Gól! Gól! - od přežití náporu po Světovém šampionátu, po ukládání ohromného množství fotografií, společnosti všech velikostí oceňují jednoduché a levné řešení pro ukládání dat Amazon S3

Seattle (USA) 14. července (PROTEXT/Businesswire)

Při vítězstvích Argentiny na Mistrovství světa ve fotbale došlo vždy k obrovskému nárůstu návštěvnosti internetových stránek deníku LA NACION, druhého největšího deníku v zemi. Vzhledem k tomu, že si společnost LANACION.COM nebyla jistá, zda její reklamní banery přežijí nápor, hledala lepší řešení pro ukládání a manipulaci s inzeráty, které by bylo levné, aby nesnížilo jejich ziskovost. A to i v masivním měřítku, pokud by tým vyhrál. Pak společnost LANACION.COM objevila technologii jednoduchého ukládání služeb Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

Amazon.com (burzovní index NASDAQ: AMZN):

Během hodiny se na stránkách začaly ukládat inzeráty s technologií Amazon S3, aby se odlehčilo zátěži na serverech. Poté, co se prokázalo, jak technologie Amazon S3 dobře fungovala a kolik noviny ušetřily použitím této služby, převedla společnost LANACION.COM všechny své reklamy na technologii Amazon S3.

Téměř 7.000 mil daleko od Redmondu ve státě Washington, chtěla společnost Microsoft rozšířit svůj studentský program přímého stahování souborů (MSDN Direct Student Download program). "Hledali jsem řešení pro ukládání a přenos dat, které by bylo jednoduché, rychlé a použitelné pro studenty ve stovkách zemí celého světa a umožnilo jim stahovat programy kdykoli," řekl Joe Wilson, ředitel akademické iniciativy v divizi vývojového marketingu společnosti Microsoft Corp. Společnost Microsoft chtěla rozšířit tento program bez předchozího nebo průběžného zvyšování nákladů a proto si zvolila technologii Amazon S3. Společnost Microsoft rozšířila tento program a zároveň se jí podařilo snížit náklady na ukládání o více než 90 procent od té doby, co zavedla technologii Amazon S3. "Kromě toho, že je tato technologie velmi přátelská vůči uživatelům, pomohla nám zavést a rozšířit program za velmi nízké náklady," řekl Wilson.

Rozrůstající se společnost SmugMug, která se zabývá fotografiemi, se začátkem roku 2006 málem stala obětí svého vlastního úspěchu. Společnost se rozvíjela velmi rychle a generální ředitel Don MacAskill byl nucen, hledat řešení pro ukládání stovek milionů fotografií, aby společnost SmugMug mohla i do budoucna poskytovat spolehlivé služby za rozumnou cenu. S pouhým jedním programátorem a napjatým rozpočtem hledala společnost SmugMug řešení, které by bylo levné, jednoduché a spolehlivé. "Prohlédli jsem si ceny technologie Amazon S3, design a snadné ovládání, a byli jsme uchváceni. Technologie Amazon S3 je snadná a elegantní, takže bylo velmi jednoduché ji začlenit do naší stávající infrastruktury," řekl MacAskill. Společnosti SmugMug trvalo začlenění pouhých pět dnů a ušetřila 500.000 amerických dolarů v nákladech za ukládání od března, přičemž každý měsíc ukládá více než 10 terabajtů fotografií - a to vše, aniž by musela zvyšovat počet zaměstnanců. "Díky technologii Amazon S3 může společnost SmugMug konkurovat obrovským, bohatým společnostem, aniž by musela vynakládat obrovské finanční prostředky na rozšiřování hardwaru," řekl MacAskill.

Toto jsou pouhé příklady celé řady společností, které se rozhodly využít k ukládání webových informací technologii Amazon S3. Globální společnosti jako například Microsoft používají technologii Amazon S3 k dramatickému snížení nákladů, aniž by musely cokoli slevit z rozsahu nebo spolehlivosti služeb. Na druhé straně spektra stojí malé, rychle se rozrůstající firmy jako například SmugMug, které využívají cenové dostupnosti a rozsahu, které technologie Amazon S3 poskytuje, a které dříve mohly využívat pouze velké společnosti. Společnost Amazon.com nadále využívá technologii Ammazon S3 pro všechny své aktivity, přičemž nedávno zavedla nové digitální iniciativy (jsou popsány níže pod názvem "Amazon.com"), díky nimž lze ukládat a obnovovat rozsáhlé datové soubory pomocí technologie Amazon S3.

