Alex Internet spustila webovskou službu Alexa Site Thumbnail, určenou pro vývojáře webovských aplikací * Tato služba umožňuje vývojářům webovských aplikací implementovat náhledy hlavních stránek webovských prezentací do jejich vlastních sw aplikací

San Francisco (USA) 29. července (PROTEXT/Businesswire)

Společnost Alexa Internet, stoprocentní dceřiná společnost firmy Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN), dnes spustila webovskou službu Alexa Site Thumbnail. Zaměstnanci společnosti Alexa během několika let navštívili více než 18 milionů internetových stránek a shromažďovali obrázky domovských stránek serverů a celou řadu různých informací o síti. Nyní mohou vývojáři aplikací a programátoři využít službu Alexa Site Thumbnail, která jim umožňuje zakomponovat náhledy internetových stránek do jejich vlastních aplikací. Zájemci se mohou ode dneška registrovat a začít službu Alexa Site Thumbnail využívat. Stačí navštívit internetové stránky http://aws.amazon.com/ast.

Prodej služby Alexa Site Thumbnail zajišťuje firma Amazon Web Services LLC.

Niall O'Driscoll, viceprezident společnosti Alexa pro inženýring, řekl: "Vývojáři neustále hledají způsob, jak vzhledově oživit internetové prezentace a jak ušetřit čas jejich uživatelům. "Služba Alexa Site Thumbnail splňuje oba tyto požadavky a její používání je jednoduché, rychlé a levné."

Služba Alexa Site Thumbnail umožňuje vývojářům různých internetových prezentací, vyhledávačů, blogů a dalších aplikací, vložit do prezentace náhledy stránek z internetových prezentací, které firma Alexa shromáždila brouzdáním na Internetu. Vložením náhledů webovských prezentací na stránky vyhledávačů a dalších aplikací, přinese uživatelům úsporu času, protože ti si budou moci stránky předběžně prohlédnout, aniž by se na ně museli připojovat.

Společnost Alexa shromáždila miliony obrázků a každý den přidává další. Služba Alexa Site Thumbnail umožňuje vývojářům upravit rozměry a formát, v jakém budou náhledy v jejich aplikacích zobrazovány. K používání služby Alexa Site Thumbnail není třeba platit počáteční poplatky ani žádné minimální poplatky.

O společnosti Alexa Internet

Společnost Alexa Internet byla založena v roce 1996 Brucem Gilliatem. V roce 1999 ji koupila firma Amazon.com. Firma Alexa Internet poskytuje dynamické informace o síti Internet. Mezi služby společnosti Alexa patří poskytování informací o návštěvnosti webovských stránek, statistiky a další nástroje, které zákazníkům umožňují dělat včasná a správná rozhodnutí.

O společnosti Amazon Web Services LLC

Služby této společnosti byly spuštěny v červenci 2002. Od té doby Amazon Web Services představují technologii a informace od společnosti Amazon a jejích poboček, díky nimž mohou tvůrci vytvářet moderní a podnikové aplikace podle svého. Od zavedení této služby ji využívá více než 180.000 tvůrců. Amazon Web Services nedávno zavedla Katalog řešení (Solutions Katalog), kde si mohou tvůrci zapsat své aktivity, aplikace a řešení, které vyvinuli pomocí technologie Amazon Web Services. Katalog je k dispozici na internetové adrese http://solutions.amazonwebservices.com. Amazon Web Services LLC je společností Amazon.com.

O společnosti Amazon.com

Společnost Amazon.com (index NASDAQ: AMZN) patřící mezi 500 největších firem dle žebříčku časopisu Fortune se na internetu objevila v červenci 1995 a dnes nabízí největší výběr zboží na Zemi. Amazon.com se snaží být společností s největším zaměřením na zákazníky na Zemi a na jejích stránkách mohou zákazníci najít a objevovat vše, co shánějí a chtějí koupit, a snaží se jim nabízet toto zboží za nejnižší možnou cenu. Amazon.com a další prodejci nabízí miliony unikátního nového, opraveného a použitého zboží v kategoriích jako je zdravotnictví a péče o zdraví, klenoty a hodinky, lahůdky, sportovní a outdoorové vybavení, ozdoby a doplňky, knihy, hudba, DVD, elektronika a kancelářská technika, hračky a potřeby pro děti, domov a zahrada.

Společnost Amazon a její pobočky provozují internetové stránky na adresách http://www.amazon.com, http://www.amazon.co.uk, http://www.amazon.de, http://www.amazon.co.jp, http://www.amazon.fr, http://www.amazon.ca, a http://www.joyo.com.

Názvy "Amazon.com", "my", "naše" a podobné výrazy představují společnost Amazon.com, Inc., a její pobočky, pokud není uvedeno jinak.

Výhledová prohlášení společnosti Amazon

Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu Kapitoly 27A Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1933 a Kapitoly 21E Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1934. Skutečné výsledky společnosti se mohou výrazně lišit od výsledků, které vedení společnosti očekává. Tato výhledová prohlášení obsahují určité rizikové faktory, které mohou ovlivnit skutečné výsledky společnosti, a mezi které například patří rizika spojená s konkurenceschopností, růst vedení společnosti, možné výkyvy provozních výsledků, mezinárodní expanze, výsledky právních sporů a vymáhání pohledávek, realizace a optimalizace center, sezónní výkyvy, obchodní smlouvy, akvizice a strategické transakce, zahraniční směnné kurzy, narušení systému, významný podíl zadluženosti, stav zásob, omezení provozu, právní předpisy a daňový systém, platby, módní trendy a nové oblasti pro obchod. Více informací o rizikových faktorech, které by mohly ovlivnit finanční výsledky společnosti Amazon.com naleznete ve zprávách, které společnost Amazon.com zasílá nebo zašle Komisi pro obchodování s cennými papíry, včetně Výroční zprávy na formuláři 10-K za rok končící k 31. prosinci 2005.

KONTAKT:

Amazon.com

Horká linka společnosti Amazon pro styk s médii

Telefon: 206-266-7180

Internet: http://www.amazon.com/pr

Klíčová slova USA-internet-počítače-služby-firmy-Amazon.com-PROTEXT

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace
Služby, cestovní ruch