EnerSys oznamuje zvýšení cen

READING (USA, Pensylvánie) 20. ledna (PROTEXT/PRNewswire)- Společnost EnerSys (burzovní index NYSE: ENS), přední světový výrobce, prodejce a distributor průmyslových baterií, dnes oznámila, že v důsledku nárůstu cen surovin zvýší ceny. Zdražení se bude týkat všech typů baterií a příslušenství.

"Jsme nuceni zvýšit ceny, neboť ceny surovin vzrostly na nebývale vysokou úroveň," konstatoval John D. Craig, předseda představenstva a generální ředitel společnosti EnerSys. "Například cena olova, které patří mezi naše nejdůležitější suroviny, vzrostla o více než 25%, od našeho posledního 6% zvýšení cen, které bylo oznámeno koncem listopadu 2005. Kromě olova významně narůstají i ceny dalších surovin, jako je měď a plasty, a také se zvyšují náklady na přepravu a další položky. Snažíme se ceny nezvyšovat, ale nejsme schopni pokrýt nebývalý nárůst cen surovin, a proto jsme museli přikročit ke zdražení. Nárůst cen se pohybuje v rozmezí od 5% do 10% a projeví se u všech našich výrobků po celém světě." VÝHLEDOVÁ PROHLÁŠENÍ

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení (ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1995), která jsou založena na současných očekáváních vedení společnosti a mohou být ovlivněna mnoha nejasnostmi a změnami okolností. Skutečné výsledky společnosti se mohou výrazně lišit od výsledků uvedených v těchto výhledových prohlášeních, a to z mnoha důvodů. Seznam faktorů, které by mohly ovlivnit výsledky společnosti naleznete v kapitole "Část 2. Rozbor a analýza finančních podmínek a výsledků provozní činnosti," včetně části "Výhledová prohlášení," která je součástí zprávy za druhé fiskální čtvrtletí roku 2005, kterou společnost předložila americké Komisi pro obchodování s cennými papíry (SEC) na formuláři 10-Q. O společnosti EnerSys

Společnost EnerSys je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti akumulované energie pro průmyslové aplikace, vyrábí a dodává záložní zdroje, pohonné baterie, nabíječky, energetická zařízení a příslušenství zákazníkům na celém světě. Zdrojové baterie jsou využívány v oblasti telekomunikace a spotřebního průmyslu, jako záložní zdroje a v početných aplikacích, které vyžadují nepřerušovaný zdroj energie. Pohonné baterie jsou umístěny na vysokozdvižných vozících a dalších komerčních vozidlech na elektrický pohon. Společnost také zajišťuje svým zákazníkům podporu a servis prostřednictvím prodejních a výrobních poboček ve více než 100 zemích po celém světě. Více informací o společnosti EnerSys naleznete na internetové adrese http://www.enersys.com.

Pokud chcete získat další informace, kontaktujte výkonného víceprezidenta společnosti EnerSys, pana Richarda Zuidemu na adrese: P.O. Box 14145, Reading Pensylvánie 19612-4145, USA Tel.: +1-800/538-3627 Internetové stránky: http://www.enersys.com Zdroj: EnerSys Richard Zuidema, výkonný víceprezident EnerSys Tel.: +1-800-538-3627

Klíčová slova PROTEXT-USA-energie-automoto-průmysl-EnerSys

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Energetika, suroviny