Amazon S3 (http://aws.amazon.com/s3) poskytuje webové rozhraní, které umožňuje společnostem snadno a rychle ukládat a spravovat jakékoli objemy dat, kdykoli, odkudkoli z webu. Společnost Amazon S3 používá stejné, velmi rozsáhlé, spolehlivé, nenákladné řešení a rychlou infrastrukturu ukládání dat, kterou společnost Amazon, používá u své vlastní sítě webových stránek. Není zde žádný minimální poplatek a uživatelé platí pouze za to, co si uloží, což je pouhých 0,15 amerického dolaru za jeden gigabajt uložený na měsíc a 0,20 amerického dolaru za přenos dat. Technologii Amazon S3 lze získat na internetových stránkách Amazon Web Services (http://aws.amazon.com), a u dceřiné společnosti Amazon.com (burzovní index NASDAQ:AMZN). Od svého spuštění 14. března technologie Amazon S3 nyní spravuje více než 800 milionů celkového množství objektů.

"Úspěšná manipulace s daty se stává základním požadavkem pro vytváření obchodních aplikací na webu," řekl Adam Selipsky, viceprezident managementu výrobků a vztahů s tvůrci stránek společnosti Amazon Web Services. "Jsme velmi rádi, že tolik společností z různých oborů objevilo přednosti technologie Amazon S3, jako je ukládání velkých objemů dat za nízkou cenu, aniž by museli slevovat ze spolehlivosti."

Následují další příklady společností, které využívají technologii Amazon S3:

Altexa

Společnost Altexa Software použila technologii Amazon S3, aby prověřila produkt pro zálohování dat Altexa Backup, který měl představovat snadné, automatické a konzistentní řešení zálohování dat pro jednotlivce a malé firmy. Technologie Amazon S3 nahradila systém ukládání dat společnosti Altexa, který se stával v průběhu rozvoje společnosti drahým a nespolehlivým. Společnost Altexa zavedla technologii Amazon S3 během pouhých dvou dnů. Nyní nabízí zákazníkům možnosti ukládání informací za 15krát nižší cenu než konkurence.

"Jakmile jsem se dozvěděli o technologii Amazon S3, bylo nám jasné, že by ji mohla naše společnost využít," řekl generální ředitel společnosti Altexa Mark Walker. "Když jsme zjistili podrobnosti o cenách a viděli snadné používání a rozsah, věděli jsme, že je pro nás tím pravým řešením. Díky technologii Amazon S3 nemáme starosti se zálohováním. Náš tým se může soustředit na nabídku vlastních produktů."

Amazon.com

Společnost Amazon.com pokračuje s využíváním technologie Amazon S3 i ve svých vlastních aktivitách. Mezi nové iniciativy a zákaznické aplikace patří služba s názvem Aktualizace Amazon (Amazon Upgrade). Díky novému programu, mohou zákazníci, kteří si koupí nebo v minulosti koupili fyzickou kopii knihy mohou koupit i online přístup k této knize na webu po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu za zhruba 10 až 20 procent více. Čtenáři zde naleznou úplné znění knihy, mohou si dělat poznámky, zvýraznit si zajímavé pasáže a vytisknout určité stránky z jakéhokoli prohlížeče. Plný obsah desítek tisíc titulů nabízených programem Amazon Upgrade je uložen technologií Amazon S3. Společnost Amazon střeží zakódované obsahy děl pomocí technologie Amazon S3, hardwaru, rozhraní a služeb, které má k dspozici každý tvůrce.

ElephantDrive

Poskytovatel online ukládacích prostor, společnost ElephantDrive, začala využívat technologii Amazon S3 pro zálohování během přesunu datového centra. Společnost byla tak nadšena z výkonů technologie Amazon S3 a snadného ovládání, proto technologii rychle začlenila do svých běžných činností. Jelikož se společnost nemusí zaměřovat na ukládání, může se plně zaměřit na marketing a prodej. Podařilo se jí díky tomu více než zdvojnásobit svou zákaznickou základnu a zečtyřnásobit počet digitálních přístupů od té doby, co přešla na technologii Amazon S3. Tento nárůst přichází s nulovým navýšením kapitálových nákladů a nijak neomezuje rozsah služeb nebo spolehlivost.

