Přezbrojení Policie ČR pistolemi z České zbrojovky ukončeno

UHERSKÝ BROD 14. listopadu (PROTEXT)

V závěru října 2005 Česká zbrojovka a.s. Uherský Brod v souladu se smlouvou dokončila dodávku nových pistolí pro potřeby Policie ČR. Předáním posledních zbraní typu CZ 75 D Compact tak byl úspěšně dokončen jeden z největších obchodů s krátkými palnými zbraněmi u nás za poslední léta.

Česká zbrojovka získala zakázku na dodávku pistolí pro Policii ČR na základě rozhodnutí vlády č. 338 ze dne 3. dubna 2000. Zřejmě i to byl důvod, proč byl průběh dodávek, které započaly v polovině prosince roku 2001, pod ostrým dohledem, zejména médií. Ta v několika případech vyjádřila námitky vůči kvalitě dodávaných zbraní. Reakce zbrojovky však byla vždy klidná a přesvědčivá. Česká zbrojovka při výrobě pistolí důsledně uplatňovala přísné požadavky mezinárodně uznávaných norem systému řízení jakosti a kvalitu svých výrobků po celou dobu sledovala a kontrolovala. A co víc, protože se jednalo o dodávku zbraní ozbrojené složce, jakost dodávaných pistolí byla podrobena v celém výrobním procesu nezávislému státnímu odbornému dozoru, prováděnému Úřadem pro obrannou standardizaci, katalogizaci a státní ověřování jakosti.

K celé dodávce lze dále ještě uvést, že česká policie v jejím rámci obdržela 46 tisíc pistolí s příslušenstvím a k tomu 31 tisíc pistolových a 5600 zásobníkových pouzder. Vše za přibližně 550 milionů korun.

Naprostá většina policistů, kteří jsou vyzbrojeni pistolemi CZ 75 D Compact, je s novými zbraněmi spokojena, a z toho lze usuzovat, že i Policie ČR je s právě ukončením přezbrojením spokojena.

Kontakt:

Michal Moroz - mediální zástupce České zbrojovky a.s.

Eastern Gate Company s.r.o.

Na Poříčí 17

Telefon: 724 08 88 08, fax: 241 44 27 47,