GT Equipment Technologies & Vesuvius Fused Silica podepisují exkluzivní smlouvu o dodávkách a vývoji * Smlouva bude přínosem pro výrobce silikátových krystalů ve fotovoltaickém průmyslu

Společnost GT Equipment Technologies, Inc. z Merrimacku, v americkém státě New Hampshire, světová jednička ve vývoji, montáži a instalaci výrobních linek pro všechny tři fáze výroby fotovoltaických systémů, navázala strategickou spolupráci s belgickou společností Vesuvius, se sídlem v Bruselu, která patří k předním dodavatelům moderních technologií v oblasti tavených silikátových žáruvzdorných materiálů. Tato nová spolupráce ještě více zhodnotí rychle se rozvíjející fotovoltaický trh.

Společnost GT Equipment Technologies, Inc., a její divize solárních technologií (GT Solar Technologies), světová jednička v oblasti zařízení pro výrobu ingotů z polykrystalického křemíku (HEM a DSS), podepsaly exkluzivní smlouvu o dodávkách se společností Vesuvius, předním dodavatelem technologie Zyarock(R). Společnost GT vybrala společnost Vesuvius jako exkluzivního certifikovaného dodavatele materiálu Zyarock(R) (tavený amorfní křemičitý materiál), pro systémy společnosti GT.

Smlouva o spolupráci rovněž umožní vzájemnou kooperaci v oblasti výzkumu a vývoje moderních technologií výroby silikátových krystalů, tak, aby byl využit co nejlépe materiál, a maximalizovala se výkonnost čipu. Na základě požadavků trhu již byly iniciovány technické programy, které zahrnují i výměnu strojírenských a technických odborníků v rámci obou organizací.

"Společnost Vesuvius neustále překonává očekávání, co se týká kvality, a tak jsme velmi rádi, že můžeme mít 'Vesuvius Inside'," řekl Tom Zarrella, prezident a hlavní funkcionář (COO) společnosti GT Equipment Technologies.

Alain Bidault de Gardinville, obchodní ředitel divize tavených silikátů společnosti Vesuvius, poznamenal, že "společnost GT Equipment Technologies je 'skvělý partner', který dodává rozhodující zdroje a moderní řešení nezbytná k vývoji našich společných technologií. Pro naše zákazníky a trh bude naše spolupráce přínosem, ať už jde o technologie nebo organizaci služeb."

Společnost Vesuvius je světová jednička ve vývoji, výrobě a prodeji vysoce výkonných speciálních keramických žáruvzdorných produktů a kontrolních systémů pro náročné průmyslové aplikace, včetně sklářského průmyslu. S celosvětovou sítí výrobních závodů a odborných prodejců poskytuje společnost Vesuvius přímou technickou podporu zákazníkům společnosti GT Equipment Technologies a pořádá semináře, školení, poskytuje speciální laboratorní služby a programy pro zákazníky na celém světě.

Společnost GT Equipment Technologies, Inc. je společnost v soukromém vlastnictví, která zaujímá přední místo ve vývoji a výrobě polozakázkového a speciálního vybavení pro solární systémy a zpracování materiálu, zvláště pro fotovoltaické a polovodičové aplikace. Divize solárních zařízení společnosti GT navrhuje, vyrábí a instaluje na klíč linky pro všechny tři fáze výroby fotovoltaického systému: čipy, články a moduly. Banka Spojených států amerických pro dovoz a vývoz (Export-Import Bank of the United States) jmenovala společnost GT Equipment Technologies "Ekologickým vývozcem roku v kategorii malých firem" ("Small Business Environmental Exporter of the Year") v USA v roce 2005. KONTAKT: GT Equipment Technologies, Inc. Fred Kocher Tel. : 603-498-5221 E-mail: kocher@gtequipment.com

Klíčová slova PROTEXT-USA-chemie-obchod-energie-GT Equipment Technolog

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Chemický a farmaceutický průmysl