"Naše obchodní plány spoléhají částečně na dostupnost masivního ukládání komodit, které zajišťuje zřízení a důvěryhodné společnosti. Když jsem technologii Amazon S3 spustili, byli jsme nadšení. Naprosto splnila naše očekávání," řekl spoluzakladatel společnosti, ElephantDrive Ben Widhelm. "Snažíme s poskytovat, co nejlepší služby v oblasti online ukládání dat. A díky tomu, že technologie Amazon S3 umožnila snadný přístup k prvotřídní technologii, můžeme se soustředit na zajišťování služeb světové kvality."

Jungle Disk

Společnost Jungle Disk vybudovala jednoduchou, spolehlivou a dostupnou službu pro zálohování dat za použití technologie Amazon S3. Amazon S3 umožňuje zákazníkům Jungle Disk cenový model podle skutečně odvedených služeb - platit pouze za uložená data namísto plošného poplatku za prostor, který mohou využít, ale mnohdy nevyužijí. Díky jednoduchosti technologie Amazon S3 API, se společnosti Jungle Disk podařilo zavést novou službu za méně než 30 dní. Produkty společnosti Jungle Disk jsou během posledních 60 dnů stále oblíbenější a tisíce uživatelů se již zaregistrovalo.

"Z pohledu tvůrců je největší výhodou technologie Amazon S3 její jednoduchost," řekl hlavní tvůrce společnosti Jungle Disk Dave Wright. "Pro naše zákazníky je důležitá rozumná cena a pocit, že mají svá data uložená technologií Amazon - společnosti, které mohou důvěřovat, že je ochrání po mnoho let."

MediaSilo

Společnost MediaSilo, poskytovatel řešení pro digitální přístup, používá technologii Amazon S3, neboť díky ní si mohou zákazníci stahovat video levněji a rychleji. Amazon S3 umožní společnosti MediaSilo nabízet služby profesionálům v oblasti videa, které jim pomohou se odpoutat a spolupracovat a zvládat projekty, aniž by si museli stahovat software nebo platit společnosti MediaSilo za nákladné uložení dat. S možností nabídnout zákazníkům prakticky neomezený prostor pro uložení dat za rozumnou cenu, předpokládá společnost MediaSilo, že bude do konce roku poskytovat služby pro více než 300 účtů, každý s až 50 gigabajty dat.

"Technologie Amazon S3 měla výrazný dopad na naše obchodní aktivity," řekl Kai Pradel, prezident společnosti MediaSilo. "Pokroky v činnosti jsou velmi výrazné. Pokud chceme našim zákazníkům nabídnout velký prostor pro ukládání, současně musíme plánovat nákup příslušného zařízení, výkonných záložních systémů a zajištění pravidelné údržby. U technologie Amazon S3 platíme pouze za to, co využijeme, a můžeme se soustředit na jiné důležité prvky naší činnosti."

Plné znění studií výše uvedených společností a jejich využití technologie Amazon S3, jsou k dispozici na internetových stránkách společnosti Amazon Web Services pod názvem "Úspěšné příběhy" na adrese http://aws.amazon.com.

Další novinky : Amazon Simple Queue Service

Rovněž dnes společnost Amazon Web Services představila nástroj pro tvůrce stránek s názvem Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS). Aplikace Amazon SQS nabízí spolehlivé, vysoce rozsáhlé prostředí pro ukládání zpráv, které jsou přenášeny mezi počítači. S použitím aplikace Amazon SQS, mohou tvůrci jednoduše přesouvat data mezi distribuovanými komponenty aplikací, vykonávat různé úkoly, aniž by o tyto zprávy přišli nebo požadovali, aby všechny komponenty byly stále k dispozici. Díky této aplikaci nemusí mít tvůrci obavy z toho, jak přenést nebo uložit data, a mohou se soustředit na vývoj nových aplikací pro zákazníky. Aplikace Amazon SQS pracuje tak, že vystavuje infrastrukturu vzkazů společnosti Amazon jako webovou službu za mimořádně nízkou cenu. Jakýkoli počítač s internetovým připojením může přidat nebo číst vzkazy, aniž by musel mít nainstalovaný software nebo speciální konfiguraci a bez ohledu na to, kde se nachází nebo kde je k dispozici. Tvůrci mohou začít pracovat s aplikací Amazon SQS již dnes na adrese http://aws.amazon.com/sqs.

Kromě toho vyvinula společnost Microsoft funkci pro aplikaci Amazon SQS, pomocí které si mohou tvůrci, kteří využívají Windows Communication Foundation (WCF), posílat své vzkazy přes Amazon SQS, aniž by museli měnit aplikační kód. Díky této funkci je snadné prostřednictvím aplikací WCF, posílat zprávy na ostatní systémy, které jsou mimo jejich síť, jako jsou vzdálené aplikace založené na vyhledávačích a systémy, které provozují jejich obchodní partneři.

O službách Amazon Web Services LLC

Byly spuštěny v červenci 2002 a od té doby služby Amazon Web Services představují technologii a informace od společnosti Amazon a jejích poboček, díky nimž mohou tvůrci vytvářet moderní a podnikové aplikace podle svého. Od zavedení této služby ji využívá více než 160.000 tvůrců. Amazon Web Services nedávno zavedla Katalog řešení (Solutions Katalog), kde si mohou tvůrci zapsat své aktivity, aplikace a řešení, které vyvinuli pomocí technologie Amazon Web Services. Katalog je k dispozici na internetové adrese http://solutions.amazonwebservices.com. Amazon Web Services LLC je společností Amazon.com.

O společnosti Amazon.com

Společnost Amazon.com, Inc. (burzovní index NASDAQ: AMZN), společnost zařazená v žebříčku časopisu Fortune 500 má sídlo v Seattlu. Objevila se na světových stránkách World Wide Web v červenci 1995 a dnes nabízí největší výběr zboží na Zemi. Amazon.com se snaží být společností s největším zaměřením na zákazníky na Zemi a na jejích stránkách mohou zákazníci najít a objevovat vše, co shánějí a chtějí koupit a snaží se jim nabízet toto zboží za nejnižší možnou cenu. Amazon.com a další prodejci nabízí miliony unikátního, nového, opraveného a použitého zboží v kategoriích jako je zdravotnictví a péče o zdraví, klenoty a hodinky, lahůdky, sportovní a outdoorové vybavení, ozdoby a doplňky, knihy, hudba, DVD, Elektronika a kancelářská technika, hračky a potřeby pro děti, a domov a zahrada.

Společnost Amazon a její pobočky provozují internetové stránky na adresách http://www.amazon.com, http://www.amazon.co.uk, http://www.amazon.de, http://www.amazon.co.jp, http://www.amazon.fr, http://www.amazon.ca, a http://www.joyo.com.

Názvy "Amazon.com", "my", "naše" a podobné výrazy představují společnost Amazon.com, Inc., a její pobočky, pokud není uvedeno jinak.

Výhledová prohlášení

Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu Kapitoly 27A Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1934. Skutečné výsledky se mohou výrazně lišit od očekávání vedení společnosti. Tato výhledová prohlášení zahrnují rizika a nejasnosti, mezi které paří mimo jiné, rizika týkající se konkurence, zvládnutí rozvoje, potenciální výkyvy provozních výsledků, mezinárodní expanze, výsledky právních jednání a sporů, zavedení centrální optimalizace, sezónnost, komerční smlouvy, akvizice a strategické transakce, směnné devizové kurzy, přerušení systému, výrazná míra zadluženosti, inovace, omezená tradice provozu, vládní regulace a daňová politika, platby, podvody, zákaznické trendy a nové obchodní oblasti. Více informací o faktorech, které by mohly potenciálně ovlivnit finanční výsledky společnosti Amazon.com naleznete v hlášeních, která společnost předkládá Komisi pro cenné papíry (SEC), včetně výroční zprávy na formuláři 10-K za rok končící 31. prosincem 2005 a všech příslušných hlášení.

KONTAKT:

Amazon.com

Amazon Media Hotline

Tel.: 206-266-7180

nebo

Klíčová slova USA-počítače-internet-firmy-Amazon.com-PROTEXT

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace