Mercedes-Benz představuje na Mezinárodním autosalonu 2006 v New Yorku novou generaci automobilů třídy E

New York (USA) 12. dubna (PROTEXT/ots)

Základním prvkem prezentace společnosti Mercedes-Benz na Mezinárodním autosalonu 2006 v New Yorku je představení automobilů nové generace třídy E. Po čtyřech letech výroby a kolem milionu prodaných aut se změnila tvář celosvětově působící automobilky, která přichází s novou třídou E.

Křížový odkaz: Fotografie jsou distribuovány agenturou EPA (European Pressphoto Agency) a získáte je bezplatně na internetové adrese

Nová třída je čistější, bezpečnější, silnější a kvalitnější než automobily ostatních tříd. Nová generace automobilů Mercedes-Benz třídy E opět vyniká špičkovými bezpečnostními prvky. Standardní vybavení obsahuje předvídající ochranný systém PRE-SAFE, který “reaguje” na hrozící kolizi tak, že aktivuje ochranné prvky u řidiče a spolujezdce. A co více, nejbezpečnější automobil této třídy přináší novou dimenzi živosti a radosti z jízdy. Tato řada přichází s balíčkem DIRECT CONTROL, upravenou charakteristikou řízení, nově odladěným podvozkem a šesti novými nebo vylepšenými motory, které při stále stejně příznivé spotřebě paliva nabízí až o 26 procent vyšší výkon a o 18 procent větší točivý moment. Společně s prezentací automobilů třídy E na mezinárodním autosalonu v New Yorku probíhá také představení automobilů nové generace třídy SL.

“Nové generace automobilů třídy E nebo SL jsou důkazem toho, že společnost Mercedes Benz nabízí svým zákazníkům atraktivní automobily, které využívají nejmodernější technologie,” vysvětlil na tiskové konferenci společnosti Mercedes Benz Dr. Klaus Maier, člen představenstva společnosti, který je zodpovědný za marketing a prodej. “Obě nové třídy”, pokračoval Maier, “přispějí k posílení pozice společnosti Mercedes Benz, neboť přichází s nejlepšími automobily na světě. Nejlepším příkladem toho je nová generace automobilů třídy E, která je nejčistší, nejbezpečnější a nejvýkonnější.“

Po více než 60 let jsou automobily třídy E a její předchůdci “srdcem” společnosti Mercedes-Benz. Představují základní charakteristické rysy této značky, jako jsou bezpečnost, komfort, inovace, ekonomičnost a kvalita. Od roku 1946 společnost Mercedes-Benz dodala svým zákazníkům kolem deseti milionů luxusních sedanů. V červnu 2006 budou uvedeny automobily třídy E s větší dynamikou, dalšími průkopnickými návrhy a vylepšenou standardní specifikací. Na trhu bude 29 modelů - 16 typů sedanů a 13 vozů kombi.

Jako taková bude společnost Mercedes-Benz nabízet největší a nejrozmanitější řadu modelů v této tržní oblasti. S výkony v rozmezí od 100 kW/136 hp do 378 kW/514 hp rozšiřuje nová generace automobilů třídy E dosavadní řadu modelů (od 90 kW/122 hp do 350 kW/476 hp) a posiluje svou konkurenceschopnost ve všech třídách a objemech. Tato nová řada modelů přichází s upraveným designem přední a zadní části vozu, s větší výkonností, vyvážeností a bezpečností.

E 320 BLUETEC - nejčistší dieslový automobil na světě

Od roku 2004 je třída E s modelem E 320 CDI v USA prvním vozem s naftovým motorem ve vyšší automobilové třídě. Na podzim roku 2006 zahájí společnost Mercedes-Benz první výrobu vozidla za využití technologie BLUETEC. Průkopnická technologie BLUETEC výrazně snižuje emise oxidů dusíku. Model E 320 BLUETEC je nejčistším dieslovým automobilem na světě, který má spotřebu oproti srovnatelnému benzínovému motoru nižší o 20 až 40 procent. Společnost Mercedes-Benz plánuje, že technologii BLUETEC zavede u některého svého osobního automobilu pro Evropu v roce 2008.

Nová generace SL: Americký debut na historickém místě

První model řady SL (W198) byl představen před 52 lety v New Yorku, tedy ve stejném městě jako nyní prožívá svůj debut nejnovější zástupce této řady. A nyní společně se třídou E, společnost Mercedes-Benz opět významně rozšířila ve všech aspektech svou novou řadu sportovních automobilů, a to, kromě jiného, hlavně díky kompletní řadě nových motorů.

KONTAKT:

Global Communications Mercedes Car Group

Johannes Reifenrath

E-mail: johannes.reifenrath@daimlerchrysler.com

Pro další informace o společnosti DaimlerChrysler navštivte internetové stránky: http://www.media.daimlerchrysler.com.

Klíčová slova USA-automoto-společnost-obchod-Global Comm. Mercedes Car Group-PROTEXT

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Politika, veřejná správa a soudy
Auto-moto, doprava a stroje