Emailovou poštu na Seznamu chrání nový antispamový filtr

Výrazně méně spamů ve své emailové poště mohou v posledních dnech registrovat uživatelé všech tří emailových služeb Seznamu. Na Email.cz, Seznam.email.cz i na Post.cz přichází díky novému antispamovému filtru pouhé jedno procento nevyžádané pošty.

Dosavadní spamový filtr Seznamu nezachytil dostatečné množství přicházejících spamů. Některé spamy dál propouštěl do emailových schránek uživatelů, kteří je pak museli mazat ručně. Nevyžádané maily nabízející např. redukci váhy, farmaceutické výrobky na zvýšení potence, zaručený zisk nebo uložení peněz afrických sirotků na účty v české bance tak nejen obtěžovaly uživatele Seznamu, ale také zbytečně zatěžovaly hardwarové zázemí služby.

Zdroj nového antispamu

Proto se Seznam zaměřil na analýzu přicházejících spamů a na vytvoření nových pravidel pro jejich účinné zachycení. Využil k tomu nejznámější open source - antispam softwaru SpamAssassin (http://www.spamassassin.org). Podstatnými změnami ve zdrojovém kódu a vytvořením vlastních hodnotících pravidel tak Seznam získal vysoce účinný anstispamový filtr, který propustí místy jen pouhé procento přicházejících spamů. Není tajemstvím, že spamy tvoří na internetu až 80 procent příchozí pošty.

Antispam jako trvalá investice

Vytvořením vysoce účinného antispamového filtru se internetový portál Seznam.cz postavil narůstající skupině spamerů, kteří stále hledají nové formy a možnosti pronikání do počítačových databází, aby v nich zanechali komerční sdělení či reklamu. Emailová služba Seznamu obsahuje v současné době kolem 4,5 milionu schránek. Aby zajistil jejich ochranu před spamy, počítá Seznam.cz s investicemi až 1 milionu korun ročně. Vývojem a zdokonalováním hodnotících pravidel a spamové databáze chce i do budoucna garantovat kvalitu své emailové služby.

Kontakt:

Tisková mluvčí Seznam.cz, a.s.

Mgr. Rita Gabrielová

E-mail: rita.gabrielova@firma.seznam.cz