Marks & Spencer zveřejnil ekonomické výsledky a oznámil plánované otevření první prodejny v Lotyšsku

Praha 13. dubna (PROTEXT)

V prvním čtvrtletí 2006 stouply společnosti COMS a.s., franšízovému partnerovi a provozovateli osmi prodejen Marks & Spencer a třech kaváren Café Revive na území České republiky tržby oproti stejnému období roku 2005 o 51 %. COMS a.s. jako držitel franšízy i pro Pobaltí dále oznámil, že na podzim tohoto roku otevře první prodejnu Marks & Spencer v hlavním městě Lotyšska - Rize. Na ploše 1000 m nabídne zákazníkům dámské oděvy včetně značky per una, pánské oděvy a dámské spodní prádlo.

Do konce roku 2006 společnost plánuje otevřít další prodejny v ČR. Nejnovější prodejna s moderním designem o ploše 2000 m byla otevřena 31. března 2006 spolu s třetí kavárnou Cafe Revive v Obchodním centru Letňany.

V Británii společnost Marks & Spencer zaznamenala v období 13 týdnů do 1. dubna 2006 celkový nárůst prodeje +9,1 % • z toho u nepotravinářského zboží +9,9 %, u potravin +8,4 %. Oděvy tvořily +8,5 % a domácí potřeby +24,0 %. Za posledních 52 týdnů stouply tržby u nepotravinářského zboží o 3,4 %, u potravin o 7 %.

Skvělé prodejní výsledky společnosti Marks & Spencer jsou důsledkem nejen uvádění cenově zajímavých výrobků do prodeje, zefektivnění nákupního procesu, udržení vysoké kvality zboží ale i rozšiřování sortimentu o modernější kolekce a produkty. Prodej potravin stoupl zejména díky inovacím a důvěře zákazníků v kvalitu prodávaných potravin.

Pro informace kontaktujte:

Renata Fišerová - Brand Manager

Tel.: 2 21 987 225 (200-1)

Fax: 2 21 987 202

e-mail: renata.fiserova@marks-and-spencer.cz