Target Corporation a Amazon Enterprise Solutions prodlužují smlouvu o poskytování podpory pro internetové obchodování do roku 2010

Minneapolis (USA, Seattle) 19. července (PROTEXT/Businesswire) - Společnosti Target Corporation (NYSE:TGT) a Amazon Enterprise Solutions dnes oznámily, že prodloužily svou spolupráci v oblasti internetového obchodování (e-commerce) do roku 2010. Tato nová smlouva prodlužuje o 2 roky původní smlouvu a je odrazem pevného a strategického partnerství mezi společnostmi Target a Amazon Enterprise Solutions. Podle podmínek pozměněné smlouvy bude společnost Amazon Enterprise Solutions pokračovat v poskytování komplexního e-commerce řešení, kromě podpory částí objednávkového formuláře a uživatelských služeb za pevné nebo pohyblivé ceny portálu Target.com.

"Díky spolupráci se společností Amazon Enterprise Solutions zaznamenala firma Target ohromný rozvoj v poskytování kvalitního internetového obchodování našim uživatelům," řekl Dale Nitschke, prezident společnosti Target.com. "Jsme potěšeni, že společnost Target zůstává i nadále věrná našim zásadám v oblasti reklamy a designu. Target bude mít nadále prospěch z inovačních řešení a zkušeností společnosti Amazon."

"Společnost Target byla posledních šest let naším skvělým partnerem. Nás těší, že se rozhodla prodloužit spolupráci s námi," řekl Wes Herman, viceprezident společnosti Amazon Enterprise Solutions. "Těšíme se na pokračování v naší spolupráci a na návrhy inovačních řešení, která přispívají k tomu, že je obchodování prostřednictvím portálu Target.com pro uživatele nejlepší."

O společnosti Target

Mezi obchodní aktivity společnosti Target Corporation patří rozsáhlé diskontní prodejny a plně integrovaný internetový obchod, jehož prostřednictvím nabízíme zábavné a výhodné nakupování a výběr z tisíců různorodých položek za výhodné ceny. Společnost přispívá každý den formou grantů a zvláštních programů částkou vyšší než 2 miliony amerických dolarů místním organizacím. V současné době společnost provozuje 1.418 obchodních domů Target ve 47 zemích. Doporučujeme, abyste si současně s přečtením výhledových prohlášení v této tiskové zprávě, přečetli i upozornění na rizikové faktory v článku (99)C naší výroční zprávy za rok 2005, kterou jsme úřadům předložili na formuláři 10-K. Nové tiskové zprávy společnosti Target Corporation jsou dostupné na internetových stránkách http://www.target.com.

O společnosti Amazon Enterprise Solutions

Společnost Amazon Enterprise Solutions spolupracuje s maloobchodníky, kterým napomáhá rozvíjet jejich internetové obchody, a obchody využívající více distribučních kanálů. Díky spolupráci s Amazon Enterprise Solutions mohou obchodníci spojit své jméno s jejími zkušenostmi s internetovým obchodem, s osvědčenou technologií a provozní infrastrukturou a vytvořit tak prvotřídní podmínky pro své zákazníky nakupující přes internet. Společnost Amazon Enterprise Solutions je součástí skupiny Amazon.com, Inc. (burzovní index: NASDAQ:AMZN).

Výhledová prohlášení společnosti Amazon

Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu Kapitoly 27A Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1933 a Kapitoly 21E Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1934. Skutečné výsledky společnosti se mohou výrazně lišit od výsledků, které vedení společnosti očekává. Tato výhledová prohlášení obsahují určité rizikové faktory, které mohou ovlivnit skutečné výsledky společnosti, a mezi které například patří rizika spojená s konkurenceschopností, růst vedení společnosti, možné výkyvy provozních výsledků, mezinárodní expanze, výsledky právních sporů a vymáhání pohledávek, realizování optimalizace center, sezónní výkyvy, obchodní smlouvy, akvizice a strategické transakce, zahraniční směnné kurzy, narušení systému, významný podíl zadluženosti, stav zásob, omezení provozu, právní předpisy a daňový systém, platby, módní trendy a nové oblasti pro obchod. Více informací o rizikových faktorech, které by mohly ovlivnit finanční výsledky společnosti Amazon.com naleznete ve zprávách, které společnost Amazon.com zasílá nebo zašle Komisi pro obchodování s cennými papíry, včetně Výroční zprávy na formuláři 10-K za rok končící k 31. prosinci 2005.

KONTAKT:

Target

Susan Kahnová

Telefon: 612-761-6735

Vztahy s investory

nebo

Paula Thornton-Greearová

Telefon: 612-696-3444

Vztahy s médii

nebo

Společnost Amazon

Vztahy s médii