitae Lee, prezident oddělení telekomunikačních sítí společnosti Samsung. "Mobilní telefony značky Samsung se službami Yahoo! umožní zákazníkům rychlý a výhodný přístup na internet, i když jsou na cestách. Naše úspěšná spolupráce se společností Yahoo! vychází z neutuchající snahy společnosti Samsung přinášet zákazníkům jedinečný zážitek z internetové mobilní komunikace."

Díky spolupráci obou firem budou moci zákazníci lépe a snadněji využívat mobilní internetové služby, včetně nového vyhledávače Yahoo! oneSearch, který jim pomůže snadno najít informace, které potřebují. Vyhledávač Yahoo! oneSearch bude rovněž obsahovat vysoce kvalitní sponzorované výsledky hledání, díky kterým budou moci inzerenti snadno oslovit zákazníky na jejich mobilních telefonech.

"Společnost Yahoo! se po celou dobu své existence zaměřovala na spolupráci s předními společnostmi, aby mohla přinášet zákazníkům na míru šitá řešení podle jejich požadavků. Tato nová spolupráce se společností Samsung je dalším důkazem této strategie," řekl Marco Boerries, první viceprezident společnosti Yahoo!.

Společnost bude instalovat následující Yahoo! služby, jako například:

- Aplikace Yahoo! Go 2.0

- Nová moderní aplikace, která přinese uživatelům mobilních telefonů zcela nový zážitek z internetového vyhledávání, díky své jedinečné podobě, možnosti získávání obsahu z celého internetu a zcela nové formě vyhledávání na mobilních zařízeních.

- Unikátní prostředí programu umožňuje zákazníkům pohyb a orientaci v oblasti Yahoo! Go pro přístup k e-mailu, místním informacím a mapám, zprávám, sportovním informacím, financím, zábavě, informacím o počasí, sdílení fotografií a vyhledávání.

- Vyhledávač Yahoo! oneSearch

- Zcela nový internetový vyhledávač pro mobilní telefony, který umožňuje zákazníkům získat přesně to, co vyžadují - okamžité informace.

- Dokáže rozpoznat význam vyhledávaného pojmu a zobrazí související obsah - ne pouze seznam odkazů na internetové stránky v počítači - na straně výsledků

- Výsledky jsou seskupeny podle předmětu, což usnadňuje jejich čtení a další rolování pro získání podrobností.

- Elektronická pošta Yahoo! Mail

- Snadný přístup a správa e-mailů prostřednictvím schránky v telefonu, včetně možnosti odpovědí, mazání nebo psaní nových zpráv.

- Ukládání e-mailových zpráv v zařízení, aby byl umožněn i přístup bez připojení (offline).

- Yahoo! Messenger

- Odesílání a přijímání zpráv a používání emotikonů pro komunikaci s přáteli, stejně jako na osobním počítači.

- Možnost nastavení informací o tom, zda je uživatel online a může chatovat s přáteli a rodinou, stejně jako zobrazení stavu ostatních uživatelů (zda jsou rovněž připojeni apod.).

- Správa osobních informací Yahoo! Personal Information Management

- Nikdy už neztratíte informace o kontaktech z vašeho mobilního telefonu

- Synchronizace kontaktů z adresáře Yahoo! a úkolů a událostí zaznamenaných v kalendáři Yahoo!

"Mobilní telefony značky Samsung se službami Yahoo! budou moci zákazníci získat jak prostřednictvím mobilních operátorů, tak přímých distribučních kanálů. Zákazníci z celého světa si mohou stáhnout beta verzi programu Yahoo! Go 2.0 pro vybrané modely mobilních telefonů Samsung na internetových stránkách na adrese http://go.yahoo.com.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií pro polovodiče, telekomunikace, digitálních médií a konvergenci. Mateřská společnost dosáhla v roce 2005 obratu ve výši 56,7 miliardy amerických dolarů a její čistý příjem činil 7, 5 miliardy amerických dolarů. Společnost zaměstnává zhruba 128.000 lidí ve více než 120 pobočkách v 57 zemích a je tvořena pěti hlavními jednotkami: Digital Appliance Business (divize digitálních zařízení), Digital Media Business (divize digitálních médií), LCD Business (divize LCD), Semiconductor Business (divize polovodičů) a Telecommunication Network Business (divize telekomunikačních sítí). Jako jedna z uznávaných a rychle se rozvíjejících světových značek je společnost Samsung Electronics předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a zařízení využívající technologii TFT-LCD. Více informací naleznete na internetové adrese http://www.samsung.com.

O společnosti Yahoo!

Yahoo! Inc. je přední světová značka v oblasti internetu a jedna z nejnavštěvovanějších internetových destinací na celém světě. Cílem společnosti Yahoo! je spojit lidi na celém světě, jejich touhy, společenství a vědomosti. Yahoo! má centrálu v kalifornském Sunnyvale, ve Spojených státech amerických.

Yahoo! a loga Yahoo! jsou ochranné a/nebo registrované značky společnosti Yahoo! Inc. Všechny ostatní názvy jsou ochrannými a/nebo registrovanými známkami příslušných vlastníků.

KONTAKT:

Yahoo!

Nicole Leverichová

Tel.: +1-408-349-5583

E-mail: nicolewl@yahoo-inc.com

nebo

Fleishman-Hillard pro společnost Yahoo! Inc.

John Reseburg

Tel.: +1-415-318-4117