SCHOTT rozšiřuje kapacity na výrobu skleněných trubic Backlight * 100 nových pracovních míst / silný růst trhu

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 25. dubna (PROTEXT/ots)

Zarytím rýče pro výstavbu tří tavných van ve Valašském Meziříčí v pondělí 24. dubna kráčí firma SCHOTT rychle a plynule vpřed při budování kapacit pro výrobu skleněných trubic na podsvícení obrazovek („Backlights“). Backlights se montují do obrazovek TFT-LCD pro notebooky, počítačové monitory a ploché televizní obrazovky. Investice se pohybuje v dvoumístných milionových částkách.

„Vycházíme ze solidní dvoumístné roční míry růstu," řekl předseda představenstva společnosti SCHOTT Dr. Udo Ungeheuer. „Vybudování tohoto obchodu orientovaného na budoucnost vytvoří 100 nových míst v lokalitě koncernu Valašské Meziříčí a zároveň zajistí německá pracovní místa v tomto segmentu výroby." Část pozic se obsadí pracovníky, kteří byli dříve zaměstnaní ve výrobě CRT.

Teprve před třemi lety vstoupila firma SCHOTT se skly s vysoce blokovaným UV zářením do rychle se rozvíjejícího segmentu speciálních skel pro podsvícení plochých obrazovek. Dnes je již druhým největším výrobcem na světě. I když všichni zákazníci v segmentu Backlight přicházejí z Asie, rozhodl se management společnosti SCHOTT v otázce umístění výroby pro Německo a Českou republiku. „Obchod se skleněnými trubicemi pro podsvícení obrazovek je velmi dynamický. Rozšiřování kapacit musí proběhnout co možná nejrychleji," vysvětluje vedoucí obchodní divize (Business Segment) Andreas Reisse. „Česko znamená krátkou cestu k našemu výrobci surového skla v bavorském Mitterteichu, kromě toho můžeme navázat na stávající infrastrukturu firmy SCHOTT ve Valašském Meziříčí.“

V této lokalitě již SCHOTT vyrábí zušlechtěná plochá skla, solární moduly a konstrukční prvky z optických vláken.

Zahájení výroby v první ze tří tavných van je plánováno již na srpen 2006.

Vždy o měsíc později budou následovat obě další vany. Již v červnu bude v německém Mitterteichu uvedena do provozu také nová tavná vana pro skleněné trubice (Backlights).

O společnosti SCHOTT

SCHOTT je mezinárodní technologický koncern, který svoji klíčovou úlohu vidí v trvalém zlepšování životních a pracovních podmínek lidí. K tomu jsou vyvíjeny speciální materiály, komponenty a systémy. Těžištěm jsou obory: výroba spotřebičů pro domácnost, optika a elektronika, farmacie a solární energie. Koncern SCHOTT je svými výrobními závody a prodejními středisky nablízku zákazníkům zastoupen na všech důležitých trzích. Okolo 17.000 zaměstnanců dosahuje na celém světě obrat asi dvě miliardy eur. Technologické a hospodářské kompetence podniku jsou spojeny se společenskou a ekologickou odpovědností.

Kontaktní osoba:

Jana Kubíčková

SCHOTT ČR, a.s.

Zašovská 850,

75 701 Valašské Meziříčí

Tel.: +420-571 686 110

Fax: +420-571 686 194

E-mail: jana.kubickova@schott.com

Internet: http://www.schott.com

Klíčová slova ČR-obchod-počítače-sklo-práce-SCHOTT ČR, a.s.-PROTEXT

Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace