Skype použije pouze světové hudební tituly, na které má licenci * Oficiálně zavádí vyzváněcí tóny licencovaných melodií

Luxembourg (Lucembursko) 27. dubna (PROTEXT/Businesswire)

Přední poskytovatel internetové telefonie zavádí kategorii vyzváněcích tónů melodií předních umělců, ve které jsou zastoupena taková jména jako Madonna, hudební skupiny Depeche Mode, Green Day nebo Red Hot Chili Peppers.

Společnost Skype(TM), přední světová společnost, která se zaměřuje na internetovou telefonii, dnes oznámila, že uzavřela licenční smlouvu na světovou distribuci stovek tisíc hudebních melodií pro vyzváněcí tóny programu Skype. Smlouva byla uzavřena se třemi předními hudebními vydavatelstvími: EMII Music Publishing, Sony/ATV Music Publishing a Warner/Chappell Music - a britskou společností pro autorská/vydavatelská práva, MCPS-PRS Alliance. Díky nové licenci bude moci společnost Skype legálně distribuovat melodie ze seznamu svého partnera Warner Music Group (burzovní index NYSE: WMG). Uživatelé programu Skype si nyní mohou stáhnout melodie světoznámých umělců od společnosti Warner Music Group jako vyzváněcí tóny programu Skype ve Spojených státech amerických, ve Velké Británii, Irsku, Francii, Nizozemí, Belgii a Polsku a během několika týdnů i ve všech dalších zemích, kde program používá více než 94,6 milionu registrovaných uživatelů. Tato skupina vydavatelů vytvoří rovněž podmínky pro uzavření podobných smluv s dalším společnostmi.

Vydavatelské licence a přidání hudebního obsahu přichází spolu s dalšími změnami, jako je například jednodušší uživatelské rozhraní a větší vizuální prezentace. Nová verze zahrnuje veškerý digitální obsah původního programu, včetně části, ve které si může zákazník zvolit melodie jednoho umělce, a ty se budou po měsíci obměňovat.

První osobností, jejíž písně si zákazníci mohou v této formě zvolit, je zpěvačka Madonna. Na internetové adrese http://personal.skype.com nyní naleznete vyzváněcí tóny písní singlu "Push" and "Sorry" z jejího nejnovějšího multiplatinového alba Confessions on a Dance Floor, stejně jako starší Madonniny hity jako "Like A Virgin", "Vogue" a další. Další umělci, kteří by měli být zařazeni do této specializované nabídky jsou skupiny Depeche Mode, Green Day a Red Hot Chili Peppers.

"Spolupráce s předními vydavatelstvími, jako jsou společnosti EMI, Sony/ATV a Warner/Chappell a se společností pro ochranu autorských a vydavatelských práv MCPS-PRS Alliance, umožní společnosti Skype nabídnout zákazníkům, jejichž počet velmi rychle roste, ještě širší možnosti," řekl Saul Klein, viceprezident světového marketingu společnosti Skype. "Tyto nové trendy ve vývoji programu Skype by měly učinit z telefonování skutečnou zábavu."

V následujících měsících by měli mít zákazníci možnost stáhnout si vyzváněcí tóny od umělců společnosti WMG, jako je například Madonna, Depeche Mode, Green Day, Red Hot Chili Peppers, Sean Paul a mnoha dalších. Toto vyzvánění bude ohlašovat příchozí hovory.

O společnosti Skype

Skype je nejrychleji se rozvíjející služba pro internetovou komunikaci na světě, díky níž mohou lidé kdekoli na světě zdarma uskutečňovat časově neomezené telefonní hovory, pokud používají programy od společnosti Skype. Program Skype je dostupný ve 27 jazykových mutacích a používá se téměř ve všech zemích světa. Tržby programu Skype plynou zejména z prvotřídní nabídky služeb, jako je přijímání i odesílání hovorů z i na pevné a mobilní sítě, hlasová schránka (voicemail) a přesměrování hovorů (call forwarding). Skype rovněž spolupracuje se stále rostoucí sítí dodavatelů hardwaru a softwaru. Společnost Skype je dceřinou společností eBay (burzovní index NASDAQ: EBAY). Více informací naleznete na internetové adrese http://skype.com.

Skype není náhradou klasických telefonních služeb a nemůže být používán pro tísňová volání.

KONTAKT:

Skype