EnerSys oznamuje zvýšení cen, které bude platit od 1. ledna 2006

Společnost EnerSys (burzovní index NYSE: ENS), největší světový výrobce, prodejce a distributor průmyslových baterií, dnes oznámila, že navýší své ceny o 6 procent. Zvýšení cen bude platit u objednávek došlých od 1. ledna 2006 a bude se týkat cen pohonných baterií a záložních zdrojů.

"Toto navýšení cen je vyvolané neustálým zvyšováním cen komodit zvláště pak olověných, měděných a plastikových a rostoucími výrobními náklady a náklady na dopravu," řekl Ray Kubis, prezident evropské divize společnosti EnerSys. "Náklady za elektřinu, které při výrobě baterií tvoří významný podíl, se také podílejí na zvyšování výrobních nákladů."

"Chceme ujistit naše zákazníky, že se budeme snažit i nadále udržet si naši přední pozici v oblasti vývoje produktů a zákaznických služeb," řekl John Shea, výkonný viceprezident americké divize společnosti EnerSys. "Z těchto důvodů jsme shledali, že navýšení cen je nezbytné."

VÝHLEDOVÁ PROHLÁŠENÍ

Tato tisková zpráva obsahuje tzv. Výhledová prohlášení (v souladu se zněním Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995), které vychází ze současných očekávání vedení společnosti a která podléhají určitým rizikům. Skutečné výsledky společnosti se mohou z různých důvodů od těchto Výhledových prohlášení výrazně lišit. Pokud se chcete seznámit s rizikovými faktory, které mohou ovlivnit očekávané výsledky společnosti, nahlédněte do článku 2. Zprávu vedení společnosti a analýzu o finančních podmínkách a provozních výsledcích, včetně Výhledových prohlášení, naleznete ve čtvrtletní zprávě, kterou společnost 2. října 2005 zaslala na formuláři 10-Q za druhé fiskální čtvrtletí americké Komisi pro obchodování s cennými papíry.

O společnosti EnerSys

Společnost EnerSys je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti akumulované energie pro průmyslové aplikace, vyrábí a dodává záložní zdroje, pohonné baterie, nabíječky, energetická zařízení a příslušenství zákazníkům na celém světě. Záložní baterie jsou využívány v oblasti telekomunikací a ve spotřebním průmyslu a v početných aplikacích, které vyžadují nepřerušovaný zdroj energie. Pohonné baterie jsou umístěny v elektrických vysokozdvižných vozících a v dalších komerčních vozidlech na elektrický pohon. Společnost také zajišťuje svým zákazníkům podporu a servis prostřednictvím prodejních a výrobních poboček ve více než 100 zemích po celém světě.

Více informací o společnosti EnerSys naleznete na intenetových stránkách http://www.enersys.com.

Pro více informací kontaktujte, prosím, Richarda Zuidema, výkonného viceprezidenta společnosti EnerSys na adrese EnerSys, PO Box 14145, Reading, PA, 19612-4145 nebo na telefonním čísle: + 1-800-538-3627.

Internetové stránky: http://www.enersys.com

Klíčová slova PROTEXT-USA-energie-baterie-EnerSys

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Energetika, suroviny