Sharp oznamuje své plány na výstavbu závodu na výrobu LCD modulů v Polsku

Hamburg (Německo) 13. dubna (PROTEXT/ots)

Společnost Sharp Corporation (níže jen “Sharp”) oznámila, že jedná s polskou vládou o výstavbě výrobního závodu pro výrobu LCD modulů ve městě Toruň, které leží v polském Kujavsko-pomořském vojvodství (Kujawsko-Pomorskie), jež se nachází v severní části centrálního Polska. Důvodem tohoto záměru je vyhovět potřebám evropského trhu s LCD televizory, který se bude v brzké budoucnosti rychle rozvíjet.

Své plány společnost zveřejnila na setkání, které se uskutečnilo 13. dubna v kanceláři polského premiéra ve Varšavě. Při jednání se sešli polský premiér Kazimierz Marcinkiewicz a náměstek ministerstva hospodářství Andrzej Kaczmarek, kteří reprezentovali polskou vládu, a Katsuhiko Machida, prezident společnosti Sharp.

Výroba v novém závodě bude zahájena v lednu 2007. Vyrábět se zde budou LCD moduly pro LCD televizory s velkou obrazovkou, které vyrábí společnosti Sharp Electrónica Espana S.A. (SEES) ve Španělsku a Loewe Opta GmbH v Německu. Objem výroby se bude postupně zvyšovat v závislosti na budoucích požadavcích rychle se rozvíjejícího evropského trhu s LDC televizory.

Počáteční investice je odhadována na téměř 44 milionů eur (přibližně šest miliard jenů) a přepokládaný počet zaměstnanců při zahájení výroby činí 800 zaměstnanců.

Charakteristika nového výrobního závodu

1. Místo: Lysomice, Toruň, Kujavsko-pomořské vojvodství, Polská republika

2. Popis obchodní činnosti: Výroba a prodej LCD modulů, atd.

3. Rozloha pozemku: přibližně 500.000 m2

4. Zastavěná plocha: Fáze I: podlahová plocha - přibližně 41.000 m2

5. Investice: Fáze I: přibližně 44 milionů eur (přibližně šest miliard jenů)

6. Zahájení výroby: leden 2007 (zkušební)

7. Zaměstnanci: přibližně 800 zaměstnanců (v počáteční fázi)

Vaše dotazy zodpoví Harald Rätzer pověřený společností Sharp Electronics (Europe) GmbH.

Telefon: +49 / (0) 40/67 94 46-72, fax: +49 / (0) 40/67 94 46-11, e-mail: h.raetzer@faktor3.de, FAKTOR 3 AG, Kattunbleiche 35, D-22041 Hamburg

Klíčová slova Německo-elektronika-obchod-Sharp Electronics-PROTEXT

Evropa, EU, NATO (es)