EnerSys investuje do obchodu s lithium-ionovými bateriemi

Společnost EnerSys (burzovní index NYSE: ENS), největší světový výrobce, prodejce a distributor průmyslových baterií, dnes oznámila, že se jí podařilo získat rozhodující podíl akcií společnosti Modular Energy Devices, Inc. (ModEnergy), společnosti ve vývojové fázi. Společnost ModEnergy vyrábí velkoformátové lithium-ionové nabíjecí baterie pro aplikace v oblasti aerokosmu a obrany, stejně jako specializované záložní energetické zdroje a komerční aplikace.

Společnost ModEnergy, která má centrálu ve městě Westerly, v americkém státě Rhode Island, vyvinula chráněnou metodu pro zavedení lithium-ionových článků do bateriových systémů, které by měly být bezpečnější a levnější než konkurenční produkty, které jsou v současné době na trhu.

John D. Craig, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti EnerSys, řekl: "Investice společnosti ModEnergy představuje odrazový můstek pro perspektivní sektor trhu s lithium-ionovými bateriemi a rozšíří naši už tak širokou nabídku baterií. Tato investice je zaměřena na naše aktivity v oblasti baterií pro aerokosmické a obranné aplikace a doplní naši nabídku olovnato-kyselinových a niklových baterií v oblasti záložních zdrojů a speciálních baterií."

Sanjay Deshpande, viceprezident společnosti EnerSys pro aerokosmos a obranu, který bude pracovat ve funkci generálního ředitele společnosti ModEnergy, dodal: "Společnost EnerSys nejprve uzavřela se společností ModEnergy smlouvu na vývoj zvláštního produktu pro vojenské aplikace, které úspěšně otestovala vládní agentura, a pak jsme se rozhodli do společnosti ModEnergy investovat. Jsme si jisti, že díky společnosti ModEnergy se nám podaří pokračovat v rozvoji našich obchodních aktivit na specializovaných trzích s těmito produkty."

Stephen Spencer Eaves, zakladatel a viceprezident společnosti divize technologie společnosti ModEnergy, poznamenal: "Jsme velmi rádi, že se společnost EnerSys stala naším strategickým partnerem, který působí po celém světě. Jeden z našich produktů je právě v terénu testován pro využití v oblasti telekomunikací a průběžné výsledky jsou velmi uspokojivé. Díky investici společnosti EnerSys budeme schopni urychlit zavedení naší technologie a produktů na početné trhy po celém světě." Upozornění týkající se výhledových prohlášení

Tato tisková zpráva (a ústní výroky na téma této tiskové zprávy) obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1995. Tato výhledová prohlášení zahrnují mimo jiné (i) prohlášení týkající se plánů, očekávání a záměrů společnosti EnerSys a další prohlášení obsažená v této tiskové zprávě, která se netýkají historických faktů, včetně prohlášení, která jsou uvedena tvary slov jako "očekává," "předvídá," "hodlá," "plánuje," "věří," "hledá," "odhaduje," "bude" nebo slovy podobného významu; a (ii) prohlášení o výhodách investice do technologie lithium-ionových baterií společnosti ModEnergy, včetně jakéhokoli dopadu na finanční a provozní výsledky a očekávání nebo jakékoli ovlivnění pozice společnosti EnerSys na trhu, které může tato investice způsobit.

Tato výhledová prohlášení vycházejí ze současných plánů a očekávání a podléhají rozsáhlým obchodním, ekonomickým a konkurenčním nejistotám a nepředvídaným výdajům, z nichž mnohé jsou mimo rámec kontroly společnosti. Následující faktory, mimo jiné, mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou výrazně lišit od výsledků uvedených v těchto výhledových prohlášeních: (1) naše schopnost úspěšně zavést na trh technologii společnosti ModEnergy pro lithium-ionové baterie; (2) možnost, že společnost EnerSys nerealizuje zisk z navržené investice v očekávaném časovém horizontu; (3) provozní náklady a obchodní neshody v souvislosti s navrhovanou investicí, včetně možných nepříznivých dopadů na vztahy se zaměstnanci mohou být větší, než se očekávalo; a (4) konkurence může negativně ovlivnit aktivity a výsledky společnosti ModEnergy v důsledku úbytku zákazníků. Společnost EnerSys nemá žádnou povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení ve světle nových událostí nebo okolností, které se vyskytnou po datu, kdy byla tato výhledová prohlášení učiněna.

Pokud máte zájem o další informace, kontaktujte Richarda Zuidemu, výkonného viceprezidenta společnosti EnerSys, P.O. Box 14145, Reading, PA 19612-4145, USA. Tel: +1-800-538-3627; internet: http://www.enersys.com. O společnosti EnerSys:

Společnost EnerSys je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti akumulované energie pro průmyslové aplikace, vyrábí a dodává záložní zdroje, pohonné baterie, nabíječky, energetická zařízení a příslušenství zákazníkům na celém světě. Pohonné baterie jsou umístěny na vysokozdvižných vozících a dalších komerčních vozidlech na elektrický pohon. Záložní baterie jsou používány v oblasti telekomunikace a spotřebního průmyslu, nepřerušitelných zdrojů napětí a početných aplikací, všude tam kde jsou vyžadovány záložní energetické zdroje. Společnost také zajišťuje svým zákazníkům podporu a servis prostřednictvím prodejních a výrobních poboček ve více než 100 zemích po celém světě.

Více informací o společnosti EnerSys naleznete na internetové adrese http://www.enersys.com. Internetové stránky: http://www.enersys.com Kontakt: Richard Zuidema, výkonný viceprezident společnosti EnerSys, tel.: +1-800-538-3627

Klíčová slova PROTEXT-USA-obchod-energie-baterie-Enersys

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Energetika, suroviny