SAP spolupracuje s Evropskou komisí na měření penetrace informačních technologií do státních institucí v Evropě (tzv. projekt elektronické vlády)

Helsinky (Finsko) 3. srpna (PROTEXT/PRNewswire)

Jako formu podpory svého úsilí rozšířit vliv informačních technologií ve státních orgánech, dnes firma SAP AG (index NYSE: SAP) oznámila, že se spolu s členskými zeměmi EU zúčastní konference s názvem "Rozšíření projektu elektronické vlády v Evropě", kterou pořádá Evropská komise 13. září 2006, ve finských Helsinkách. Účastníci této konference o elektronické vládě, kterou pořádá Evropská komise a vláda předsedající země EU, porovnají rozšíření projektu elektronické vlády na národní a mezinárodní úrovni, vymění si informace o nejlepších projektech v této oblasti, prodiskutují možnosti v oblasti partnerství s různými průmyslovými obory a posoudí pokrok celého akčního plánu Evropské unie (EU) o elektronické vládě. Společnost SAP uspořádá prezentaci na následující témata:

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20050310/SFTH009LOGO-a)

Definování hodnoty IT programů ve veřejném sektoru: Ian Swann, viceprezident společnosti SAP pro oblast veřejného sektoru, přinese informace o výsledcích právě probíhající iniciativy společnosti SAP o návratnosti investic do IT ve veřejném sektoru. Tato iniciativa slouží k nadefinování, měření a informování o ekonomické, politické, sociální a provozní návratnosti vládních a veřejných IT programů. Tento program byl spuštěn v červenci roku 2005 s cílem pomoci veřejnému sektoru při vypočítávání návratnosti investic do IT programů. Společnost SAP, spolu s organizací CTG (Centrum pro technologie ve státních orgánech - Center for Technology in Government (CTG)) připravila projekt, který umí zdokumentovat návratnost investic do IT nad rámec tradičně používaných finančních hledisek. Státní orgány dosud měřily jejich výkonnost pomocí kvantifikovatelných finančních hledisek, jakými jsou například snížení nákladů na jednotlivé úkony nebo úspory v důsledku vymizení některých výdajů. Přestože je ekonomická návratnost důležitá, není to jediný způsob jak měřit produktivitu státních orgánů, protože tento způsob měření nepostihuje v širším kontextu vliv změněných obchodních postupů na sociální a politické změny. Pan Swann představí výsledky pěti případových studií, které provedla organizace CTG a také výsledný Bílý papír, který přináší základní rámec a metodiku měření návratnosti investic do IT v oblasti veřejného sektoru.

Nejnovější informace o projektu PICTURE, který financuje Evropská komise: Ulrike Greiner, vedoucí výzkumu firmy SAP pro oblasti řízení obchodních procesů (BPM), představí poslední informace o webovém nástroji PICTURE, který osobám ve státní správě, jež mají rozhodovací pravomoc, umožňuje měření potenciálního vlivu informačních a komunikačních technologií (ICT) na organizační procesy. Díky tomu tak lze přijímat kvalifikovanější rozhodnutí o dlouhodobých investicích do informačních a komunikačních technologií.

Modernizací obchodních postupů nasazením informačních technologií (IT) mohou evropské veřejné a státní orgány zprůhlednit poskytování svých služeb, což jim přinese zvýšení důvěry veřejnosti, podporovat programy v místních společenstvích, zlepšit shánění a zajišťování finančních prostředků a konečně zkvalitnit své služby evropským občanům a firmám - tedy vytvářet vyšší hodnoty při snížení nákladů.

"Společnost SAP si uvědomuje, že ve veřejném sektoru je třeba měřit mnohem více než pouhou finanční návratnost vložených investic," řekl Ian Swann, viceprezident společnosti SAP pro veřejný sektor. "Cílem naší iniciativy Public ROI (návratnost investic ve státní správě) je pomoci státním úřadům a organizacím optimalizovat provozní, politickou a sociální návratnost investic do informačních technologií a umožnit těmto skupinám lépe měřit zvýšení produktivity a zkvalitnění služeb, čehož díky těmto investicím dosáhnou."

Na konferenci budou také přednášet významní představitelé z firem SAP, Capgemini, významní představitelé Evropské komise a členských států a regionů Evropské unie. Kompletní program konference, informace o přednášejících a přihlášky získáte na internetových stránkách http://www.egov-goodpractice.org/event_details.php?&eventid=125.

S výjimkou historických fakt jsou všechna ostatní prohlášení uvedená v tomto dokumentu považována za výhledová prohlášení, ve smyslu novely Zákona USA o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1995. Slova jako "očekáváme", "věříme", "odhadujeme", "předpovídáme", "zamýšlíme", "možná", "plánujeme", "máme v plánu", "chtěli bychom", "budeme" a podobná slova vztahující se ke společnosti SAP, uvozují výhledová prohlášení. Společnost SAP si vyhrazuje právo neprovádět žádné aktualizace či poskytovat nové informace o výhledových prohlášeních, týkajících se naší společnosti. Všechna výhledová prohlášení podléhají rizikovým faktorům, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky společnosti SAP budou lišit od původních očekávání. Podrobný seznam faktorů, které mohou ovlivnit budoucí finanční výsledky firmy SAP, najdete ve zprávách společnosti SAP Komisi USA pro cenné papíry (SEC), například v poslední výroční zprávě společnosti SAP, kterou jsme úřadu SEC předložili na formuláři 20-F. Upozorňujeme čtenáře, aby na výhledová prohlášení, která poskytují pouze informace k datu jejich vydání, příliš nespoléhali při svém rozhodování.

POZNÁMKA: SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver a ostatní produkty a služby firmy SAP uvedené v této tiskové zprávě jsou - včetně příslušných log - obchodními nebo registrovanými obchodními značkami firmy SAP AG v Německu a dalších zemích. Všechny ostatní názvy výrobků nebo služeb jsou majetkem jejich příslušných vlastníků. Údaje uvedené v tomto dokumentu slouží pouze pro informativní účely. Provedení jednotlivých produktů se v jednotlivých zemích může lišit.

Pokud se chcete dozvědět více o produktech společnosti SAP, kontaktujte:

Globální zákaznické centrum na tel.č.: +49-180-534-34-24

Zákaznické centrum pro USA na tel.č.: 1-800-872-1SAP (1-800-872-1727)

Kontakt:

Bonnie Rothenstein, SAP, tel.č.: +1(610)661-8867, e-mail: bonnie.rothenstein@sap.com, EDT Tony Roddam, tel.: +49(6227)7-49133, e-mail: tony.roddam@sap.com, CET

Internetové stránky: http://www.sap.com

Zdroj: SAP AG

Globální zákaznické centrum, tel.č.: +49-180-534-34-24, Zákaznické centrum pro USA, tel.č.: +1-800-872-1727, Bonnie Rothenstein, tel.č.: +1-610-661-8867, e-mail: bonnie.rothenstein@sap.com, EDT, Tony Roddam, tel.č.: +49-6227-7-49133, e-mail: tony.roddam@sap.com, CET, všichni ze SAP/ Fotografie: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20050310/SFTH009LOGO-a/ AP Archive: http://photoarchive.ap.org/ PRN Photo Desk, e-mail: photodesk@prnewswire.com

Klíčová slova Finsko-počítače-vláda-komunikace-SAP-PROTEXT

Evropa, EU, NATO (es)

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace