Skupina GGC získává skupinu Systems Union vč. MIS AG

Představenstva Systems Union a Golden Gate Capital (GGC) se dne 27. dubna 2006 dohodla na odkoupení skupiny Systems Union (včetně MIS AG) za 236,6 milionu GBP, tj. 215 pencí/akcie.

Systems Union spolu s MIS AG se nyní stává součástí významného sdružení s celkovými příjmy převyšujícími 500 milionů USD. Sloučení se společností Extensity (dříve Geac), pod finančním vedením GGC, by mělo zajistit rozšířené příležitosti a rostoucí počet zákazníků, partnerů i zaměstnanců v obou společnostech.

Paul Coleman, CEO skupiny Systems Union k akvizici dodává: „Tento krok vnímáme velmi pozitivně, neboť nabízená akvizice společnosti byla učiněna z důvodů strategického růstu, kdy Golden Gate Capital hledala pro svou investici vhodnou společnost, která by podpořila globální dosah a produktové portfolio její stávající obchodní skupiny Extensity (dříve Geac), a Systems Union (zahrnující MIS AG) hledala příležitost spojení se společností s doplňující nabídkou řešení k Financial a Performance Management a pevným rozhodnutím stát se hlavním světovým hráčem na tomto trhu.“

Toto nové spojení bude mít významný globální vliv na dnešní stále intenzivnější konkurenční a sjednocující se tržní prostředí. V návaznosti na současnou obchodní výkonnost je management optimisticky naladěn úspěšným začátkem tohoto finančního roku, který vykazuje neustávající růst výnosů, EBITDA i obchodních aktivit oproti stejnému období loňského roku. Byla již také zaznamenána řada významných obchodních úspěchů s využitím řešení z rozsáhlého portfolia a napříč všemi regiony, kde skupina Systems Union spolu s MIS AG působí.

GGC převzala v březnu 2006 společnost Geac a reorganizovala ji do dvou samostatných společností Infor a Extensity. MIS AG, jako přední dodavatel řešení Business Intelligence, bude včleněna právě do skupiny Extensity, která se zaměřuje zejména na oblast Business Intelligence.

„Prostřednictvím sady uživatelsky příjemných a oblíbených řešení MIS DecisionWare skupinu GGC v oblasti Business Intelligence značně posílíme a i nadále se budeme věnovat činnosti, kterou ovládáme a díky které mají úspěch také naši zákazníci. Značka MIS bude zachována a obsahem činnosti zůstane to, co je i dnes rozhodující a co umíme, tj. profesionální řešení a poradenství v oblasti Business Intelligence a Performance Management. Věřím, že nám to přinese prospěch a stabilitu,“ dodává Milan Vodička, General Manager MIS AG ČR.

MIS AG: http://www.misag.com/cz

Golden Gate Capital: http://www.goldengatecap.com