Cummins Westport získala zakázku na 278 CNG motorů pro Rusko

Společnost Cummins Westport Inc. (dále jen "CWI"), přední světový výrobce motorů na alternativní paliva, dnes oznámila, že společnost Russian Buses z Moskvy objednala 278 motorů CNG (motory spalující stlačený zemní plyn) od společnosti Cummins Westport.

"Jde o první významnou objednávku motorů na zemní plyn společnosti Cummins Westport výrobcem originálního příslušenství CIS," řekl Alexei Ustinov, vedoucí společnosti Cummins Russia ABO. "První prototyp motoru na zemní plyn byl dodán výrobci originálního příslušenství společnosti LiAZ v roce 2003. V současné době je v provozu sedm prototypů autobusů různých modelů, které jezdí v mnoha ruských městech."

"Jde o jednu z největších zakázek, které společnost Cummins Westport od svého vzniku získala, a vůbec největší objednávku v Evropě," řekl Guan Saw, prezident společnosti Cummins Westport Inc. "Rusko představuje rychle se rozvíjející trh, kde je velká poptávka po dopravních prostředcích na zemní plyn. Díky této zakázce získá společnost CWI ještě větší ohlas a podporu. Rádi bychom rovněž ocenili skvělou práci týmu společnosti Cummins Russia na získání této důležité zakázky."

Motory spalující stlačený zemní plyn budou namontovány do autobusů značky LiAZ-5256 (250ks) a LiAZ-6212 (článkový, 280ks) a budou exkluzivně převážet z a do zaměstnání pracovníky automobilky AutoVAZ, která se nachází ve městě Togliatti v samarské oblasti vzdálené 1000 km od Moskvy. Společnost AutoVAZ je největším výrobcem automobilů v Rusku. Závod v Togliatti produkuje ročně více než 700.000 automobilů. Více informací o C Gas Plus naleznete na Internetové adrese: http://www.cumminswestport.com/products/cgasplus.php.

O společnosti Russian Buses

Společnost Russian Buses je největším výrobcem autobusů v Rusku. Vyrábí autobusy pod značkami LiAZ, PAZ, GoIAZ a KAVZ. Jde o divizi společnosti RusAutoProm, konglomerátu, jehož aktivity zahrnují výrobu autobusů, malých a velkých nákladních vozů, osobních automobilů, stavební mechanizace, nakladačů, naftových a benzinových motorů a palivových zařízení. Více na http://self.bus.ru/eng/

O společnosti Cummins Westport Inc.

Společnost Cummins Westport Inc., společný podnik společností Cummins Inc. (burzovní index NYSE:CMI) a Westport Innovations Inc. (burzovní index TSX:WPT), výrobce a prodejce nejširší řady nízkoemisních motorů na alternativní paliva na světě pro komerční dopravní aplikace, jako jsou nákladní automobily a autobusy. Společnost Westport Innovations je přední tvůrce technologií, které umožňují motorům pracovat s ekologicky "čistými" palivy jako je zemní plyn, vodík, a zemní plyn obohacený vodíkem (HCNG). Internetové stránky http://www.cumminswestport.com.

O společnosti Cummins Inc.

Společnost Cummins Inc., přední světová korporace obchodních jednotek, které se vzájemně doplňují v návrzích, výrobě, distribuci a zajišťování servisu pro motory a příbuzné technologie, včetně palivových systémů, řízení, kondicionování vzduchu, filtrace, řešení pro emise a systémů pro výrobu elektrické energie. Společnost má centrálu v americkém městě Columbus ve státě Indiana a díky své síti 550 vlastních a nezávislých distribučních poboček a více než 5000 prodejců slouží zákazníkům ve více než 160 zemích. Společnost Cummins zaznamenala v roce 2005 čistý příjem 550 milionů amerických dolarů z prodeje za 9,9 miliardy amerických dolarů. Tiskové zprávy naleznete na internetové adrese http://www.cummins.com.

Poznámka: Tento dokument obsahuje výhledová prohlášení o aktivitách, provozu a vývoji technologií společnosti Cummins Westport nebo o prostředí, ve kterém společnost pracuje. Tato výhledová prohlášení jsou založena na odhadech, předpokladech a očekáváních společnosti Cummins Westport. Tato prohlášení nejsou zárukou budoucích výsledků a zahrnují rizika, nejasnosti a odhady, které se nedají předvídat, a která jsou mimo rámec kontroly společnosti Cummins Westport. Z toho důvodu by čtenáři této tiskové zprávy neměli přikládat těmto výhledovým prohlášením přílišný význam. Kromě toho se tato výhledová prohlášení vztahují k datu, kdy byla učiněna. Společnost Cummins Westport nemá žádnou povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení ve světle nových informací, budoucích událostí ani jinak.

KONTAKT:

Cummins Westport Inc. / Westport Innovations Inc.

Kontakt pro investory:

Jonathan Burke, tel: 604-718-2046

E-mail: invest@westport.com

Internetové stránky: http://www.westport.com

NEBO

Cummins Westport Inc.

Prodej & Marketing;

Informace o výrobcích, tel.: 604-718-8100

E-mail: sales@cumminswestport.com

Internetové stránky: http://www.cumminswestport.com

NEBO

Cummins Inc.