AudioSoft s portálem Ole! otvírají hudební stránku

Společnost AudioSoft (www.audiosoft.com), průkopník na poli systémů bezpečného šíření hudby na internetu, se dnes připojuje k španělskému webovému portálu Ole! (www.ole.com) pro zahájení provozu nové hudební stránky, věnované zvukům Španělska a latinské Ameriky. Stránka Ole Musica! (http://musica.ole.com), nabídne milovníkům latinského rytmu nejnovější soubor MP3.

Ole! je předním světovým španělským portálem na webu, který přitahuje měsíčně více než 24 miliónů návštěvníků svou nabídkou vyhledávání, zpráv, nakupování a komunit v rodném jazyce čtvrtiny obyvatel planety. Zahájením provozu stránky Ole Musica! reaguje společnost na přání návštěvníků, aby byla více zahrnuta španělská hudební scéna a aby bylo více možností poslouchat a kupovat si písně oblíbených skupin.

"Ať jde o salsu nebo španělskou verzi rocku, nahrávací společnosti středního proudu a webové stránky nejsou naladěny na potřeby hispánského světa v oblasti audia. Nyní existuje stránka, věnovaná fanouškům, kteří si chtějí vybírat a kupovat ze širokého výběru španělské hudby," vysvětluje Ernesto Bernado, produktový vedoucí Ole Musica!. "S pomocí moderního systému elektronického hudebního obchodu Audiosoftu budeme uspokojovat hudební vášeň našich španělsky mluvících internetových návštěvníků a přitom budeme podporovat růst všech hudebních žánrů tím, že zajistíme, aby umělci dostali co jim náleží."

Ole Musica! bude úzce spolupracovat s nezávislými nahrávacími společnostmi v celém hispánském světě s cílem podporovat kulturní rozmanitost. Prostřednictvím webové stránky Ole Musica! už své umělce a různorodou hudbu představuje Barcelonská asociace nezávislých nahrávacích společností (DIBA), což je konsorcium hudebních producentů v katalánském regionu ve Španělsku. Ole Musica! je přesvědčena, že nezávislé společnosti, zastupované asociací DIBA, podstatně přispívají k ochraně kulturní identity produkcí hudby, která ne vždy splňuje neměnná kritéria nulového rizika a komerčního úspěchu, kterým dávají přednost velké nahrávací společnosti.

AudioSoft dodává hudbu fanouškům přímo do jejich PC

Systém elektronického hudebního obchodu společnosti AudioSoft dodává audio ukázky a celé písně přímo do osobních počítačů spotřebitelů, sleduje nákupy hudby a přesně hlásí informace o autorských právech, takže za svou práci dostanou zaplaceno všichni vlastníci práv, od vydavatelů až po umělce. Systém Audiosoft je kompatibilní s hlavními populárními audioformáty včetně MP3 a je komplexním hotovým řešením pro poskytování hudby na webu.

"Krása internetu je v tom, že umožňuje posluchačům slyšet umělce, kteří jsou mimo střední proud, a umělcům umožňuje vytvářet si věrnou obec příznivců," uvedl výkonný ředitel Audiosoftu FX Nuttall. "Ole Musica! je určena pro obrovskou základnu fanoušků latinské hudby, které dosud nebyla na internetu věnována patřičná pozornost. Ať už se tančí tango, lambada nebo macarena, lidé na celém světě milují latinský rytmus. Nyní mají fanoušci pohodlný přístup k nejnovějším trendům ve španělské hudbě a mohou objevovat skutečné kořeny latinské hudby. Ole Musica! je portál zasvěcený přívržencům latinské hudby."

Nová stránka spuštěna na Midem Americas

Stránka Ole Musica! byla oficiálně zahájena společnostmi Ole! a AudioSoft během konference Midem Americas Convention v Miami na Floridě 22. června 1999. Tisková konference se konala v místnosti C123 v 16:30 času EST.

O společnosti AudioSoft (www.audiosoft.com)

AudioSoft je společnost zabývající se vývojem softwaru pro bezpečnou elektronickou distribuci hudby po internetu. AudioSoft poskytuje hudebnímu průmyslu systém AudioSoft Music E-Commerce, kompletní řešení pro mezinárodní elektronický obchod s hudbou, u níž platí autorská práva. Tento systém umožňuje sledovat užívání hudby, uvádět prohlášení o autorských právech, přesně spravovat autorská práva, sledovat platební transakce a poskytuje služby sběru dat pro hudební vydavatele, producenty nahrávek a společností zabývajících se ochranou autorských práv.

K softwarovým produktům společnosti patří Virtuosa Gold, což je na světě první produkt, který v sobě spojuje funkci přehrávače ve formátu MP3, stahovače hudby z CD na pevný disk (tzv. CD Ripper) a "vypalovacího" zařízení (CD Burner) pro nahrávání na CD. Informace o produktu jsou na webové stránce www.virtuosa.com. Virtuosa Gold, který je v oblibě audiofilů, webových stránek a jemuž vyjádřil podporu i hudební vizionář Phil Collins, je uživatelsky příjemný jukebox, který umožňuje hudebním fanouškům stahovat a přehrávat audiosoubory na své osobní počítače, nahrávat a uspořádávat nahrávky z cédéček na pevném disku počítače a vytvářet si na CD vlastní sestavy oblíbených písniček.

Informace o Ole! (www.ole.com)

Ole! se sídlem v Barceloně je přední španělskou vyhledávací službou s více než 130.000 odkazy na jiné stránky a se 78 milióny přístupů během prvních čtyř měsíců 1999. Během posledních několika týdnů zahájila Ole! mezinárodní expanzi spuštěním národních portálů v Chile (http://cl.ole.com), Kolumbii (http://co.ole.com), Peru (http://www.ole.com.pe), Uruguaji (http://uy.ole.com) a Venezuele (http://ve.ole.com), přičemž obsah a databáze jsou pro každou ze zemí přizpůsobeny. Před skončením roku dokončí Ole! expanzi do Argentiny, Mexika, Brazílie a USA.

Ole! spolu s čtyřmi dalšími předními evropskými vyhledávacími programy vytvořila alianci AllEurope (All Europe: http://www.alleurope.com). Členy AllEurope jsou Web.de (Německo), UK Plus (Anglie), Virgilio (Itálie) a Nomade (Francie).

ots Original Text Service: Audiosoft

Internet: http://www.newsaktuell.de

Contact: Veronique Le Sayec, AudioSoft, +41-22-306-6000, nebo v.lesayec@audiosoft.com; Ana Fons, Ole! - Spain, +34-93-229- 6067, nebo ana@ole.es, za Ole!

Webové stránky:http//www.audiosoft.com http://www.ole.com http://cl.ole.com http://co.ole.com http://www.ole.com.pe http://uy.ole.com http://ve.ole.com

Klíčová slova AudioSoft

IT, telekomunikace