Cheniere Energy otevře evropskou kancelář * Jean Abiteboul se stane výkonným ředitelem společnosti Cheniere LNG International, SARL

Společnost Cheniere Energy, Inc. (burzovní index AMEX:LNG) oznámila, že otevřela evropskou kancelář v hlavním městě Francie, v Paříži, aby dále rozšířila aktivity společnosti na zajištění dodávek kapalného zemního plynu (LNG) pro Severní Ameriku vybudováním světové dodavatelské sítě této suroviny. Současně byl Jean Abiteboul jmenován výkonným ředitelem společnosti Cheniere LNG International, SARL.

Abiteboul v poslední době zastával funkci viceprezidenta, poradce předsedy představenstva, generálního ředitele a tajemníka správní rady společnosti Gaz de France (GDF), kde strávil 30 let. Kromě toho zde působil i na postech mezinárodního výkonného viceprezidenta, výkonného viceprezidenta pro zásobování, obchod a marketing, prezidenta společnosti Gaselys, dceřiné společnosti GDF a Société Generale zabývající se obchodováním s energií a prezidenta společnosti GDF pro USA a Quebec. Rovněž pracoval ve správní radě různých přidružených organizací ve Spojených státech amerických (Tejas Power Corporation), v Kanadě a Francii. Působil také ve funkci spolupředsedy společnosti Methane Transport, která zajišťuje námořní přepravu zemního plynu a ve funkci ředitele společnosti Gazocean Armement. Kancelář bude sídlit na adrese 46, rue Pierre CHARRON - PAŘÍŽ (8. městský obvod).

Energetická společnost Cheniere Energy, Inc. má centrálu v texaském Houstonu a zabývá se vývojem terminálů pro příjem zemního plynu a průzkumem a produkcí plynu v oblasti Mexického zálivu. Společnost Cheniere buduje přijímací terminál, který bude mít v úplném vlastnictví, poblíž Sabine Pass v oblasti Cameron Parish v Lousianě. Kromě toho Cheniere také vyvíjí vlastní přijímací terminál poblíž Corpus Christi, v Texasu a poblíž Creole Trail v oblasti Cameron Parish, v Luisianě. Společnost Cheniere je rovněž společníkem s ručením omezením s 30 procentním podílem ve společnosti Freeport LNG Development, L.P., která buduje terminál pro příjem zemního plynu v texaském Freeportu. Společnost Cheniere provádí průzkum ropy a zemního plynu v oblasti Mexického zálivu, kde využívá databázi PSTM 3D seizmických dat z plochy 7.000 čtverečních mil (přibližně 11.263 čtverečních kilometrů). Více informací o společnosti Cheniere Energy, Inc. naleznete na internetové adrese http://www.cheniere.com.

Tato tisková zpráva obsahuje určitá prohlášení, která mohou zahrnovat "výhledová prohlášení" ve smyslu kapitoly 27A regulačního zákona Securities Act z roku 1933 a kapitoly 21E regulačního zákona Securities Exchange Act z roku 1934. Všechna prohlášení obsažená v této zprávě, která se netýkají historických skutečností jsou "výhledová prohlášení." "Výhledová prohlášení" zahrnují, mimo jiné (i) prohlášení týkající se obchodní strategie společnosti Cheniere, jejích plánů a záměrů a (ii) prohlášení, která se týkají důvěry a očekávání v souvislosti s vývojem terminálů pro příjem zemního plynu společnosti Cheniere. Ačkoli společnost Cheniere věří, že očekávání vyjádřená v těchto výhledových prohlášeních jsou realistická, nezahrnují předpoklady, rizika a neurčitosti, a proto mohou být nesprávná. Skutečné výsledky společnosti Cheniere se mohou lišit od výsledků uváděných v těchto prohlášeních v důsledků mnoha rizikových faktorů, které jsou popsány v hlášeních, jež jsou předkládány Komisi pro obchodování s cennými papíry (SEC). Těmto výhledovým prohlášením by neměl být přikládán přílišný význam, neboť se vztahují k datu, kdy byla vydána tato tisková zpráva. Společnost Cheniere nemá žádnou povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení, podle znění regulačních zákonů. KONTAKT: Cheniere Energy, Inc., Houston David Castaneda Tel.: 713-265-0202

Klíčová slova PROTEXT-USA-obchod-energetika-Cheniere Energy-Abiteboul

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Finance, ekonomika