Kosmos Energy uzavřela smlouvu o využití vrtných kapacit v západní Africe

Společnost Kosmos Energy dnes oznámila, že prostřednictvím své pobočky uzavřela dohodu se společnostmi West Africa Drilling N.V., plně vlastněnou pobočkou společnosti Mike Mullen Energy Equipment Resource, Inc., a se společností Aban Singapore Pte. Ltd. (Aban), plně vlastněnou pobočkou společnosti Aban Loyd Chiles Offshore Ltd., o získání kapacit vrtné lodi "Peregrine III".

Společnost Aban zmodernizuje vrtnou loď, která se nachází v singapurské loděnici, pro operace prováděné až 6.000 stop (1.830 m) pod vodou. Celkové náklady na tento projekt se odhadují na částku mezi 180 až 200 miliony amerických dolarů. Plánuje se, že plavidlo bude opět v provozu v polovině roku 2007 a nejprve bude zajišťovat vrty pro společnost Kosmos u pobřeží západní Afriky.

"Tato smlouva umožní společnosti Kosmos Energy realizovat část našich průzkumných a vrtných programů v západní Africe," řekl James C. Musselman, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Kosmos. "Jsme nadšeni příležitostí urychlit naše vrtné práce tak velkého rozsahu."

"Společnosti E&P se musí chopit této příležitosti, aby byla v dnešních tržních podmínkách úspěšná. Těchto kapacit je nedostatek, což podle průmyslových odborníků bude mít dlouhé trvání," poznamenal Musselman.

Podle podmínek smlouvy o koupi vrtné lodi "Peregrine III" bude společnost Aban tuto loď provozovat. Ta bude přejmenována na "Aban Abraham". Společnost West Africa Drilling N.V., která odkoupila "Peregrine III" od společnosti Transocean, odkoupila nedávno společnost Aban. O společnosti Kosmos Energy:

Společnost Kosmos Energy je mezinárodní soukromá společnost zabývající se ropným průzkumem a výrobou ropy, která působí v západní Africe. Společnost Kosmos řídí zkušený management a technický tým, který má bohaté mezinárodní zkušenosti i zkušenosti z oblasti západní Afriky, a který zaznamenal skvělé výsledky v hledání a rozvoji významných ropných rezerv. Díky finanční podpoře mezinárodních private equity investorů, společností Warburg Pincus a Blackstone Capital Partners, má společnost k dispozici významné finanční a provozní kapacity pro vytváření a účast v mnoha významných projektech. Pro více informací navštivte internetové stránky http://www.kosmosenergy.com. KONTAKT: Kosmos Energy, Dallas W. Greg Dunlevy Telefon: +1-214-363-0700 NEBO Aban Singapore Pte. Ltd. Reji Abraham Telefon: +1 (91) (44) 28222400 / 28226387 NEBO Mike Mullen Energy Equipment Resource Inc. Mike Mullen Telefon: +1-214-692-6690

Klíčová slova PROTEXT-USA-ropa-doprava-lodní-Kosmos Energy-Aban

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
Finance, ekonomika