Polská pobočka společnosti EnerSys získává národní ocenění

Společnost EnerSys (burzovní index NYSE: ENS), největší světový výrobce, obchodník a distributor průmyslových baterií, dnes oznámila, že její polská pobočka ve městě Bielsko-Biala byla zařazena mezi dvacet nejvýznamnějších polských společností za rok 2005.

Dariusz Arkusynski, ředitel společnosti EnerSys SA, obdržel toto ocenění 29. listopadu 2005 ve Varšavě. Uznávaný časopis Rzeczpospolita zveřejnil toto ocenění, které bylo vypracováno na základě analýzy více než 1.000 společností posuzovaných podle mnoha kritérií, mezi nimiž byly i finanční výsledky a úroveň růstu. "Výsledky, které vypracoval časopis Rzeczpospolita, mají značný význam, a proto si oceněné společnosti zaslouží opravdové uznání," řekl Andrzej Mikosz, polský ministr financí.

"Společnost EnerSys SA dosáhla vysokého nárůstu tržeb a provedla investice, které tento růst ještě podpořily," vysvětlil Ray Kubis, předseda představenstva společnosti EnerSys Europe. "Investice ke zvýšení výroby a zlepšení pracovních podmínek v posledních letech přesáhly 66 milionů polských zlotých (20 milionů amerických dolarů)." Pobočka společnosti EnerSys SA se svou centrálou ve městě Bielsko-Biala na jihozápadě Polska je jedním z největších závodů společnosti EnerSys v Evropě a zaměstnává více než 450 lidí.

John Craig, předseda představenstva a generální ředitel společnosti EnerSys, poznamenal: "Naše polská pobočka splnila nejnáročnější požadavky zákazníků z hlediska kvality a služeb. Věříme, že investice do závodu v Bielsko-Biala přinesou své ovoce v podobě vysoké odbornosti zaměstnanců, kteří budou pracovat spolehlivě a zodpovědně, aby se společnost mohla dále rozvíjet."

Pokud chcete získat více informací, kontaktujte Richarda Zuidemu, výkonného viceprezidenta společnosti EnerSys, P.O. Box 14145, Reading, PA 19612-4145, USA. Tel: +1-800-538-3627. POZNÁMKA VYDAVATELE:

Společnost EnerSys je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti akumulované energie pro průmyslové aplikace, vyrábí a dodává záložní zdroje, pohonné baterie, nabíječky, energetická zařízení a příslušenství zákazníkům na celém světě. Pohonné baterie jsou umístěny na vysokozdvižných vozících a dalších komerčních vozidlech na elektrický pohon. Zdrojové baterie jsou využívány v oblasti telekomunikace a spotřebního průmyslu, jako záložní zdroje a v početných aplikacích, které vyžadují nepřerušovaný zdroj energie. Společnost také zajišťuje svým zákazníkům podporu a servis prostřednictvím prodejních a výrobních poboček ve více než 100 zemích po celém světě.

Více informací o společnosti EnerSys naleznete na internetové adrese http://www.enersys.com. Internetové stránky:http://www.enersys.com Zdroj: EnerSys Richard Zuidema Výkonný viceprezident společnosti EnerSys Tel.: +1-800-538-3627

Klíčová slova PROTEXT-USA-Polsko-cena-EnerSys

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Energetika, suroviny